pisellino Postat Octombrie 29, 2010 Raport Postat Octombrie 29, 2010 va rog daca aveti baietei de 3 ani sa le masurati circumferinta craniana si sa-mi spuneti si mie cat au, al meu copil are 47 cm, e microcefalic dar vroiam sa stiu cam cat este cea normala. va multumesc POZE ROBI POVESTEA LUI ROBI Catalina sotie de Teo si mami de Robi Citează
oana_lex82 Postat Octombrie 29, 2010 Raport Postat Octombrie 29, 2010 Copilul meu la 5 luni are 42 cm...nus ce sa zic..la al tau nu e prea mica circumferinta? mie mi-a zos dr ca e normal dezvoltat pt varsta lui...de ce nu intrebi pediatrul? Citează
pisellino Postat Octombrie 29, 2010 Autor Raport Postat Octombrie 29, 2010 oana copilul meu are microcefalie(circumferinta craniana mica), are probleme neurologice severe, vroiam doar sa stiu cat e normal sa aiba pup la bebe tau POZE ROBI POVESTEA LUI ROBI Catalina sotie de Teo si mami de Robi Citează
roxy Postat Octombrie 29, 2010 Raport Postat Octombrie 29, 2010 buna, m-am uitat in carnetul de sanatate a celui mic al meu si la 2 ani avea 82 cm circumferinta capului, iar in carnetul celui mare am gasit la 4 ani 96 cm circumferinta.La 3 ani probabil ceva intre aceste valori.Sanatate multa baietelului tau si sa gasiti rezolvare problemelor cu care va confruntati. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) Citează
roxy Postat Octombrie 29, 2010 Raport Postat Octombrie 29, 2010 revin, m-am uitat la pozele pe care le ai la semnatura, [pup]iar baietel frumos .Oricum din poze este proportional dezvoltat, cel putin aparent, adica ce se vede in fotografie.Scuza-ma ca te intreb o prostie , esti sigura de masuratoare? Pentru ca nu pare un copil cu capul mic, adica disproportionat fata de restul corpului.Nu te superi ca am scris asta, nu am facut-o cu rautate, din contra.Ai un baietel foarte frumos.Sper sa gasiti macar o parte din rezolvare daca nu chiar tot.[flo] roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) Citează
pisellino Postat Octombrie 29, 2010 Autor Raport Postat Octombrie 29, 2010 roxy nu ma supar, robi aparent e un copil vesel si frumos proportionat, dar nu e asa, are o gramada de probleme printre care si microcefalia.masuratorile sunt corecte, au masurat mai multi medici POZE ROBI POVESTEA LUI ROBI Catalina sotie de Teo si mami de Robi Citează
Leditia Postat Octombrie 29, 2010 Raport Postat Octombrie 29, 2010 roxy-ma intreb cum se masoara circumferinta asta craniana de la voi e 82 la 2 ani si 96 la 4 ani..cand nici eu nu am atata si-s adult.... Cata,David are 48cm si in dec face 2 ani..apoi m-am masurat si eu si mi-am zis k nu mai are mult si ma ajunge:) http://www.reclamamascataatentie/bebelusi/sanatate/Perimetrul-cranian-la-nou-nascuti-a1938.html sper sa mearga linkul..acolo sunt datele.. citez,in cazul in care nu merge linkul ''Perimetrul cranian este de 45-46c m la 1 an, 48cm la 3 ani, 50cm la 5 ani si 55cm la 15 ani.'' POZE CU NOI de David Christian[copil] Speranta si incredere pentru David id="red"> Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.id="red"> Citează
pisellino Postat Octombrie 29, 2010 Autor Raport Postat Octombrie 29, 2010 ledi e normal 48 cm la 3 ani? adica robi nu e mult microcefalic...multumesc ledi chiar mi-ai dat o raza de speranta multumesc multumesc[flo] POZE ROBI POVESTEA LUI ROBI Catalina sotie de Teo si mami de Robi Citează
Leditia Postat Octombrie 29, 2010 Raport Postat Octombrie 29, 2010 Cata,nu merge linkul ala..citez aici: ''Perimetrul cranian la nastere este in medie de 35 de cm la nou-nascutii la termen normal. Ritmul cresterii perimetrului cranian in primul an de viata este urmatorul: # 2 cm in primul trimestru; # cate 3 cm in trimestrele II, III,IV. Perimetrul cranian este de 45-46c m la 1 an, 48cm la 3 ani, 50cm la 5 ani si 55cm la 15 ani. Evolutia perimetrului cranian in primii ani de viata este paralela cu dezvoltarea continutului cutiei craniene-creierul. Din aceasta cauza, urmarirea evolutiei acestuia in primul an de viata este obligatorie. Paralel cu urmarirea perimetrului cranian este necesara urmarirea evolutiei fontanelelor si a suturilor, la nivelul acestor zone realizandu-se cresterea oaselor craniene.'' editez,sa-ti zic ca te imbratisez cu mare drag...va imbratisez pe amandoi.[flo] POZE CU NOI de David Christian[copil] Speranta si incredere pentru David id="red"> Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.id="red"> Citează
roxy Postat Octombrie 29, 2010 Raport Postat Octombrie 29, 2010 IERTARE ; VA ROG MULT; mare prostie am facut, oboseala e de vina.Iarta-ma pisellino , te rog mult.Am citi din patratul de langa .De fapt la 2 ani circumferinta capului e de 48,3 cm , 82 era inaltimea, iar la 4 ani 50 e circumferinta capului, 96 e inaltimea... MULTUMESC MULT LEDITIA ca mi-ai atras atentia. Deci 47 cm la 3 ani e ok... Iarta-ma inca odata, nu a fost cu intentie. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.