carolina69 Publicat Martie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 7, 2011 Buna ziua.Am o fetita de 8,7 ani, este isteata,practica si un sport de performanta-dans sportiv,la scoala are note de fb si -fb, atat timp cat este impinsa de la spate.Problema mare este ca este inceata in miscari,adica tot timpul trebuie sa stai cu ochii pe ea,daca ai scapato,isi pierde timpul.Nu stiu cum sa mai procedez sa intre in normal, am incercat cu pedepse, cu recompense, cu suparare chiar am si jicnito, este doar de moment si in final tot acolo ajungem.Daca se sta cu ochii pe ea este rapida, daca nu....Sunt in panica ca nu mai stiu cum sa procedez.Ajutati-ma.[zid][zid] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jasmin012 Publicat Martie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 7, 2011 Citat:citat din mesajul lui carolina69 Daca se sta cu ochii pe ea este rapida, daca nu.....[zid][zid] Eu sunt om mare, dar daca cineva ar sta non-stop cu ochii si cu gura [:-@] pe mine mi-ar iesi totul pe dos, nu as reusi deloc sa ma simt in largul meu, ca si cum as fi hartuita. Plus ca m-ar revolta peste masura. Deci efectul ar fi exact cel opus. Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007) [url="http://www.flickr.com/photos/30849078@N05/"]Lucas[/url] [url="http://www.flickr.com/photos/23373490@N02/"]poze cu mogaldeatza[/url] http://blogulluilucas.blogspot.com/ http://elblogdeluquitas.blogspot.es Regula de aur de 24 de carate: "Poarta-te cu copiii tai asa cum ti-ai dori sa se poarte altii cu ei" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mgabi Publicat Martie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 7, 2011 Buna. Ti-ai dori sa mai faca si altceva in plus? Crezi ca daca nu ar fi impinsa de la spate nu ar face nimic? Tu cand erai la varsta ei faceai atat de multe incat esti nemultumita de copilul tau. Eu cred ca, copii din ziua de azi fac mult prea mult. Aduti tu aminte ce faceai cand veneai de la scoala la varsta ei. Banuiesc ca aruncai ghiozdanul dupa usa si fugeai afara si te jucai prin te miri ce locuri si cand veanau parintii te adunau de pe drumuri. Sau poate ai fost un copil constiincios si invatai. Daca ma gandesc bine si eu am aceeasi parere despre copii mei si le cer multe altele pe langa activitatile extrascolare pe care le fac limbi strine, sport, citit, dar daca ma privesc pe mine la varsta lor [:-@]nici pe sfert ... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jasmin012 Publicat Martie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 7, 2011 Eu ma gandesc ce povara greu de purtat trebuie sa fie pt un copil care merge la scoala si ia note bune, merge la dansuri, la antrenamente si pe deasupra trebuie sa faca fata si nesfarsitelor plangeri si impunsaturi de la spate ale unei mame panicate si vesnic nemultumite! Copilul ar trebui sa fie panicat, nu mama. Mamico, cu toata bunavointa, de ce te panichezi? Vezi sa nu pui pe copil o presiune mai mare decat poate duce. Copiilor le este foarte greu sa perceapa timpul asa cum il percepem noi. Ei traiesc cu alta intensitate. Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007) [url="http://www.flickr.com/photos/30849078@N05/"]Lucas[/url] [url="http://www.flickr.com/photos/23373490@N02/"]poze cu mogaldeatza[/url] http://blogulluilucas.blogspot.com/ http://elblogdeluquitas.blogspot.es Regula de aur de 24 de carate: "Poarta-te cu copiii tai asa cum ti-ai dori sa se poarte altii cu ei" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oana_lex82 Publicat Martie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 7, 2011 Cum adica isi pierde timpul...presupun ca si timpul liber ar trebui sa-l fructifice nu?..Ce zici de joaca? La 8,7 ani un copil se joaca in timpul liber..asta nu-i timp pierdut..prin joaca un copil isi dezvolta imaginatia...Cum adica e "inceata"?..E inceata la lectii? Daca da, atunci probabil asta e ritmul ei..e un copil de clasa a2-a sau a3-a probabil..un copil la aceasta varsta deprinde scrisul mai rapid..Daca vrei sa o ajuti incearca sa n-o mai jignesti [bang]..o demoralizezi si vei primi reversul medaliei..incearca sa ii dai cate o dictare ca sa invete sa scrie un pic mai repede, incearca sa o faci prin diverse intrebari puse mai mult in joaca sa ii stimulezi imaginatia si sa iti raspunda cu ideile ei ce crede despre anumite lucruri/animale etc...Eu zic ca exagerezi si ai prea mari pretentii de la un copil asa mic!!! NU UITA, LA VARSTA EI TREBUIE SA SE SI JOACE...pt ca oboseste..e DOAR UN COPIL!!!!! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
belleane Publicat Martie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 7, 2011 Nu inteleg de ce sa fie rapida. Un ritm prea alert impus de altii te determina sa fii superficial. Nu toti sunt sprinteri unii sunt maratonisti. Oricum tu esti mama ei, nu seful ei. Te iubim, printesa Victoria!!! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxy Publicat Martie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 7, 2011 Buna incerc eu un raspuns.Ca mama a unui copil (cel mare) care nici acum mare nu are notiunea timpului...are 10 ani al meu, deci nu foarte departe de al tau, am incercat sa-l las pe el singur sa constientizeze ce se intampla daca nu face in timpul pe care il are.Asta e , timpul din pacate nu ne asteapta. De exemplu, el trebuie sa ia autobuzul scolii dimineata la 7 jumatate , din statia de autobuz.Pana la statie face fix 5 minute, mers lejer.I-am spus mereu , tu trebuie sa iesi la 7 si 20 minute(stie ceasul) ca sa ai timp sa ajungi in statie la timp, soferu nu te poate astepta pe tine ca nu mai poate lua ceilalti copii la timp.Ok, eu ziceam , eu auzeam, se facea 7 si 20 si el , inca se imbraca, ori dormea pe wc, ori gasea de facut ceva, pana intr-o zi cand nu i-am mai zis, l-am lasat pe el si si-a dat seama la 7 jumate ca el e inca in casa.A fugit in statie , dar binenteles ca autobuzul plecase, el nu a stiut si a stat juma de ora in statie sa-l astepte dupa care s-a intors acasa.In ziua aceea nu a mai mers la scoala (eu sunasem deja ca nu vine , stiam ca nu are cum), dar dupa aceea era mereu pe langa usa la timp. Alte exemple, sunt multe, dar pana nu s-a lovit el de ceea ce inseamna timpul, nu s-a obisnuit. Fata ta scunoaste ceasul? O idee e sa-i cumperi (eu am din ala simpatic de il pun sa sune cand am ceva la cuptor ), sa-i pun timpul cand trebuie sa inceapa ceva (ei se iau cu joaca si uita) sau cat are nevoie sa faca o tema, sau din astea. Altceva nu poti face, daca nu pricepe ca timpul ii poate fi prieten daca il apreciaza, dar ii poate deveni cel mai mare dusman. Acum avem alteprobleme, de genu, vine la mine sa-i rezolv eu ce are el de facut, binenteles ca nu ii fac, doar ii dau idei in mare, dar trebuie sa priceapa sia sta ca ce e treaba lui , trebuie macar sa incerce intai si apoi sa vina sa ceara indicatii, nu invers, dar asta e alt subiect deja. Sper ca ti-am fost cat de cat de ajutor, eu daca ii spuneam ca esti incet si nu faci in timp...nu obtineam decat sa se bosumfle si pierdea si mai mult timp, pana ii trecea si apoi se apuca. A mers cu recunoasterea reusitelor, de genu, bravo vezi cai ai reusit sa te incadrezi, vezi ca ai facut mai repede decat timpul :) si asa era tare mandru...de fapt doar asa merge la noi. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mel_g Publicat Martie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 8, 2011 Ca sa te (ne)linistesc pot sa-ti spun ca baiatul meu are 11 ani si tot trebuie impins de la spate. Eu m-am resemnat . Probabil ca la un moment dat nu va mai fi necesar, dar pana atunci ..... Pupici Mel Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sorana Publicat Martie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 8, 2011 Carolina a mea e de aceeasi varsta cu a ta. Si tot asa, trebuie impinsa mereu de la spate. Vorba lui Mel, eu m-am resemnat. Asta e, o s-o imping de la spate ... pana o intra la facultate [:D]. Fetele care aveti copii mai mici si ziceti "las-o", sa va povestesc de fi-mea ieri. A venit de la scoala la 12. La 15 am sunat-o sa ii zic sa se apuce de lectii. Am ajuns acasa la 16.30, scrisese 3 randuri pe o fisa. Apoi a vrut mancare, la baie, etc. Mai scria 2 randuri, o mai apuca ceva ... La 18 au inceput s-o sune prietenele sa vina la joaca si ea nu-si facuse inca la mate, la romana era la jumatate. Au venit prietenele la ea pe la 18.30 si si-a facut restul in 15 min, cu fetele jucandu-se pe langa ea. Din punctul meu de vedere lectiile (toate) puteau fi facute intre 15.30 si 16.30, ma uitam si eu pe ele, la 16.45 era libera. In loc de asta ne-am marait una pe alta de la 16.30 la 19 [bang]. Sa vedem cum o fi azi, o s-o sun din jumate in jumate de ora ca azi trebuie sa ajungem si la antrenament. Adica sper sa ajungem, sa aiba lectiile gata cand ajung eu acasa [bang] Si daca o las, nu-i zic nimic (ca am incercat si asta) se trezeste pe la 21.30-22.00 "Aoleu, nu mi-am facut temele" - se apuca atunci, se culca la 12 noaptea si dimineata ii e rau de somn. Plus ca sa-l vad eu pe ala in stare sa-si invete poezia la 11 noaptea, cu capul cazandu-i pe carte. Sorana si Monica (28.09.2002) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sorana Publicat Martie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Martie 8, 2011 Am uitat sa zic: mie mi se pare perfect normal pentru un copil de 8-9-10 ani sa nu realizeze ce si cum. Vreau sa zic ca ea nu-si da seama (sau nu-i pasa) ce nu stie, ce n-a inteles de la scoala. Trebuie sa vad eu ce a facut, sa o intreb, sa ma prind ce nu stie, sa-i mai explic o data, sa mai facem un exercitiu daca e cazul, etc. Eu tot sper ca va veni vremea cand isi va face singura temele si ca va veni ea la mine sa zica "mami, n-am inteles asta". Dar stiu ca mai e ceva vreme pana atunci. Probabil exista si copii mai maturi in sensul asta, care stiu ce au de facut si fac singurei, etc. Ei bine, eu n-am asa ceva [:D]. Si nici nu pot comenta prea tare ca seamana cu mine, imi aduc foarte bine aminte cat s-a tinut mama de capul meu in scoala primara [:D] Sorana si Monica (28.09.2002) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.