Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Greutatea bebeluslui la 2 luni - prea mare?

Recommended Posts

Buna, Am nevoie de o parere in ceea ce priveste greutatea si ritmul de crestere al bebelusului; am un baietel de 2 luni si o saptamana pe care l-am nascut cu 3 kg si jumatate si 52 de cm; in primele doua luni de viata a luat foarte repede in greutate, cam 1 kg 700 pe luna, ajungand acum la varsta de 2 luni sa cantareasca 7 kg; propriu-zis, si-a dublat greutatea de la nastere [:D] ca si lungime are aproximativ 62 de cm; este dolofanel si dulce foc (nu o spun doar eu ca mama[:D] ci oricine il vede), insa nimeni nu i-ar da doar 2 luni; pare mai degraba un copil de 4 luni; acum nu stiu daca sa imi fac griji sau nu cu aceasta crestere rapida in greutate,dar nu as vrea ca mai tarziu sa devina un copil gras...[pofta] Il hranesc in proportie de 90% cu lapte matern si completare de lapte praf, cam 1 biberon de 150 ml/zi(si asta cand mi se mai intampla sa produc mai putin lapte)[bibe]; ca sa pot tine o evidenta cat mananca si pentru ca a devenit cam puturos si se cam enerveaza la san, am recurs la varianta mulsului, in asa fel incat stiu exact cat si cand mananca: 140 - 170 (maxim) ml lapte la 3 ore; in medie,la majoritatea meselor 150 ml ii este suficient. Ce parere aveti, este prea mult cat ii dau? Oricum, daca i-as da mai putin si nu apuca sa se sature se lasa cu plansete de neoprit...[q] si vad ca de vreo saptamana incoace a inceput sa rareasca mesele pe timpul noptii,adica ii dau pe la 22:00, se mai trezeste pe la 03-04 noaptea si apoi dimineata in jur de ora 07. Nu stiu cu cine seamana atat de voinic, pentru ca si eu si taticul lui suntem in proportii cat se poate de normale :) Va rog sa ma ajutati cu parerile voastre si eventual cu ceva sfaturi. Multumesc si pupici la toti bebelusii[pup] Mamica lui Alex [baietel]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Parerea mea este ca acea completare cu lapte praf este data in plus degeaba. Se dezvolta foarte bine cu laptele tau. POate daca renunti la ea si cresterea in greutate va fi mai putin spectaculoasa.... Ioana, [zana]Rebeca (16.05.2004), [copil] Sara (17.04.2009) si [copil] Tudor Andrei (16.02.2011) [url="http://b1.lilypie.com/egJwp3.png"]Creste fata mica...[/url] [url="http://by.lilypie.com/g90Jp3.png"] Creste si minunea Rebeca[/url] http://community.webshots.com/user/Berecutza http://community.webshots.com/user/bebeca2004 http://community.webshots.com/user/bebebeca

Asta vroiam sa-ti spun si eu. Sa renunti la suplimentul de lapte praf. Sa nu incepi diversificarea mai devreme de 6 luni. In functie de cum va evolua, dupa inceperea diversificarii sa il feresti de cereale, fainoase. Roxana, mami de [bonjovi]Matei (29.11.2007) si de [zana]Maria (08.09.2009)

Al meu e nascut prematur la 34 sapt cu 2420gr si 46 cm. A fost hranit exlusiv cu NAN si mi-a luat in greutate asa: - prima luna 1050 (3400) si 52cm - a 2-a luna 2010 (5500) si 58cm - a 3-a luna 1500 (7000) si 62cm - a 4-a luna 1000 (8000) si 67cm iar din a 5-a luna sub 1 kg la 12 luni avea 12kg si 86cm la 18 luni avea 14kg si 89cm iar acum la 1an si 10 luni are 14,5kg si 95cm. Ti-am scris toate astea ca sa vezi ca nu e singurul copil care se dezvolta mai mult decat scrie la carte. Mie toti medici care mi-l vedeau se mirau de evolutia lui. Am facut si controale neurologige (mi se spunea ca creste prea rpd in lungine si odata cu ele cresc si organele interne si nu-i de bn), ecografii peste ecografii si analize peste analize si e totul in regula. Eram stresata ca toata lumea imi spunea ca nu-i bn ca creste asa (chiar si in greutate), dar ce pute-am sa-i fac eu? Era un copil mancacios, cuminte. Un copil cum toata lumea si-ar dori. Acum nu mai e gras deloc. S-a lungit si nu a mai pus in greutate, dar arata de parca ar avea aproape 3 ani [:D] Sanatate multa puiutului si crestere frumoasa.[pup] - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Sorina [mamica] Mamica fericita [9cer] a ingerasului RAZVAN - IONUT [bonjovi] (11 MAI 2009) http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Nu are rost biberonul ala de formula. Devine puturos pt ca s-a prins ca la biberon nu depune efortul de la san. In ritmul asta risti sa ramai fara lapte. Cand e nervos la san, are praguri de crestere si dureaza nervozitatea pana se adapteaza organismul tau sa produca atat lapte cat doreste puiul. Iar ideaa ca ii dai formula ca sa ai evidenta cat mananca e complet gresita!!! Unui copil hranit exclusiv la san nu-i tii nici o evidenta. Vrea san, ii dai san. cand vrea si cat vrea. Roli mami de Andrei [copil](16 ianuarie 2008) si Marc [bonjovi](9 iunie 2006) Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Buna..si eu am un bb de 9 luni si o saptamana..are 8,500 Kg...si 75 cm..e slabut..mereu a fost asa..la 2 luni avea 4,500..s-a nascut cu 3000 g si l-am adus din maternitate cu 2,880..Dar mereu mi-au zis medicii (toti)..ca e f slab..asa si arata..e costeliv...Eu n-am avut piept asa ca l-am hranit cu formula exclusiv..si am inceput diversificarea la 4 luni cu cereale pt ca se impunea..la 4 luni avea abia 5,700kg... Eu zic ca atat timp cat ii dai piept sa nu ii mai dai formula..formula in general ingrasa (nu si in cazul nostru)...Medicul ce zice de greutatea bb-lui tau? Si e corect..sa incepi diversificarea dupa 6 luni. Multa sanatate.[flo]

Multumesc tuturor pentru raspunsuri....cat despre suplimentul de lapte praf, nu este o regula zilnica, ci doar in anumite zile i-l dau: cand plec pe undeva si sunt nevoita sa lipsesc mai mult de 3 ore de acasa (si mentonez ca nu am atat de mult lapte cat pt 2 mese, na inainte sa plec si inca una sa-i las muls) sau cand mi se mai intampla ca de la o masa la alta ale lui sa nu se adune suficient lapte incat sa se sature (pentru ca desi rar, se mai intampla si asta,de cand l-am nascut e asa...) cu siguranta nu laptele praf e cauza greutatii lui, pentru ca ii dau putin la nevoie...doctorul a zis ca e ok sa completez asa cand e cazul; altfel ce s-ar face toti copiii care mananca numai formula, s-ar face obezi?....medicul se amuza cand il vede asa de voinic si nu s-a aratat deloc ingijorat; mi-a zis sa incerc sa nu ii dau mai mult de 160 ml si eventual sa mai maresc intervalul de timp de 3 ore, sa ajungem pe la 3 jumate-4 ore... de asemena, mi-a zis ca de la 4 luni o sa incepem diversificarea cu legume si atunci o sa eliminam complet laptele praf si in nici un caz nu o sa ne atingem de cereale :) Dar oare ar trebui sa ma ingrijoreze intr-adevar aceasta greutate pentru varsta de 2 luni? Mamica lui Alex[baietel]

Se spune ca obezitatea incepe din copilarie..nu inseamna ca al tau copil va fi obez, dar trebuie sa ai grija ce ii dai sa manance...e buna decizia de a nu-i da cereale, de asemenea poti sa nu ii dai biscuiti decat in cantitati reduse..si zahar, in general cat mai putin..cat mai putine dulciuri..asta daca observi ca greutatea continua sa fie mult peste normal...Dar e posibil ca atunci cand va merge sau se va tara sa slabeasca coniderabil..pt ca fiind activ va consuma ff multe calorii, deci eu zic ca e cam prematur sa-ti faci griji...copiii au perioade..uneori sunt ff mannaciosi..dar uneori nu mananca nimik..printr-o astfel de perioada trec eu cu al meu acum[q]..dupa ce ca e slab..nici nu mananca nimik..decat lapte..dar si ala in cantitati reduse..Asa ca stai linistita..deocamdata eu zic ca nu ai motive sa te panichezi.Multa sanatate bebelusului tau!!!![pup]

BB al meu a luat cam tot asa. Parca de pe la 8-9 luni a inceput sa i-a mai putin in greutate. Toata lumea imi spunea ei lasa dupa 3 luni numai ia sau lasa ca incepe el sa mearga si o sa vezi ca te rogi de el sa manance. da de unde! mananca si acum la fel. Ii place cred efectiv sa manance. Acum are 1 an si 13 kg. Nici macar nu e dolofan ca e si inalt. La 8-9 luni a inceput sa mearga si de at a luat cam 250-500 gr/luna. La 9 luni tot asa obsedata ca parca mananca prea mult si cu ce mai citeam pe aici m-am dus la dr sa-i fac analizele. Copilul e ok. Colesterolul era pe la 108 sau ceva de genul asta la care dr mi-a zis ca e perfect copilul sa numai imi fac griji. Fiecare copil e unic. Doar nu o sa-l pui la cura acum ca sa nu iasa obez. Lasa-l in ridmul lui. Ps. Si eu cand am fost cu copilul la dermatolog asta vara a intrebato dermatologul pe pediatra ce varsta are copilul iar ea a raspuns "1 an ...nu?!" [:D] avea 6-7 luni ....

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...