Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

va plac ciupercile Pleurotus?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Ca fel principal le fac pane, tocanita sau la gratar. Sotul meu este innebunit insa dupa salata din pleurotus....ca un fel de muraturi. Le mananca asa, goale, de fapt le mancam.....ca ajungem sa ne batem pe ele [yum]. Eu gasesc mereu la Selgros. Rar de tot am vazut sa lipseasca de la raft.

 

[regblond] Simona, [8**] Sorina (12 Noiembrie 2004) si [zana] Irina (5 Mai 2006)

FOTOGRAFII

BLOG

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ciupercile pleurotus proaspete se gasesc relativ usor, din cele uscate nu prea am gasit.

 

Si eu le consum in preparate simple: trase la tigaie cu unt si sare sau salata cu ulei.

Dar am facut mai demult si o varianta de "ciorba de burta" ( da, stiu, nu suna prea grozav cuvintul "burta" aici[:D]), nu a iesit deloc rau.

Eu nu am facut-o dupa o reteta anume dar ca sa ilustrez cumva, pun o reteta de pe net:

 

http://www.haisagatim.ro/2010/11/ciorba-falsa-de-burta.html

 

o falsitate de burta, ciupercile astea[:D]

 

 

 

 

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mie imi plac foarte mult si stiu ca sunt si sanatoase, insa le-am mancat intr-un singur fel: pane. Din pacate, jumatate din ele arunc, ca sunt codite pe care nu le folosesc, iau doar partea plata.

 

Amalisimona, tu le cumperi murate sau le murezi tu? Ne poti da si noua reteta, te rog?

 

Blogul meu de calatorii - http://www.consiliervacante.ro

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu iau pleurotus proaspete de la Billa sau MegaImage si le fac trase la tigaie, cum spunea si Daniela, dar in ulei - prajite mai mult, cu usturoi, piper si sare.

 

folosesc toata ciperca, nu arunc cozile, le spal doar intr-un jet de apa, le scurg bine si apoi le rup fashii cu mana, nu le tai

 

cel mai mult imi plac cu mamaliguta si castraveti murati in saramura, dar le folosesc si ca garnitura la fripturi (in loc de vesnicii cartofi)

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am gasit pe un blog,o tocanita.........de dai cu caciula de pamant...sa se ascunda carnea in fata lor [pofta].Si se pot folosi si mare parte din coditele lor,care se calesc cu 5 min inaintea palariilor,ca sunt mai tari.Blogul e al Gabrielei Cara,dati cautare dupa tocanita pleurotus gabrielacara .Pofta buna sa aveti(la urmatorul shoping,le pun in cos ca deja visez la ele)

 

Luminita,mami de 3 nazdravani:

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005

shoricica Sara-Maria 30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Candy
Mie imi plac foarte mult si stiu ca sunt si sanatoase, insa le-am mancat intr-un singur fel: pane. Din pacate, jumatate din ele arunc, ca sunt codite pe care nu le folosesc, iau doar partea plata.Amalisimona, tu le cumperi murate sau le murezi tu? Ne poti da si noua reteta, te rog?Blogul meu de calatorii - http://www.consiliervacante.ro
align="right" id="quote2">nu arunca coditele,le poti folosi la o tocanita dew exemplu sau in pilafMama de Ana si [gravi] 24+fashion
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...