Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

*Mamicile de cozonacei (mai si) gatesc! (1)*


Recommended Posts

[pofta][pofta][pofta][pofta][pofta]
Supa minestrone (Buna si pentru adulti) Ingrediente: 1 lingura ulei, 1/2 ceapa mica tocata marunt, 1/2 praz, doar partea alba, spalat si tocat marunt, un morcov potrivit taiat cubulete, 1/2 baton de telina cubulete,1 cartof taiat cubulete,o lingura de patrunjel tocat fin, 100 g fasole pastai taiata in bucatele cam de 1 cm, 2 lgt sos tomat, 1,2 l stoc de pui, 3 linguri mazare congelata, 50 g paste mici (am gasit la heinz paste speciale pt bebei) Metoda: Ceapa + prazul se calesc in ulei + apa. Se adauga morcovul, telina, fasolea, cartoful si patrunjelul si se soteaza cam 4 minute. Se adauga sosul de rosii si se mai tine pe foc 1 min. Se adauga stocul de pui si se lasa la foc domol cam 20 min. Se adauga mazarea si pastele si se mai tine pe foc inca 5 minute (sau pana cand pastele sunt fierte bine). Piure de linte Ingrediente: o ceapa mica tocata fin, un morcov tocat, un baton mic de telina de asemenea tocat, o lingura de ulei masline, 50 g linte rosie, un cartof dulce decojit si taiat cubulete, 400 ml stoc de legume sau de pui sau daca nu aveti se poate pune si apa. Metoda: sotati ceapa, morcovul si telina in ulei + cateva linguri de apa cam 5 minute. Adaugati lintea si cartoful dulce plus apa (sau stocul de legume/pui). Se fierbe pana sunt bine patrunse. Blendati. Iese destul de mult dar se poate congela surplusul. Budinca de dovlecel cu brocoli Am fiert dovlecelul si brocoli 10 min. cu sare si 2 catei de usturoi, apoi i-am rasturnat intr-o forma de iena unsa cu unt peste care am presat o mana buna de cascaval (n-am avut br. de vaci in casa) si la urma am turnat un amestec dintr-un ou intreg+2 linguri de iaurt+cateva guri de lapte (n-am folosit smantana, m-am gandit sa nu fie prea grasa de la cascaval), iar deasupra am presarat busuioc+oregano si am dat la cuptor 20 min. Budinca de cus-cus cu galbenus de ou, lapte si brinza rasa Am fiert cus-cus-ul (1 masura cus -cus 2 masuri apa - folosit steamer), omogenizat cu o cana de lapte , galbenusul si brinza rasa apoi compozitia data in vas Yena la cuptor cca. 2-3 minute. Optional se poate folosi si 1 lingurita de glucoza cu care se poate freca galbenusul. Somon cu broccoli Ingrediente: o ceapa mica tocata fin, un catel de usturoi tocat fin, putin unt sau ulei, broccoli, 100 g somon (in carte se sugera somon la conserva dar eu am luat proaspat, l-am gatit la abur si l-am blendat), iaurt (reteta originala propunea smantana subtire), parmezan ras. Metoda: Ceapa si usturoiul se calesc in unt sau ulei + apa pt vreo 3-4 min, broccoli se gateste la abur pana e moale (cam 6 min). Broccoli blendat + somon + iaurt se adauga la ceapa si usturoi, se adauga parmezan ras. Tot asa, iese destul de mult. Somon cu brocoli si rosii Pentru peste am folosit broccoli si rosii. Broccoli fiert in prealabil , omogenizate cu sos de rosii (rosii oparite 5 minute , doar le despielitez) apoi date la cuptor cu rondele de peste file - somon. Stiu ei norvegienii de ce somon.... Se poate adauga si o lingurita de orez fiert in prealabil. Banane cu scortisoara Ingrediente: o aschie de unt, o banana mica taiata felii, un vf scortisoara, 2 linguri de suc de portocale fresh. Metoda: Intr-o craticioara se topeste untul se adauga felioarele de banana si scortisoara si se soteaza cam 2 min. Se adauga sucul de portocale si se mentine pe foc inca 2 min. Se paseaza cu furculita. Sos pentru paste Am taiat marunt o ceapa, un morcov, o bucata de telina si un ardei capia rosu si le-am inabusit cateva minute cu putin ulei de masline si putina apa. Apoi am adaugat carnea de pui tocata, putina sare si piper si am lasat sa fiarba cateva clocote bune. A trebuit sa adaug si apa pentru ca nu a lasat carnea mai deloc apa. Apoi am blenduit vreo 4 rosii mari de gradina decojite si le-am strecurat prin sita ca sa aleg semintele, am adaugat la carne, am pus si o ramura de cimbru si 2 foi de dafin si am lasat sa fiarba bine de tot carnea si gata, a iesit foarte bun Am bagat sosul in blender ca sa-l fac marunt si apoi l-am pus in borcanele la congelator. [url="http://www.reteteonline.ro/2009/02/consomme-celeste-in-vas-zepter.html"]Consomme Celeste in vas Zepter[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Nuggets de pui: -500 gr piept de pui -2 galbenusuri -4 linguri de faina -4 linguri pesmet fin -40 gr unt sau 6 linguri ulei -sare si piper macinat Taiem pieptul de pui patratele, perpendicular cu sensul fibrelor pentru a-si mentine forma in timpul prajirii. Punem sare si piper. Punem faina, galbenusurile si pesmetul in 3 farfurii. Trecem bucatile de pui prin faina pe rand, le scuturam usor pt a cadea excesul, apoi le trecem prin galbenus si prin pesmet apasand usor pentru a fi bine acoperit. Intr-o tigaie, incalzim untul sau uleiul la foc moderat. Cand s-a topit untul sau s-a incins uleiul, punem nuggets-urile in tigaie si le prajim 5-6 minute intorcandu-le de mai multe ori. Le scoatem din tigaie, le punem pe un servetel pentru a absorbi uleiul si servim imediat. Pofta buna! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Isabela, mamica lui [copil] Raphael nazdravanel [url="http://good-times.webshots.com/album/569320119JRBHgo"][9cer]RAPHAEL IUBITEL[9cer][/url] [url="http://iza-frenchcuisine.blogspot.com"]Blogul meu cu retete delicioase[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Va scriu si eu o reteta pt chec in 2 culori sau prajitura alb negru. Este usor de facut, iese cantitate mare si buunnaaa si impresioneaza musafirii prin aspectul in mozaic (la mine cel putin asa a fost)[:D] Se fac 2 checuri, unul alb, unul maro. Eu sunt bucatareasa din aia care masoara din ochi sau cu cana asa ca nu ma injurati. Ca regula de baza trebuie la masuratoare o cana de 250 ml. Pt chec alb: 5 oua, o cana de zahar, o cana si jumatate faina, 5 linguri de ulei, un pliculet praf de copt, un pliculet zahar vanilat. Pt chec maro: 5 oua, o cana de zahar, o cana si jumatate faina, 5 linguri de ulei, un pliculet praf de copt, 3 linguri cacao cernuta. Prepararea checurilor: se separa albusurile de galbenus. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, cate o lingura de ulei pe rand. Cand s-a incorporat uleiul, se da deoparte. Albusurile se bat spuma cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat. Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se toarna faina amestecata in prealabil cu praful de copt (stins cu o lingurita de otet). Faina se amesteca usor cu o lingura, ridicand de la fund catre suprafata ca sa nu se lase compozitia. Pt. checul maro, in faina se adauga si cacao cernuta. Compozitia pt cele 2 checuri se toarna in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt unsa cu ulei sau in tavile unse cu ulei si tapetate cu faina. Se baga la cuptor 5 minute la foc mare apoi la foc mediu sau mic (depinde de cuptorul fiecaruia, al meu arde tare la foc mediu) pana este copt bine. Testul daca e copt: se inteapa cu o scobitoare, daca nu ramane aluat pe aceasta, e gata. Crema: 5 linguri cacao, 3 linguri faina, 1 cana zahar, 1 cana lapte, O ESENTA DE MIGDALE (fara esenta asta nu iese asa cum trebuie prajitura. Eu am incercat cu rom dar nu se compara), 1 pachet unt sau margarina de gatit . Toate ingredientele se pun pe foc intr-un vas smaltuit sau intr-un ceaunel si se amesteca bine cu telul sub forma de para. Cand incepe sa fiarba se ingroasa crema si se cam fac cocoloase, trebuie insistat cu telul. Dupa ce a fiert, se lasa putin la racorit apoi se amesteca untul sau margarina. Se lasa la racit. Cine doreste poate inlocui faina din compozitia cremei cu zeamil sau amidon alimentar. Asamblarea: Checurile se taie felii egale. Se ia o felie de chec alb se uneste cu crema de o felie de chec maro si tot asa pana se termina asamblarea. Se invelesc in folie si se tin la frigider pana la doua zi. Cand se serveste, se taie pe diagonala ca taietura sa prinda si din felia alba si din cea maro pt aspect. Pofta buna Mihaela [mamica] de [zana] Miruna Cosmina (13.11.2008) [url="http://community.webshots.com/user/mamiseli"]Pozele mele[/url] [url="http://b1.lilypie.com/jgbnp2.png"]Mirunica[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pt ca pustoaica mea doarme si am un pic de timp liber, va mai scriu 2 retete de prajituri. Nu sunt spectaculoase dar sunt foarte bune la gust. Prima prajitura este negresa, clasica negresa pe care o fac dupa reteta mamei mele si nu a dat gres niciodata. Ingrediente: o jumatate cana apa (lapte)(cana de 250 ml), 2 linguri cacao, 250 gr zahar (o cana si jumatate), o cana miez de nuca maruntit, 4 oua, o lingurita amoniac stins cu otet, 1 pachet margarina de prajituri sau unt, 2 cani faina. Preparare: Se pune pe foc apa cu zaharul amestecat cu cacao pana se topeste zaharul. Se da deoparte si cand s-a mai racit se adauga margarina. Apoi se amesteca bine cu faina si miezul de nuca. Separat se separa albusurile de galbenus, se bat albusurile spuma apoi se adauga galbenusurile. Albusurile impreuna cu galbenusurile se incorporeaza usor in compozitia cu faina iar la urma se adauga amoniacul stins cu otet. Se da la cuptor la foc potrivit pana la coacere. Imediat ce s-a copt, se stinge focul si se toarna peste prajitura fierbinte o glazura facuta din 2 linguri apa, 2 linguri cacao si 50 gr unt sau margarina. Se portioneaza patrate sau romburi. Ce-a de-a doua este prajitura cu foi Lica. Foile Lica sunt foi de napolitana. Ingrediente pt blat: 8 albusuri, 1 cana zahar, o cana nuca taiata mare, o cana rahat taiat cubulete, 1 cana faina. Preparare: Albusurile se bat spuma cu zaharul apoi se adauga faina, nuca si rahatul. Se intinde in tava sub forma de foaie si se coace. Ingrediente pt crema: 8 galbenusuri, 150 gr zahar (putin mai mult de jumatate de cana), 1 pachet margarina, 4-5 pliculete zahar vanilat. Toate ingredientele se amesteca pe foc (eu prefer la bain marie) pana capata consistenta unei smantani mai groase. Asamblare: O foaie de napolitana apoi jumatate din cantitatea de crema, foaia de pandispan cu nuca si rahat, restul de crema si ultima foaie de napolitana. Trebuie sa stea la rece macar cateva ore. Se portioneaza in forma dorita si POFTA BUNA! Mihaela [mamica] de [zana] Miruna Cosmina (13.11.2008) [url="http://community.webshots.com/user/mamiseli"]Pozele mele[/url] [url="http://b1.lilypie.com/jgbnp2.png"]Mirunica[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumim, OLIVIA, pentru subiect! CARMEN, as vrea si eu reteta de tortellini. Si eu fac paste cu dovlecei si smantana, uneori pun si un pic de sunca/kaiser, merge si cu creveti. Eu sunt mare fan dovlecei![pofta] manu mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008 http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

tortelini / ravioli cu dovlecei si pui 1 pachet de ravioli/tortelini uscate sau o punga proaspete 2 dovlecei 1/2 piept pui 75 gr unt 1/2 ceapa 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 lg faina 250 ml lapte mozarella / cascaval nucsoara, sare, piper 1. dovleceii se taie rondele (fara sa-i curatati de coaja), se sareaza sise lasa la scurs cam 1/2 h, dupa care se storc in maini 2. pieptul de pui il fierbeti si il taiati fasii cam cat degetul mic de la mana 3. faceti sosul alb din ceapa un pic calita in unt, peste care puneti lingura de faina si apoi turnati laptele amestecand. adaugati leg. de marar si patrunjel. dupa ce stingeti focul condimentati cu sare, piper si nucsoara si puneti o mana de mozarela/cascaval. 4. daca pastele sunt uscate le fierbeti 5 min. daca sunt proaspete nu le mai fierbeti. 5. amestecati pastele, dovleceii si pieptul de pui cu acest sos si deasupra presarati o mana de mozarela sau cascaval. 6. le bagati la cuptor pana se rumenesc un pic deasupra. cantitatile pot diferi in functie de gust. puteti sa faceti pastele doar cu dovlecei, fara pui, puteti sa nu folositi ceapa sau puteti face sosul mai gros sau mai subtire. carmen [mamica] lui Victor 15 noiembrie 2008 [url="http://good-times.webshots.com/photo/2899155010103601207RYsECM"]pozele noastre[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129826&whichpage=10"]Povestea nasterii lui Victor[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carmen, multzu! [asia] Cred c-o s-o fac pe duminica, fara pui, c-avem si vegetarieni printre noi, eventual iau niste paste cu spanac, de alea, pernute, no, nu-mi vine cum le spune.... tortelini.[:D] Sau cu branza. Sau si, si, oare merge combinatia? Edit: sunt planta, am citit doar paste... deci imi raspuns singura la intrebare, merge. Mami de Sara (8 dec 2008) ============ [url="http://poarta-ma.blogspot.com/"] Poarta-ma, mami! [/url]
[olala][url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846"]Licurici [/url][olala]
=================== "Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."(Mahatma Ghandi)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

rosii umplute cu sos pesto 6 rosii medii branza feta daneza (cea la cutie de carton) sos pesto (pesto alla genoveze de la barilla peste care puteti adauga inca putin parmezan ras) sau sosul il puteti face voi in casa din busuioc proaspat, muguri de pin prajiti un pic, parmezan de buna calitate, ulei de masline, sare , piper. blenduiti totul. 1. taiati capacul de la rosii. scoateti cu o lingurita miezul. 2. umpleti rosia cam cu o lingurita de sos pesto 3. puneti deasupra cam o lingurita de branza feta (sa nu depaseasca rosia) 4. bagati la cuptor pana se coc un pic rosiile. nu prea mult pentru ca se inmoaie si se rup. puteti pune mozzarela in loc de branza feta daneza. eu prefer feta [:D] carmen [mamica] lui Victor 15 noiembrie 2008 [url="http://good-times.webshots.com/photo/2899155010103601207RYsECM"]pozele noastre[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129826&whichpage=10"]Povestea nasterii lui Victor[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am timp si pun si eu reteta unui blat de tort care mie imi iasa bine. Avem nevoie de 8 oua, 300g zahar, 400g faina, praf de copt stins cu zeama de lamaie. in galbenus 10 linguri de apa fierbinte , in albus 10 linguri de apa rece, vanilie. Mixam galbenusurile cu zaharul adaugand cate o lingura de apa fierbinte, pana se topeste zaharul si obtinem o spuma mai moale.Se bat albusurile spuma adaugand treptat cate o lingura de apa rece , cand s-a intarit se incorporeaza in spuma obtinuta din galbenusuri si zahar. se adauga vanilia , apoi faina treptat, amestecand cu grija. La sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. in tava hartie de copt. la foc mediu ..nu stiu cat, depinde de aragaz cred.. nu se deschide cuptorul numai dupa jum de ora(daca o facem m repede riscam ca blatul sa se lase) proba cu scobitoarea..cum a scris Mamiseli mai sus. mami de Thomas
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...