Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Asigurare medicala

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Nici nu stiu cum sa incep....Cum se pot recupera banii de pe o asigurare medicala daca ai probleme in strainatate?

Luna trecuta am fost la Praga, cam 3 zile de data aceasta si ne-am gandit sa facem asigurare la iesirea din tara la Astra Uniqa-pe trei zile , suma asigurata 10 000 USD.De obicei noi ne asiguram la ING dar fiind pe fuga, nu am considerat ca este important unde si cum, doar sa avem in caz de ceva.

Fiind acolo eu am ajuns la urgente cu o cronica renala, am fost tratata la spitalul lor, am platit (nu o suma mare, dar oricum) si acum voiam sa vad daca primesc ceva din bani....La Astra mi s-a spus ca daca suma e mai mica de 50EUR ei nu deschid dosar [:-@] ca nu e asa o suma , bla bla

Pai si atunci de ce facem asigurari?[bang]

Cine s-a intalnit cu o sitauatie asemenatoare?Ce e de facut?

Ma deranjeaza modul cum se pune problema nu neaparat suma care ar fi trebuit sa o platesc

Cine ma lamureste si pe mine? Poate am dat eu peste o ametita sau asa este?

Suma de recuperat nu este mare - aprox. 50-60 EUR, dar daca era mai mare? Daca problemele erau mai grave?[bang][bang]

In fond ...pentru ce facem asigurari?

Merci pentru orice sugestie

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Tot ce pot sa-ti spun e ca cei de la Uniqa sunt niste tepari. Stiu si eu cazuri de masini (asigurari obligatorii) care au avut tamponari usoare si nu au vrut sa acopere toata paguba, au adus oamenii bani de acasa - si nu erau cazuri grave! Noi, cand iesim din tara facem asigurari la BCR, e drept ca nici nu am avut probleme pana acum si sper sa nu avem nici de acum incolo.

Ce ai putea face? Citeste un pic polita cu atentie si vezi daca e specificat undeva ca, daca suma e mai mica de 50 de euro nu se deschide dosar. Daca nu scrie asa ceva, negru pe alb nu avea niciun drept sa te reuze. Frumusel mergi la protectia Consumatorului cu toate hartiutele - banuiesc ca mai ai chitante, etc, faci sesizare si, in cele din urma o sa-ti recuperezi banii, chiar daca mai tarziu.

P.S.: Eu m-am razboit cu o asociatie de proprietari si am ajuns la Protectia Consumatorului si mi s-a facut dreptate intr-o oarecare masura, e dreptul tau sa incerci daca te consideri nedreptatita. Succes!

Trebuie musai sa citesti contractul (polita), sunt o mie de chichite.

Una din ele este sa anunti societatea in momentul in care a aparut urgenta (exista un termen).

Nu stiu daca aceasta societate are si aceasta clauza. Dar are multe altele, sunt sigur.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[foto] Surpriza 2008[foto]

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Buna!

Intr-adevar, fa sesizare la Comisia de supraveghere a asigurarilor. Si eu am avut probleme in 2006 cu sotul in Grecia, am sunat si am tinut permanent legatura cu asiguratorul si nu am dat niciun ban. Partea proasta a fost ca imi trimiteau grecii somatii de plata ca cei de la asigurari nu au achitat spitalizarea (culmea, tot colica renala a avut si el) dar dupa ce am facut sesizare la comisia sus amintita nu am mai rimit nimic de la greci. Banuiesc ca au achitat.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

YLARY eu am achitat totul inca din Praga- tratamentul ma refer- si voiam sa-mi recuperez banii mei.Ce ma infurie este faptul ca mai platesti ca fraierul asigurare, te culci pe urechea aia mai bleaga[:-@] ca ai asigurare,ca ti se face un ramburs in caz de Doamne fereste , ca sa vezi apoi ca realitatea este alta!

Acum au venit cu ideea ca "poate eu am de mult asa ceva si medicul meu de familie sa le confirme [alcool] daca eu am sau nu nisip", de parca dr nu sta decat dupa mine sa vada ce si cum...

Concluzia? Niste nesimtiti!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...