Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ajutor, Intoleranta la gluten

Recommended Posts

Buna ziua. Sunt o mamica din Suceava si de curand am intrat in randul vostru, al parintilor cu copii celiaci. Fetita mea are 1 an si 6 luni. Inca nu stiu sigur daca are aceasta boala deoarece pe iesirea de la spitalul Sfanta Maria din Iasi scrie sindrom de malabsorbtie si Hipotrofie staturo-ponderala. Oare ce inseamna, ca medicul din Iasi domnul profesor Burlea nu ne-a dat foarte multe detalii. Doar regim glutenopriv, Kreon, Fier si sa revin la control peste 2 luni. Va rog foarte mult daca ma poate ajuta si pe mine cineva. depistarea nu s-a facut prin biopsie deoarece e prea mica si nu cred ca ar sta. Spun asta deoarece a trebuit sa stea vreo 3 zile in perfuzii si la inceput in prima zi nu a stat decat sedata. Si de anestezie generala imi este frica. Nu stiu ce sa mai fac. Sunt nervoasa si disperata. Nu stiu ce sa ii mai dau de mancare deoarece e foarte mofturoasa si pretentioasa la mancare. Nici nu mananca foarte mult si daca nu ii place nici atat scuipa tot. Am dat si eu o comanda la Bacau dar acolo nu au decat paine si dulciuri. Ce as putea sa ii mai dau de mancare?? Ce le dati voi copiilor. As vrea foarte mult sa schimbam impresii si pareri cu mame aflate in situatia mea. fetita mea are foarte mari dureri de burtica. Se tine mereu cu mana de burtica si duce orice obiect in acea zona apasand pe ea. Chiar si mana mea o apasa pe burtica ei. problema fetitei mele a aparut in jurul varstei de 1 an. Pana atunci ea racea foarte des si medicul meu de familie imi recomanda mereu antibiotice dar fara sa ma indrume sa ii dau biotix. Apoi au inceput durerile de burtica si le-am pus pe seama luarii antibioticelor fara o protectie. Dar ele au continuat, a inceput sa faca si diaree cu toate ca ea pana atunci era constipata. Medicii de la Suceava au spus ca are Enterocolita. Am urmat regim pe baza de lapte fara lactoza orez fiert si piure de morcovi etc. Scaunul s-a normalizat dar durerile de burtica nu. Am facut ecografe, analize si nimic i-a iasit ca ar fi alergica medicul alergolog a spus ca e predispusa la a face astm. Am continuat cu vizite pe la toti medicii din Suceava; Spanu, Longher si Ignatescu dar degeaba nimeni nu le dadea de capat acelor dureri de burtica. Pana am fost la recomandarea medicului de familie la Iasi la domnul profesor Burlea. Dumnealui mi-a recomandat sa ne internam o saptamana pentru investigatii si la prima impresie a spus ca are reflux. Am uitat sa mentionez ca a inceput si sa vomite. La analize a iesit prezenta amidonului. Acum nu stiu ce sa mai fac cu ea. Dureri de burta tot are cu toate ca de o saptamana tinem regim. Poate nu e bun regimul? Nu stiu nici ce sa ii mai dau. Orezul nu ii place. Ce ma sfatuiti?? Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi. Va multumesc si scuzati greselile nu prea ma lasa cea mica sa stau la calc. Elena din Suceava. Adresa mea de mess elly_sv@yahoo.com. Numai bine tuturor
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna, in baza a ce teste i s-a pus diagnosticul de malabsorbtie? i s-a facut testul de xiloza? anticorpi la gluteni are? este posibil ca in urma unei enterocolite puternice - sau de la antibiotice - sa fi ramas cu intestinul inflamat si sa aiba o intoleranta la lactoza temporara. asta mi s-a spus mie dupa ce am fost intr-o situatie similara cu fata ta. eu de cateva luni tin regim fara gluteni si lapte si derivate si ma simt foarte bine. pentru mancare: - inlocuieste cerealele normale cu cele din orez pentru copii de 4 luni - piureuri de carne si legume, legume fierte, ai insa grija la sosuri si condimente, multe contin gluten - fructe de toate felurile. - carne si grasime in special exista faina fara gluten - faina de orez e una din ele, poti face orice fel de biscuite, prajitura, paine din ea. ies foarte bune si nimeni nu simte diferenta. insa in cazul fetei tale eu as incerca sa ii scot laptele de vaca pentru o perioada - macar cateva zile. eu personal am problemele de care zici tu: crampe foarte puternice, diaree, daca mananc ceva ce contine lapte, orice derivat al laptelui. [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326"]Vacanta cu Laura in Romania[/url]

Elly pana la partea cu vomitatul ai exact acceasi problema pe care am avut-o si eu cu copilul. Numai ca la mine totul a inceput din maternitate cand dr pediatru a decis sa-i dea antibiotic oral pentru niste bubite care-i aparusera pe fata. Au trecut aproape 8 ani de atunci, timp in care am facut tone de analize. Pe fisele medicale tot asa scrie sindrom de malabsorbtie si hipotrofie staturo-ponderala. Cauza... L-am tinut fara lactoza si gluten perioade de timp...nu se poate spune mai mult decat un fel de disbioza intestinala...bineinteles ca s-a infiltrat si giardia ca terenul era propice...am luptat si cu asta.... Toate analizele de intoleranta si malabsorbtie au iesit ok...repetate de n'spe ori...daca te ajuta noi am facut: teste de scaun multe, multe, test D-xiloza, anticorpi anti-gliadina si transglutaminaza tisulara, testul sudorii, imunograme... Eu ii mai dau din cand in cand Enterolactis si am grija sa nu combinam iaurt cu fructe, de exemplu, ca da in diaree... Sper sa recupereze greutatea si inaltimea. Noi, parintii suntem slabi dar inalti. Macar in inaltime sa recupereze caci cu greutatea nu cred ca se va rezolva. Ai grija cu Kreon-ul. Ajuta mult insa pancreasul se obisnuieste asa si nu mai lucreaza optim (asa mi s-a spus de dr nutritionist), nemaiputand elimina enzimele necesare digestiei. Poate voi gasiti solutia si rezolvati. Tin pumnii !!!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...