Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

greutatea cand esti gravida din nou

Recommended Posts

nu prea am stiut ce titlu sa pun (dc aveti alte idei schimb) nu ma intereseaza kg ci e vorba de greutatea ridicata (in speta primul copil/al doilea copil) cand esti insarcinata din nou; in straintate am vazut ca mamele gravidute isi purtau bbii in brate (sau in port bebe wrap) dar stiu ca mie mi s-a recomandat sa nu ridic greutati; bble meu are deja10 kg si la anu cand vreua sa incercam pt bb2 va avea mai mult; acum il port mult in sling; tr sa il iau in brate din patut sau sa il pun in patut, trebuie sa ridic carutul lui pe scari asa ca ma intereseaza cele care aveti deja copil/copii cum ati procedat cand ati fost gravidute din nou ms
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Intai trebuie sa-ti spun ca am 3 cezariene la distanta de nici 2 ani intre ele. La al doilea copil, am fost precauta in primul trimestru, cand e riscul mai mare sa pierzi sarcina. Apoi vazand ca am colul lung si sarcina ok, am ridicat fetita in parc, acasa. Bine evident, nu am mai dus-o in brate pe distante lungi. Am ridicat-o in brate pana am nascut la aproape 42 de saptamani. La a 3-a sarcina, m-am ferit ceva mai mult de ridicat, fiinda era a 3-a cezariana. Insa a fost imposibil sa evit total sa-i ridic: pus pe pat, pus pe scaun, pus in leagan in parc.....La fel, eu nu am avut probleme! Stii ce se spune "totul cu masura". Poti sa ridici copilul, fara sa te panichezi ca ai periclitat sarcina, dar nici nu e bine sa exagerezi. Important e sa te simti bine fizic. Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009) http://www.dropshots.com/dochia

Buna, au mai fost subiecte de acest gen pe forum, gen gravida avand in acelasi timp bb mic, etc... eu am ramas insarcinata cand bb 1 avea 1 an si 2 luni. Si mie mi-a fost teama de ridicatul fetitei in brate, mai ales ca avusesem o prima sarcina in care am stat aproape numai in pat, cu contractii de la 17 saptamani, gynipral si injectii nospa la greu.. daaarrrrrr, surprinzator, pana la urma nu am avut nicio problema majora in sarcina a doua. Si aveam de ridicat fetita, caruciorul, cumparaturi, etc E adevarat ca, atunci cand puteam, incercam sa fac lucrurile putin mai usoare , in sensul ca ma jucam mult pe covor cu bb, ne imbratisam acolo, o ridicam in brate eu stand pe canapea, caruciorul il trageam cumva pe scari, nu-l ridicam in brate ( avem cu 3 roti)...Cred ca a contat mult la a doua sarcina ca deja organismul meu era deja obisnuit cu ridicatul greutatilor inainte de sarcina a doua. Iar eu nu am vrut ( in disperare chiar) ca fetita sa ia sarcina mea ca pe o povara, nu am vrut sa se simta neglijata. Uneori nu am avut ce face, nu puteam sa o ridic ( am mai avut zile cu contractii) dar faceam altceva sa compenseze : ne jucam in pat, ne dragaleam mult. In rest program obisnuit, inclusiv kilometri prin parc. Iti doresc sa ramai gravida si atunci, in functie de sarcina, de greutatea ei, te vei adapta cu siguranta. Totul va fi bine.[:)] Mami de [url="http://b3.lilypie.com/H3aap3/.png"]fetita[/url] [copil] [fetita] si de [url="http://b1.lilypie.com/lFF2p2/.png"]baietel[/url] [bibe] [baietel]

Alexei avea 14 kg cand l-am nascut eu pe Dimitri si l-am ridicat pana in ultima zi in brate ba il mai si purtam cand nu vroia sa mearga pe jos. mie doctorul mi-a spus ca pot duce o viata absolut normala si daca pot sa ma ocup de copilul mare sa o fac linistita. Am putut, cred ca depinde foarte mult de fiecare organism in parte si mai cred ca este important sa iti asculti corpul care iti va dicta singur cat poate duce. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Citat:
citat din mesajul lui Muuh
Alexei avea 14 kg cand l-am nascut eu pe Dimitri si l-am ridicat pana in ultima zi in brate ba il mai si purtam cand nu vroia sa mearga pe jos. mie doctorul mi-a spus ca pot duce o viata absolut normala si daca pot sa ma ocup de copilul mare sa o fac linistita. Am putut, cred ca depinde foarte mult de fiecare organism in parte si mai cred ca este important sa iti asculti corpul care iti va dicta singur cat poate duce. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)
Exact la fel...eu i-am ridicat, dus in brate, pana am nascut, dar intr-adevar, daca stau sa ma gandesc nu au depasit 12 kg, dar la ultimul la Thor, am ridicat-o chiar si pe Ilse in brate si avea 17 kg...nu stiam de nicio contraindicatie, dar poate are legatura cu felul de a naste, desi vad ca Bee zice ca ea a avut 3 cezariene...eu am nascut numai natural, deci probabil nu avea cum sa existe vreun risc referitor la o operatie precum cezariana.

si eu am ridicat fara restrictii plase grele si pe fata de 14kg pe vremea aia. ba in ultimele saptamani, cand deja aveam dilatatie, am ridicat tot felul de plase si greutati, am mutat mobile si am dat zapada ca doar doar oi naste. am nascut dupa termen cu perfuzie pentru inductie [:)] dar evident ca depinde de sarcina, in cazul unei sarcini cu probleme cu siguranta sunt restrictii. [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326"]Vacanta cu Laura in Romania[/url]

eu i-am explicat medicului ca am de ridicat 12 kile si a zis ca-i ok (col lung, placenta ok, totul bine). asa ca daca totul e bine, poti ridica. dar cand ridici copilul nu te apleca, ci pune-te ghemuit, ia in brate copilul si tine-te de ceva cand ridici (asta pt coloana). Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09) Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Cel mai bine ar fi ca atunci cand o sa fi insarcinata sa-ti intrebi medicul cum sta treaba: daca poti sau nu sa-l ridici pe bb 1 Depinde f mult de la femeie la femeie Eu de ex, am ramas insarcinata cu Anastasia cand Filip avea doar 8 luni. L-am luat/ridicat in brate pana cand am facut 5 luni de sarcina, el 1 anisor si un pic, cand medicul mi-a zis GATA cu ridicatul daca vreau ca bb2 sa fie bine (incepuse sa mi se deschida colul si am fost aproape de cerclaj). [mamica]Ana & [url="http://family.webshots.com/photo/2989767520105728213MgdDiu"]Filip (06.03.2007) [/url]& [url="http://family.webshots.com/photo/2990144970105728213tHeVUw"]Anastasia (03.08.2008)[/url] Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. [url="http://family.webshots.com/photo/2498927030105728213mdFhTz"]Dragostea nu cade niciodata... [/url]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...