Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna, nu mai stiu cum sa-i fac fata bebelului meu de 8 luni, de vreo 2 saptamani este foarte rautacios, tipa si plange foarte mult..nu-i intra nimeni in voie. Am pus asta pe seama dintilor de sus, dar gingia a crapat si dinti se simt la mana. Spatamana trecuta am fost cu el la medic, dar dr, mi-a zis ca se poarta asa de la dinti sau probabil de la burtica, desi el nu s-a manifestat in felul acesta la incisivii inferiori. Desi mi-a zis sa-i dau 3 zile nurofen, starea lui nu a fost mai buna. Mai nou, cand adorame se loveste cu capul de patut, uneori ia jucariile sau sticluta cu apa si se loveste cu ele in cap, alteori isi impreuneaza mainile si se loveste peste gura, apoi incepe sa planga. Am incercat sa ii explica ca nu se face nimeni asa, iar mami nu face asa...dar e prea mic, nu stiu cat intelege el acum. Sincer, nu stiu cum sa ma descurc si ce sa fac sa revina la starea lui normala.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C
Buna, nu mai stiu cum sa-i fac fata bebelului meu de 8 luni, de vreo 2 saptamani este foarte rautacios, tipa si plange foarte mult..nu-i intra nimeni in voie. Am pus asta pe seama dintilor de sus, dar gingia a crapat si dinti se simt la mana. Spatamana trecuta am fost cu el la medic, dar dr, mi-a zis ca se poarta asa de la dinti sau probabil de la burtica, desi el nu s-a manifestat in felul acesta la incisivii inferiori. Desi mi-a zis sa-i dau 3 zile nurofen, starea lui nu a fost mai buna. Mai nou, cand adorame se loveste cu capul de patut, uneori ia jucariile sau sticluta cu apa si se loveste cu ele in cap, alteori isi impreuneaza mainile si se loveste peste gura, apoi incepe sa planga. Am incercat sa ii explica ca nu se face nimeni asa, iar mami nu face asa...dar e prea mic, nu stiu cat intelege el acum. Sincer, nu stiu cum sa ma descurc si ce sa fac sa revina la starea lui normala.
Asta-i la misto, nu??? Doamneeeeeee.... [q] Da-i cu Calgel sau Dentinox gel de 2 ori pe zi pe gingii, eventual nurofen seara la culcare. Tine-l mai mult pe langa tine, in brate, canta-i, alinta-l, alina-i durerea. Si lasa explicatiile savante pt varsta asta, incearca mai tarziu cand poate intelege ceva despre comportamentul civilizat si cuviincios. Te-o fi simtit si copilul mai agasata, mai enervata si reactioneaza si el cum stie reactia ta. Adica, mai pe intelesul tau, iti simte nervii si reactioneaza ca atare. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Nu, Angie, nu se comporta anormal. Il dor gingiile. Incearca sa te linistesti, sa-l tii mai mult in brate, sa-i distragi atentia, sa nu te enervezi, sa nu ridici tonul la el, sa nu-ti simta starea de nervozitate. Nu e rautacios, pur si simplu il doare si e prea micut sa-ti spuna altfel. [url="http://bazar.desprecopii.com/"]BAZAR UMANITAR[/url]

chamomilla, CH 15 cate 3 granule diluate in putina apa de 3 ori pe zi, e un produs homeopatic recomandat in perioada de eruptie dentara, se gaseste la farmaciile si costa 8 lei un tubulet cu 90 de granule mai sunt inelele gingivale de silicon ce pot fi racite la frigider (nu congelator) pe care sa i le dai in mana sa le "muste" scoate-l la plimbare, la aer o sa i fie distrasa atentia vad ca mai ai sfaturi mai sus de la alte mamici, deci ai de unde alege, copilului o sa-i creasca dintii de acum inainte oricum, tu poti doar sa-l ajuti sa se simta mai confortabil in aceasta perioada

Dragele mele am facut si fac tot ce ati scris voi, fara sa-mi zica altcineva. Normal ca-mi alint puiul, ii cant, ii zic poezii, il scot la plimbare si-l tin in brate, iar de stat singur nu prea sta. Calgel, dentinox, inele gingivale folosim. Blackgirl, am mentinonat ca e mic si nu intelege, sunt constienta de asta. Sa stii ca incerc sa fiu pe cat se poate de linistita. Stiu ca daca eu ma enervez, el simte si reactioneaza ca atare.

faptul ca i-au spart gingia nu inseamna ca totul s-a sfarsit. Eu am observat la Ana ca plangea cam cu 2-3 saptamani inaite de a ii iesi dintii din gingie. noi nu vedem cu ochiul liber decat cand dintele sparge gingia,dar adevarata durere e cand dintele iese din os Mama de [url="http://lb3m.lilypie.com/aDG8m6.png"] Ana[/url] si [gravi] [url="http://lmtf.lilypie.com/KN8lm5.png"]24+[/url] [url="http://clotheschallenge.blogspot.com/"]fashion[/url]

Angie, poate ca starea lui normala, cea pe care o stiai tu, nu o sa mai fie. Nu zic ca va fi mereu cum e acum, zic doar ca, de acum incolo, se va tot schimba. Iar tu va trebui sa tii pasul cu el[:)] Fetita mea a tot avut diverse momente aferente varstei,in care ori plangea mult, ori se dadea cu capul de podea, ori musca, etc. Toate momentele acestea trec. Tu trebuie doar sa fii langa el, sa-l alini, sa fii atenta sa nu-si faca rau singur. Din ce ai spus tu, deja aceste lucruri le faci. Tot ce pot sa iti sugerez, este ca o data la cateva zile, sa faci ceva pentru tine, sa te relaxezi, pentru a-ti incarca bateriile, ca sa fii mereu linistita langa puiul tau[flo] [url="http://bazar.desprecopii.com/"]BAZAR UMANITAR[/url]

Da, Angie.C e cam anormal [:)] ca un copil sa planga mult si sa-si faca rau singur. Raul facut propriei persoane (lovituri) si plansul indelungat nu sunt etape in dezvoltare, nu sunt semne ca un copil e rautacios, sunt semne ca acel copil are probleme de natura fizica sau emotionala (nevoi nesatisfacute de parinti, situatii frustrante provocate de parinti etc). Daca baietelului tau ii dati toata atentia de care nevoie, daca nu-l necajiti din dorinta de a-l educa de timpuriu [bibe], inseamna ca plansul si starea proasta pe care le are sunt de la eruptia dentara. Daca nu-l alina Nurofenul si gelurile pt. gingii inseamna ca are dureri serioase [q] [q] si tot ce poti face e sa fii langa el si sa-l intelegi. Va doresc sa treaca repede si Bebe sa fie iar vesel!! [:)]
[url="http://fc01.deviantart.com/fs5/i/2004/272/c/e/Very_little_duck_by_haeresis.jpg"]Before...[/url]
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
[url="http://farm3.static.flickr.com/2133/1570343649_4b67300ef4.jpg"]... After[/url]

Angie, e posibil sa fie un copil mai anxios, mai frustrat, din nascare. iN ceea ce te priveste pe tine, tu cum esti? te simti "conectata" cu el la nivelul inconstienturilor voastre? a fost alaptat? i se vorbeste suficient? Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09) Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...