Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Tuse seaca, sporadica, numai ziua

Recommended Posts

Bebita mea, care mai putin face un anisor, a inceput de aprox. 2-3 saptamani sa tuseasca pe timp de zi, niciodata in timpul somnului de noapte. Tusea este uscata, de scurta durata, tusind o data, maxim de 2 ori. In timpul zilei tuseste cam de 6-12 ori. Actiuni pana acum: 1. vizita la medic (acum 2 saptamani), ascultare plamani, verificare in gat (atat cat a vrut sa deschida gura) - rezultat Ok, nici un tratament 2. temperatura nu a avut si nu are deloc 3. i-a curs nasucul inainte de inceperea tusei, dar teoretic, din ce ne amintim, tusea a inceput imediat dupa episodul mucos Tusea s-a agravat putin acum 3 zile, cand un vecin, facand renovari in apartament, a generat un praf de puteam sa-l tai cu cutitul. Sfaturi, idei? Va multumesc mult mult de tot
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

E posibil sa aiba o alergie . Sau poate e aerul prea uscat in casa, aveti idee cum stati cu umiditatea?
Cami [mamica] si Luca-Ionut [hagi](25.09.2006) [url="http://parttimejob-banipenet.blogspot.com/"]A easy way to make some money[/url] Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith
"When God was giving out talent, He gave all of it to Michael Jackson." Babyface

Este posibil sa fie o tuse alergica, alergie la praf. Are cumva dermatita atopica? Daca da,e un semn ca are un teren alergic. A facut bronsite asmatiforme ( cu wheezing) pana la varsta aceasta? Este prea mica pentru teste cutanate si nici nu stiu daca este cu adevarat cazul pentru ca s-ar putea sa se datoreze exlusiv renovarii,desi daca a aparut inainte de renovare inseamna ca altceva a deranjat-o.Poate face teste de sange, dar asta medicul hotaraste. Vorbeste cu medicul despre situatia in care a aparut tusea,poate iti va recomanda ceva medicatie. Intre timp, incearca sa limitezi expunerea copilului la praf si verifica adaca nu cumva ai surse de mucegai mai mult sau mai putin vizibile.(daca e posibil,aeriseste noaptea,cand probabil nu se lucreaza, tine usa spre holul blocului deschisa cat mai putin, nu sterge praful,nu aspira cu fetita in camera, verifica baia cu atentie,colturile camerei in care sta). Alina si Ana (15 martie 2006)

luisa, nu i-a luat doctorita din gat cu un betisor pentru analize? Asa nu mai statea sa presupuna daca e de la praf sau de la bacterie si rezolvai mult mai repde.E cam mica sa se faca presupuneri.De fapt cat praf a putut sa inhaleze ca sa se irite in gat ? Doar nu ai tinut-o pe santier si nici voi nu aveti ditamai praful in casa.Parerea mea, nu te superi [flo] roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i]

Citat:
citat din mesajul lui luisa81
Am fost din nou la medic si are gatul iritat, presupune si doctorita ca de la praf. Ne-a dat tratament Eurespal si Aerius. Tusea s-a mai ameliorat dar tot nu a disparut, asta dupa 5 zile de tratament.
Luisa, vad ca ai readus in actualitate problemele cu copilasul. Initial nu am vrut sa iti expun parerea mea de teama sa nu te stresezi inutil. Dar vad ca problema persista. Deci, tusea ar putea fi pe fond alergic/astmatic. Iar gestul pe care il face, ca si cum ar vrea sa inghita tot aerul din camera (ca un peste cum ai tu in celalat topic) e identic cu ce facea fiicamea. Fetita mea acum nu mai are probleme cu astmul dar a tusit si ea multa vreme. Nu trebuie sa te sperii, de cele mai multe ori astmul depistat in faza timpurie e vindecabil rapid si 100%. Asta daca intradevar e vorba de astm. Medicul care a vazut copilul, a exclus tusea pe fond alergic/astmatic ? E cineva in familie cu astm sau alte alergii alimentare ? A mea nu avusese nici o bronsita astmatiforma cand facea gesturile cu respiratia. Initial, m-am speriat si eu, am plecat cu ea la medic, a ascultat-o la plamani dar nu avea nimic. Mi-a zis sa stau linistita ca nu are nimic, copii mai fac gesturi din astea greu de inteles pentru parinti. Apoi, la nici un an am stabilit diagnosticul. Multa sanatate ! Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

• 2 weeks later...
Praf a fost incredibil de mult, ca pe santier, pentru ca vecinul de la parter nu a astupat gaurile de aerisire de pe coloanele principale de la baie si bucatarie, si nici noi, ca nu ne gandeam la asa ceva. Plus ca praful s-a facut in timp ce dormea(m). Acum e mai OK piticoata, mai tuseste de 2-3 ori/zi. Ne-am gandit la astm respectiv alergie, pentru ca sotul meu a fos alergic in copilarie la praf si polen, si vom verifica.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...