Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cine cedeaza trecerea pe trotuar?

Recommended Posts

Va prezint urmatoarea situatie: copilul meu de 8 ani merge singur la scoala pe un trotuar ingust pe care numai bine incap unul langa altul 2 copii sau, la limita, un adult si un copil. Daca ati fi acel adult care ar merge cu un copil de mana si v-ati intalni, pe acelasi trotuar, cu copilul meu care vine singur din sensul opus, ati cobora cateva secunde in strada ca sa ii faceti loc (lasandu-va propriul copilul pe trotuar, in siguranta) sau ati ramane exact asa, ocupand trotuarul si v-ati astepta sa coboare el? Dar daca ati fi cu caruciorul ce ar trebui sa se intample? Sunt foarte curioasa cum vedeti problema si as aprecia raspunsurile voastre[flo].
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Salut. Eu as face ce fac de obicei: daca sunt cu copilul meu de mana as trece in spatele lui, astfel incat si cealalta persoana (copil sau adult) sa fie in siguranta, pe trotuar, cand trece pe langa noi. Daca as fi cu caruciorul, ar fi probabil mai greu, dat fiind ca este mai lat. Insa in orice caz as avea grija ca celalalt copil sa fie in siguranta, mai ales ca este singur. Mi se pare de bun simt sa ma comport asa cum mi-as dori sa se comporte si altii cu copilul meu. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta
Salut. Eu as face ce fac de obicei: daca sunt cu copilul meu de mana as trece in spatele lui, astfel incat si cealalta persoana (copil sau adult) sa fie in siguranta, pe trotuar, cand trece pe langa noi. Daca as fi cu caruciorul, ar fi probabil mai greu, dat fiind ca este mai lat. Insa in orice caz as avea grija ca celalalt copil sa fie in siguranta, mai ales ca este singur. Mi se pare de bun simt sa ma comport asa cum mi-as dori sa se comporte si altii cu copilul meu.
aidoma procedez si eu. pe ai mei i-am invatat de cand erau mici sa nu coboare de pe trotuar sub nici o forma. Cristina, am observat ca nemtii isi cunosc "drepturile" vb vine. nu se dau un cm mai incolo de pe trotuar. si e normal, e dreptul lui sa fie acolo. ********************* [url="http://paul-mihaita.blogspot.com"]VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA[/url][bonjovi] [URL="http://negusdavidchristian.blogspot.com/"]Speranta si incredere pentru David[/URL] [bonjovi] ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori

Pe mine ma enerveaza destul de tare cand sunt cu copiii de mana sau doar cu unul, pe un trotuar ingust, unde incap doar 3 persoane una langa alta... si daca sunt 2 adulti care merg impreuna, RAR imi dau prioritate sa trec cu copiii... trebuie sa ne "strangem" noi, ca ei nu pot... in Ro nu mai spun, ca daca nu te feresti, te spulbera UNII de-a dreptul! Se numeste proasta-crestere. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

eu avand si carut din acela de la bicicleta (pe care il atasezi in spatele bicicletei ca sa poti sa cari si copilul cu tine) si copil mai mare langa mine, deci in mod normal se ocupa destul loc, i-am invatat ca tot le plac masinile, sa procedeze cum fac masinile cand trebuie sa treaca una pe langa alta si e spatiu mic.Masina care trece prin spatiu ingustat se opreste si lasa pe cea care vine din fata sa treaca , avand in vedere ca acel sens e liber.La fel procedeaza si cand merg cu bicicletele , se merge in sensul de mers al masinilor, altfel nu ai ce taia calea bicicletei ce merge regulamentar.Sa revin la mersul cu copil de mana pe un trotuar ingust si vine orice alta persoana din fata, pentru ca al meu copil merge pe langa gard ca asa se face corect, iar eu spre marginea trotuarului, nu cobor de pe trotuar , ci ma dau in spatele copilului , cu tot cu carut , ne oprim cand persoana ajunge in dreptul nostru pana trece pe langa noi tot pe trotuar si apoi ne continuam drumul.In nici un caz nu acaparam ambele sensuri ale trotuarului.Nici mie nu-mi place cand sunt grupuri mai numereoase si ocupa tot trotuarul , astfel ca nu mai ai pe unde trece.Putin respect fata de cel de langa tine nu strica , orcie ar fi adult sau copil.Sper ca se intelege ce am scris, nu e chiar asa citet [:D], dar e ceea ce facem noi in mod normal. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i]

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta in Ro nu mai spun, ca daca nu te feresti, te spulbera UNII de-a dreptul! Se numeste proasta-crestere. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Desigur, in Ro nici nu incape discutia, e teroare, e de groaza, normal! Aici oamenii aiba au coborat din copaci si au iesit din pesteri, nu prea stiu ei ce e ala trotuar, protejarea copiilor sau respectarea femeilor. Toti niste nesimtiti si prost-crescuti. Bine ca ai scapat!
[url="http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=Laura25&searchtype=2&show=current&startcount=1&endcount=20&page=1"] Am marfa la bazar umanitar DC [/url] Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114871"]Cugetari gemene[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878"]Poveste cu shtrumphi [/url] 'Cos what I feel is the only truth for me

pai e clar, ala mai lat in spate si cu parul crescut pana deasupra sprancenelor, genul frunte-ngusta, fie ca e vb de femeie sau barbat, te va rascheta daca-i intri-n "raza de actiune", ai de ales, ori te lipesti de perete, intri-n gardu viu, cobori in sosea, ori incerci sa plachezi bine o geanta care-ti zgarie picioarele, coatele, un cot in coaste, o imbranceala....zilnic se ivesc situatii din astea...cand vine careva din urma si te alegi imbrancit, lovit, murdarit doar pt ca nu are bunul simt sa spuna un "pardon", ca sa intelegi ca e grabit si vrea sa te depaseasca. Eu mereu am copiii cu mine si mergem in sir indian pe astfel de trotuare cu indicatia clara pt ei sa NU coboare in strada indiferent cat de multi oameni vin din fata sau din spate, sa se tina aproape de marginea dinspre cladire, gard viu, oricum numai sa NU coboare de pe trotuar. si daca esti cu caruciorul si vezi un copil singur venind din fata ce? te opresti o secunda, el trece si iti continui drumul, nu trebuie sa coboare nimeni in sosea. si daca iti vine din spate si vrea sa te depaseasca e identic, te opresti un pic cat sa treaca si mergi mai departe, la fel cum te opresti si te dai intr-o parte daca cineva te atentioneaza ca e mai grabit si vrea sa te depaseasca...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...