Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

meniu pt o masa la botez


Recommended Posts

buna ,duminica imi botez fetita si fac o masa acasa in familie,m-am gandit sa fac ca aperitiv bruschete ,ca fel doi ciorba radauteana si 3 gratar..insa am invitati care postesc si nu stiu ce sa fac pt ei in asa fel incat sa manance cam la fel dar de post...si orice idee e binevenita chiar si pt meniul celalalt,adica poate aveti idei mai bune si pot face altceva in final as vrea sda fac un tort insa sa fac blatul intr-o tava intinsa oare se poate?si va rog sa-mi dati cea mai simpla reteta pt blat[:I]eu de obicei cumpar blatul dar acu nu cred ca se gaseste blat mai mare multumesc si va rog sa-mi dati retete de POST[flo][pup]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

de post poti sa faci aperitive: --bruschete cu usturoi si rosii --bruschete cu pasta de masline --bruschete cu ciuperci sau pate de ciuperci --humus --salata de vinete --rosii umplute cu salata de vinete felul 1 --ciorba de legume --supa crema de legume felul 2 --musaca de cartofi cu vinete (eventual si cu soia) --paste cu sos de rosii si ciuperci --chiftele de legume cu pireu de linte --spanac cu usturoi si chiftele de legume --dovlecei umpluti cu legume --sarmale ci orez si ciuperci felul 3 --negresa de post --chec de post --salata de fructe --pireu de castane cu frisca vegetala --gogosi de post Reteta de blat acre o folosesc eu mereu, dar nu de post: --8 oua, 8 lg de zahar, 8 lg de faina, un praf de sare Pt tine ca sa obtii un blat mai mare poti sa pui mai multe oua, si automat mai multa faina si mai mult zahar. La fiecare ou , 1 lg de zahar si 1 lg de faina. Albusele se bat cu 1 praf se sare si cu zaharul. Galbenusele se bat bine separat. Dupa ce am batut albusele, se adauga treptat galbenusele si faina cate 1 lingura si se amesteca usor de jos in sus. Se pune in forma si coace la foc mediu pana devine usor auriu.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Humus: --250 gr de naut fiert si scurs --2lg de tahini --sucul de la 1/2 lamaie sau dupa gust --2,3 catei de usturoi zdrobiti --ulei de masline --sare si piper Se pune in blender nautul, pasta de tahini, sucul de lamaie, usturoiul, are si piper si se mixeaza. Dupa 1 min se adauga ulei de masline treptat pana se obtine consistenta dorita. Daca e prea gros s poate adauga si putina apa minerala. Se obtine o pasta asemanatoare cu fasolea batuta ce poate fi servita pe paien prajita, paine proaspata, lipie, etc. Pate de ciuperci: --2 cutii de ciuperci, 1 -2 felii de paine, 1 morcov, 1 ardei gras, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, ulei Se taie ceapa, usturoiul si ardeiul marunt. Se rade morcovoul. Se calesc ceapa,usturoiul, ciupercile, ardeiul si morcovul in putin ulei, pana se evapora toata apa din ciuperci (~10min la foc mediu). Dupa ce s-au calit se pune amestecul asa fierbinte in blender, si se adauga miezul de paine rupt in bucatele. Se mixeaza tot timp de 2-3 min la viteza maxima, adaugandu-se putin ulei de masline. Se lasa pateul la racit. Cand s-a racit complet se poate amesteca cu maioneza obtinuta din lapte de soia. Maioneza din lapte de soia: --in paharul de la un blender vertical se pun 50 ml lapte de soia, 100 ml ulei de floarea soarelui, sucul de la 1/2 lamaie, 1 lgt de mustar, sare. Se introduce blenderul vertical si se porneste la viteza maxima. Pe masura ce amestecul se omogenizeaza se ridica treptat blenderul pana ce tot uleiul a fost incorporat. Dureama 30sec-1 min maxim. Pasta de masline: --masline, ulei de masline, lamaie, margarina (aici nu stiu sa iti spun cantitati ca nu am mai facut de ceva vreme si nu mai tin minte) Musaca de cartofi cu vinete: Se unge un vas termorezistent cu margarina sau cu unt. Se aseaza in starturi: un strat de felii de cartofi (fierti 15 min), un strat de felii de vinete, se sareaza si se pipereaza, mai un strat de catrofi, unul de vinete si tot asa pana umplem vasul. Ultimul start sa fie de cartofi. Dupa ce am terminat de aranjat legumele se taorna peste tot bulion diluat cu apa, si se la cupator pt ~30 min. Se mai poate pune ca si ultim strat, branza tofu. Daca vrei sa adaugi si soia, se pune intre stratul de cartofi si cel de vinete, soia granule fiarta 30 min si scursa bine de apa. Restul retetelor nu le stiu pe de rost si sunt la servici, dar daca o sa cauti pe net o sa gasesti o multime de retete. Iti recomand sa iei retetele de pe bloguri ce au si poze. Eventual daca vrei o reteta anume spune si o sa o caut cand ajung acasa si ti-o scriu.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oana, pentru antreu poti face bruschetele de care spuneai, rosii umplute cu vinete, ciupercute umplute, chiftelute cu ricotta si spanac., tabuleh, drob de soia. Pentru cei care nu tin post ai putea face bulete de cascaval, ardei umpluti cu pasta de branza, dobos, oua umplute, etc. Blat amfacut ca in reteta asta http://adamache-laura.blogspot.com/2009/04/tort-padurea-neagra.html Ioana, [zana]Rebeca (16.05.2004), [copil] Sara (17.04.2009) si [bebic] Tudor Andrei (16.02.2011)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca
Oana, pentru antreu poti face bruschetele de care spuneai, rosii umplute cu vinete, ciupercute umplute, chiftelute cu ricotta si spanac., tabuleh, drob de soia. Pentru cei care nu tin post ai putea face bulete de cascaval, ardei umpluti cu pasta de branza, dobos, oua umplute, etc. Blat amfacut ca in reteta asta http://adamache-laura.blogspot.com/2009/04/tort-padurea-neagra.html Ioana, [zana]Rebeca (16.05.2004), [copil] Sara (17.04.2009) si [bebic] Tudor Andrei (16.02.2011)
ardei umpluti cu pasta de branza e o idee buna..ce inseamna tabuleh? m-am uitat si peste reteta de blat ,acolo spune ca blatul tre sa-l tai in 2 ,eu as vrea sa fac 2 foi pt ca nu stiu daca voi reusi sa-l tai in doua ,fac pt prima data blat,iar daca as face 2 blaturi asa cum spune nu sunt prea groase oare?sa pun cantitati mai mici ma tem ca nu va iesi
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...