Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Stimularea ov. are legatura cu durata ciclului?

Recommended Posts

Am 35 ani, nu am ramas niciodata insarcinata si in sept. 2009,in urma analizelor hormonale, medicul mi-a recomandat si am si facut un drilling ovarian + refacut trompa stanga care am inteles ca era prinsa in aderente.Spermograma sot buna.

In luna urmatoare am facut stimulare cu Clomifen din ziua 2-a,fara rezultat (in ziua 12 aveam un singur folicul de 15.3 mm pe ovarul stang),in urma monitorizarii,medicul mi-a recomandat in ziua 14 injectie cu Pregnyl.Nu am ramas. Luna nov. am facut pauza,iar de luna aceasta doresc sa incep din nou stimulare.La un calcul mai atent, am obs. ca ciclul meu este de 31 zile. (eu inaimnte de operatie neavand un ciclu regulat,in urma drillingului s-a stabilizat la 31 zile)

Intrebarile mele ar fi:

1.Cand sa incep stimularea, din ziua 2-a cm sau din ziua 5,daca ovulatia este posibil sa fie la un cm de 31 zile in ziua 17?

2.Care este importanta inceperii stimularii,cum se determina din ce zi trebuie inceput? In fct. de durata unui ciclu menstrual?

3.Ma intrebam daca nu cumva, cu injectia de Pregnyl in ziua 14 am grabit cumva procesul, trebuia facuta injectia in ziua 17?

As dori sa iau Ovamit (nu am mai gasit Clomifen in farmacii) si nu stiu cum e corect sa incep si in ce zi sa fac Pregnyl tinand cont de durata ciclului meu, in ziua 14...17?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.[flo]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

crisa in primul rand bine ai venit.

Si eu am 35 de ani si tot asa fara nicio sarcina.

Pot sa-ti raspund doar la prima intrebare. Unii medici dau stimulare din Z2, altii Z3, altii 4. Nu stiu pe ce criterii se bazeaza...s-ar putea pe niciunul, pur si simplu asa considera ei [:-@]

Da, ovulatia in ziua 17 e perfect normala la un ciclu de 31 de zile, cu conditia ca faza luteala sa fie de 14 zile.

E important daca iti da si progesteron, acesta sa il iei DOAR DUPA ce se confirma ovulatia, altfel nu vei mai ovula

succes

[pup]

http://clipedinviatamea.blogspot.com/ - DESPRE INFERTILITATE SI NU NUMAI...

http://www.fertilityfriend.com/ticker/28667f/ttc.png

Buna Crisa,

Stimularea ovariana se face impreuna cu monitorizarea ecografica iar pe baza monitorizarii se stabileste si cand anume se face pregnylul.La toate intrebarile tale iti poate raspunde doctorul tau,apropo la ce dr te duci?

Multa bafta[flo]

Ada

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere si intelepciunea de a face diferenta dintre ele.

Dr.la care merg se numeste Radoi Cristian. Am facut monitorizare in prima luna,mi-a dat sanse f mici sa raman atunci,dar a zis ca poate cu noroc sa fac un Pregnyl in ziua 14.Nelamurirea mea era legata de durata ciclului.D-rul nu stie ca ciclul meu e de 31 zile...(am urmarit ultimele 3 luni si am descoperit ca e la 31 zile)deci e posibil sa-mi fi dat Pregnyl-ul in ziua 14 prea devreme? Nu m-a mai chemat in ziua 14,sau dupa sa vada ce s-a intamplat...poate nu aveam nici sanse sa raman...

Multumesc la fel pentru urare.[flo]

nu mi-a zis nimic de Progesteron, eu la testele hormaonale aveam progesteronul maricel in z21.
Citat:
citat din mesajul lui ANI.G
crisa in primul rand bine ai venit.Si eu am 35 de ani si tot asa fara nicio sarcina.Pot sa-ti raspund doar la prima intrebare. Unii medici dau stimulare din Z2, altii Z3, altii 4. Nu stiu pe ce criterii se bazeaza...s-ar putea pe niciunul, pur si simplu asa considera ei [:-@]Da, ovulatia in ziua 17 e perfect normala la un ciclu de 31 de zile, cu conditia ca faza luteala sa fie de 14 zile.E important daca iti da si progesteron, acesta sa il iei DOAR DUPA ce se confirma ovulatia, altfel nu vei mai ovulasucces[pup]http://clipedinviatamea.blogspot.com/ - DESPRE INFERTILITATE SI NU NUMAI...http://www.fertilityfriend.com/ticker/28667f/ttc.png
align="right" id="quote2">

Buna Crisa,

Am facut si eu pregnyl(ciclul meu era de 30-32 zile) dar intotdeauna in functie de dimensiunea foliculului,peste 18 mm,asta se nimerea cateodata sa fie si in ziua 16 sau foliculul sa aibe si 22mm,de aia iti ziceam de monitorizare,fiecare luna e diferita.Poate in ziua 14 foliculul tau avea deja dimensiunea buna,nu stiu,zic si eu.Ar fi indicat totusi sa faci niste ecografii daca vrei sa te stimulezi,nu e recomandat sa iei pastile fara eco.Endometrul era bun?Am vazut ca esti din Cj si de aia te-am intrebat de dr.si eu sunt din Cj,n-am auzit de dr.tau.Multa,multa bafta sa ai si sa dea DD sa fie bine. [pup]

Ada

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere si intelepciunea de a face diferenta dintre ele.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...