Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sarbatorile si spiritul lor de altadata...

Recommended Posts

A venit si iarna si odata cu ea asteptam cu nerabdare sarbatorile. Dar mai au oare ele farmecul celor din copilarie? Atunci cand dormeam iepureste ca sa il vedem pe Mos Craciun venind si lasand cadourile, sau cand stateam ciminti si invatam poezii, ori cand speram, stiind ca nu am fost cuminti ca totusi Mosul sa nu ne uite. Mai suntem oare astazi la fel ca ieri atat de uimiti de magia sarbatorilor?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Categoric, ca atunci cand eram copii, cand credeam in mosu', primeam cadouri, ascultam colinde si mama robotea in bucatarie si ne parfuma cu mireasma de cozonaci...nu va mai fi. Insa putem regasi mare parte din magia acestor sarbatori, totul e sa ne lasam in voia spiritului care anima Craciunul. Sa simtim bucurie, sa ne aducem aminte de acele vremuri de altadata, sa fredonam colinde, sa privim in ochii copiilor nostri , sa impodobim bradul cu drag...acum capata alte dimensiuni, si pot fi la aproape la fel de frumoase...[:)][:)][:)] http://verze.ro simtul umorului inca nu a murit femei cu simtul umorului

Asa este, Craciunul este magic. Este minunat si daca crezi in el, poti sa il simti aproape ca in copilarie. Ma bucur ca am fost invatata de tatal meu si de bunica mea sa iubesc traditiile familiei, astfel am reusit sa le pastrez si sa ii fac pe ai mei( fetita si sotul) sa le iubeasca si ei si sa simta caldura caminului altfel, ...mai dulce, ... In dupaamiaza dinaintea Craciunului eu fac o placinta si o servim cu vin fiert cu scortisoara sau cu ceai in seara Craciunului cand ne deschidem cadourile si dupa aceea cand servim si cozonaci. In fiecare an fac alta placinta si este surpriza serii respective, caci nimeni nu stie ce fel de umplutura are. De ar fi si zapada, ce bine ar fi, caci de cativa ani nu am mai avut zapada de Craciun, desi locuiesc intr-un orasel de munte. Si de ar fi sora mea in tara ar fi minunat, insa ea este in Canada, tatal meu e decedat de 5 ani, amicii mei s-au imprastiat prin lume si imi lipseste multime de cand era fetita mea mica si se umplea casa cu rude si prieteni. Va veni mama cu domnul ei la noi, vecina mea si probabil fini, caci am trei dar de obicei sunt obositi si nu mai pleaca seara de acasa. Asta e, vom primi colindatori, vom canta si noi si va fi bine, de Craciun numai bine trebuie sa fie.

Eu cred ca Spiritul Craciunului sta in noi si tine doar de noi sa il transmitem si celorlalti. Noi am facut (deja) bradul, vizionam filme de Craciun, ne facem cadouri, o sa vina si Mosul, vom merge la Biserica, mergem la concerte de Craciun, facem/cumparam cozonaci. Deci incercam sa stam cat mai aproape si sa ne cream propriul univers si propria bucurie, chiar daca suntem departe de familie. Azi de exemplu ne-am bucurat toti de zapada. Copii sunt afara la bulgareala. Vor veni in casa, vom cina si dupa joaca o sa ne uitam la un desen nou cu Mickey si Mos Craciun. Sarbatori Fericite tuturor! Ioana, [*]Philip 6ani, [*]Yann 6ani, [*]Sabina 19+

Citat:
citat din mesajul lui arturicii
Eu cred ca Spiritul Craciunului sta in noi si tine doar de noi sa il transmitem si celorlalti.
Sunt perfect de acord !Intotdeauna ,indiferent de cat de saraca sau bogata am fost,am incercat sa le ofer copiilor mei/copilei un Craciun deosebit .Cu doua-trei zile ma apuc de bucatarit , de sarmalit si toate cele ,umplu casa cu tot felul de decoratii ,mai punem cate ceva in bradutul facut de pe 6 decembrie si niciodata nu ma las vazuta de copil/copii cand pun cadourile sub brad ! Fica-mea e mereu uimita si desi are 12 ani jumate acum,in sufletul ei mai crede inca in Mos Craciun , un alt fel de Mos Craciun al copilariei ei dar la fel de special .Acum , de exemplu , ea se asteapta sa primeasca doar o papusa si va primi mult mai multe dar toate sunt pitite in gradina viitorilor mei socri ,in cabanuta si ea nu le va vedea decat in seara de craciun . Pastrez de asemenea traditia de a avea vin fiert cu scortisoara .Cozonac n-am dar gasesc eu altceva . Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole
Pastrez de asemenea traditia de a avea vin fiert cu scortisoara .Cozonac n-am dar gasesc eu altceva . Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it! [/quote] Cumpara panetone, exact precum cozonacul este. [flo] Mamica de stelute [url="http://alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=5711"]Cosmin[/url] (30 iulie 2001) si [url="http://alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=5693"]Adelise[/url] (11 august 2007)

Pentru mine Craciunul insemna vacanta, Mos Craciun si eventual mers la munte. Bunica facea sarmale si cozonac. Colinde n-am invatat si nici n-am auzit in copilarie (n-am neamuri la sat, nu stateam la bloc ca sa sune copii la usa, iar la televizor nu era decat "tovarasu'". Copiii mei au si ei vacanta, doar ca mami e la servici si nici nu-si poate lua liber, asa ca vor sta cu bunicii. Mos Craciun va veni, evident, dar acasa - ca la gradinita si scoala anul asta n-au avut voie sa faca serbari. La munte ii trimit cateva zile tot cu bunicii. Sarmale va face soacra-mea, dar copiilor nu le plac. Cozonac facem noi la masina de paine, dar nici asta nu le place. Colinde stiu de la gradi sau scoala, doar ca n-au unde sa cante. Serbare nu, prin blocuri n-au cum sa umble ca sunt mici si oricum e periculos (iar mie mi-ar fi rusine sa umblu din usa-n usa). Vinul fiert imi inspira excursii la munte, nu Craciun. Bradul il vom face maine dimineata. Maine dupamiaza vom merge la serbarea de la un club unde i-am inscris ca sa faca decoratiuni de Craciun. Asta e, daca parintii sunt plecati toata ziua, trebuie sa platim pe altii sa se ocupe de ei. Saptamana viitoare sper sa-i deportez la munte cu bunicii. In seara de Craciun ne vom reuni in familie (cu fratele meu si verisoarele lor) si il vor astepta pe Mosu'. Anya

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...