Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

after school in toate scolile?

Recommended Posts

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Sincera sa fiu nu vad cum ar putea. Parca e ceva de gen in legea noua dar nu cred ca bucata asta poate fi aplicata de la anul.

La noi la scoala e after - costa cat un after particular si ofera o mare lipsa de conditii (copiii stau in clasa in banca tot timpul, mai putin cat merg la masa).

Sorana si Monica (28.09.2002)

Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca vor fi obligati, dar sunt destul de incomode pentru copii. Stiu doua variante de after la scoli de stat.

La scoala la care e copilul meu, la pranz copiii sunt luati cu niste microbuze si dusi la o cantina din zona sa manance, adusi inapoi si isi fac lectiile. Exista o sala de clasa in care se mai aduc mese si stau cam 40 de copii. Seara, pe la 6 parca, dupa ce termina clasele de dupamiaza sportul, in sala exista antrenament de carate si dansuri - platite extra de parintii doritori.

La scoala de langa, deoarece au putini copii inscrisi, dupamiaza nu exista ore in salile de clasa si, platita suplimentar de parinti, fiecare invatatoare ramane si face lectiile cu copiii din clasa ei. Copiii mananca tot hrana rece, pachetel de acasa. Pe la 4-5 parintii sunt invitati sa ii ia.

Problema principala a scolilor este ca nu au spatii si fonduri pentru dotarea specifica unui after school: o cantina sau macar o sala de mese si sa fie adusa mancare tip catering, un loc unde copiii sa poata face si altceva decat lectii in banca, bani pentru plata suplimentara a cadrelor didactice care stau cu ei dupamiaza. Daca parintii vor plati toate astea, costurile vor fi la fel ca la after-urile particulare.

Anya

La noi s-a transformat o sala de clasa in sala de mese. Mancarea e catering. Se invata in 2 schimburi dar scoala nu este ocupata 100% in schimbul 2, asa ca se face after in cateva clase. Dar la noi sunt (sper sa nu ma insel) doar 2 invatatoare la after, deci nu face lectii cu invatatoarea proprie ci cu invatatoarea cu care pica. Invatatoarele care sunt la after sunt platite (oficial). Tot oficial platesc si parintii - au contract, dau bani pe chitanta. Costa (sper sa nu ma insel) 650 ron pe luna, program 12-18. Parca ofera si ceva engleza cu bani extra. De la noi din clasa sunt 2-3 copii care raman la after - deci nu foarte multi doritori.

Mie personal mi se pare foarte incomod pentru copil sa stea in banca atatea ore. Prefer sa iasa in parc, sa se joace un pic. Oricum lectiile le face in maxim 2ore, de mancat nu-i ia mai mult de o ora, asta ar insemna sa stea 3 ore degeaba intr-o banca ceea ce mi se pare tare aiurea.

La noi in prima zi de scoala erau cativa oameni la poarta care dadeau fluturasi cu after-uri particulare din zona. Ma gandesc ca un after particular o mai oferi o iesire in parc macar, daca nu chiar un sport, ceva ...

Sorana si Monica (28.09.2002)

Un after school paricular ofera, in primul rand, un pat in care copilul sa se odihneasca daca are nevoie si o masa de pranz calda.

Daca un after school de stat )care ofera doar supravegherea copiilor care stau in banci) costa 650 lei atunci prefer unul particular care costa cu 200 lei mai mult (cel putin atat este la gradi unde merge fiica-mea).

Mie mi se pare enorm si 650 de lei. La banii astia nu cred ca e imposibil de gasit o pensionara care sa iti ia copilul de la scoala si sa-i incalzeasca o farfurie de ciorba. Si mi se pare inuman sa obilgi un copil sa stea in banca atatea ore. Pana la urma singurul lucru e ca isi face temele acolo supravegheat, mare branza.

Obiective Realisteid="orange">

Androix Bijouxid="red">

Niste copii si toti copiii! [;)]

la scoala noastra avem un spatiu special amenajat pentru activitatea de after school: dormitoare (separate pt fete si baieti, cu paturi suprapuse), toalete, sala de masa (cu o bucatarie anexata, dotata cu tot ce trebuie; mancare este tip catering) si sala de clasa pentru efectuarea temelor.

Pretul este de 30 ron/zi, program pana la 17.00 (de pe la 11.30 pe perioada de iarna)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...