Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Se masturbeaza - eu ce trebuie sa fac?

Recommended Posts

Baietelul meu azi o freca de zor. Cand l-am prins spunea ca daca o face mai mult timp il gadila.

Eu i-am zis sa se opreasca pentru ca intra microbi.

Dar - cum trebuie sa reactionez? Si daca trebuie sa incep sa ii povestesc despre sexe etc - cum sa o fac? Uf

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Simo,

din ce am mai citit si eu cel mai bine e sa incerci sa-i inlocuiesti aceasta 'placere' cu alta

chiar daca asta inseamna mai multa atentie din partea ta / stat mai mult cu el inainte de culcare ..il tii de vorba cu povesti, jocuri pana adoarme obosit fara sa-si mai aminteasca de aceste 'gadiliciuri'

despre sexualitate nu stiu cat intelege daca i-ai explica acum / desigur ceva chestii pe o enciclopedie de copii cred ca va uitati de mult

pana la urma oricum nu poti fi mereu langa el sa-i distragi atentia, asa ca incet incet e bine sa stie ca e o chestiune de intimitate, pe care nu trebuie sa o faca in public

Alinukid="red">[copil]

si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

pur si simplu MAMA

id="purple">

id="size1">

............................................................................

Nimic nu-i intamplator!id="size1">

Eu spun ca decat sa-i spui diverse si sa iti para rau mai tarziu ca nu ai reactionat cum trebuie, mai bine sa apelati (tu si baiatul) la ajutorul unui psiholog de copii, care sa te ajute cu delicatete si sensibilitate la intelegerea fenomenului.

Nu stiu cat de normal este (sotul ar spune ca fiecare baiat face acest gest o data macar din curiozitate). Poate nu-i mare lucru, insa atitudinea ta sa-i ofere o importanta mai mare decat este cazul si sa-l sperie pe cel mic.

Astept vesti, caci si eu sunt mama de baietel (momentan doar 2 ani).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

ii poti spune cate ceva referindu-te la problema exact cum ai discuta daca l-ai prinde ca-si baga un betisor in ureche.La fel de natural, fara sa intrii inca in detalii tehnice :)

De exemplu ii poti explica ca daca el vrea sa o slefuiasca (e vorba totusi de un copil de 6 ani daca am calculat bine, nu de un barbat cu apucaturi din astea)o poate face la baie, nu oriunde , nu la gradinita, nu cand il vede cineva.As lua-o exact ca atunci cand iti vine sa te scarpini pe picior, nu-ti ridici fusta in mijlocul strazii ci te retragi intr-un loc ferit, sau ca facutul de pipi pe strada, tot la un boschete ferit pe unde nu trece nimeni te duci, nu in mijlocul trotuarului.

Intelegi ideea.Nu ii inocula sentimente de frica sau rusine, e periculos pe temen lung.Daca ii vei spune ca daca face asta se imbolnaveste sau se ususca si pica :) s-ar putea sa-i declansezi niste sapime si nu cred ca vrei.

La mine pe cel mare nu l-am vazut :) dar pe cel mic , are numa 3 ani jumate , deci se poate si mai devreme :) il apuc agadilitu cand ti-e lumea mai draga, harsti mana in chiloti.M-am interesat initial sa nu aiba infectie urinara sau o boala de piele, ce nu se vede da da senzatii de mancarime, si daca e totul ok, le-am spus ca sa nu-i vad cand fac asta, sa mearga la baie si sa si-o studieze pana le trece.

Nu e cazul sa faci o tragedie din asta, nu vor ajunge nici frecatori :) de profesie din asta, sunt doar la o etapa normala , cand descopera ca nu numai gadilitu sub brat le provoaca o stare mai buna , ci si in alta parte.Vor renunta singuri cand desopera alte lucruri mai importante de facut.La mine e contrar, daca stau cu gura pe ei sa nu faca ceva, atunci fac mai tare, daca nu vad, nu-i tentant.

Baiatul tau ti-a dat o explicatie exact cum e in mintea lui...ii produce o senzatie de gadilare placuta, de aici tu trebuie sa dezvolti, dar nu cred ca e cazul de teme sexuale , nu e domeniu lui de interes, acum, ci de genu, puta are asa cum are limba sa zicem (nu radeti va rog) niste stimuli , care iti dau diverse senzatii ,a sa si puta are terminatii nervoase care la atingere ne face sa simtim anumite lucruri.Si aici il lasi pe el sa spuna ce simte, fara sa-l pedepsesti sau sa razi de ceea ce spune, ci ca si cum ai discuta de ce ploua afara.

Si inca ceva daca o sa-i interzici s-ar putea sa ai surpriza s ao faca ascunzandu-se si atunci deabia nu e bine.

Sper ca nu am divagat prea mult, si ai inteles cat de cat ideea mea.

Si nu explica mai mult decat e cazul, fiecare etapa vine de la sine si nu e cazul sa-l sperii cu amanunte care nu sunt acum de interesul lui.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

[i]

Roxy are dreptate,baietelul surorii mele se aseza in pat la telavizor si se balanganea de mama focului cu mana intre picioare,cand il intreba sora mea zicea ca-i place,la lasat in pace,initial,ia explicat ca nu e frumos sa faca treaba asta in public.etc,apoi nu l-a mai bagat in seama,ia trecut de la sine,e doar o etapa,nu trebuie sa te panichezi si nici sa-i spui ca face buba sau ceva,lasa-l sa-si satisfaca curiozitatea,dar explicai ca e rusine in public,ca sa nu ai surprize,sa faca la gradinita,o sa-i treaca,fiecare copil trece prin aceasta etapa,am 9 nepoti,pot sa-ti spun ca toti au facut treaba asta,fiecare in felul lui,iin paralel fara sa stie el,a vorbit cu un psiholog,care a asigurat-o ca e doar o etapa si o sa-i treaca,eu am fata,deci de aceea nu pot sa-ti spun din experienta proprie dar iti spun tot din casa,sora mea a fosttare panicata,iar mama care are 3 baieti si 3 fete,suntem 6 frati,cu experienta ia spus sa-l lase in pace,toti beietii ei au facut la fel o perioada dupa care s-au linistit.bafta si sper ca te-am ajutat,pt linistea ta intreaba un psiholog,sau dr de familie,nu e nici o rusine,e ceva firesc,isi descopera propriul corp,si sunt fascinati de senzatie,te pup si abia astept sa vad ce ati mai facut[pup]

Cunosc cel putin doua mamici de fete care s-au confruntat cu astfel de manifestari la fetitele lor.

Asadar, daca ai fata nu inseamna ca e ceva exclus

poate ca incidenta e mai mica, dar nicidecum exclusa

Alinukid="red">[copil]

si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

pur si simplu MAMA

id="purple">

id="size1">

Nimic nu-i intamplator!id="size1">

M-a lamurit pe mine psihoterapeuta mea[:D] ca e ceva fiziologic natural, cica intre 5-7 ani (normal ca nu e batut in cuie intervalul) copii dezvolta senzatii noi dpdv emotional-sexual, intra intro etapa de cunoastere si de constientizare a sexului propriu.

ii povesteam eu ca citisem despre copii alaptati pana pe la 6-7 ani si mi-a spus ca ar fi contraindicat dpdv psihologic sa se faca treaba asta. la varsta asta nu pot intelege multe lucruri, sunt doar curiosi si experimenteaza senzatiile. nu e recomandat sa intri in explicatiile logice si corecte ptr ca nu au nivelul necesar de cunoastere si intelegere si doar s-ar declansa un lant de "de ce"-uri care mai mult i-ar baga in ceata si i-ar face si mai curiosi.

asta a fost exlicatia data pe langa discutia de baza, dar intruct si baiatul meu cel mare "se gadila" si a descoperit ca "se face mare" voi cauta niste carti unde se trateaza subiectul mai in profunzime.

Sper doar sa apuc sa le citesc inainte sa ii treaca lui [8D]

Deocamdata i-am spus si eu de microbi (ca e chiar reala treaba, pana la urma) si de public. Matei oricum nu facea decat acasa, cand se plictisea, dar si inainte de culcare.

de cateva ori s-a mangaiat cu un asa simt de raspundere ca il ustura la pisu sau la baie, asa ca mai am un atu in plus cand ii spun ca nu e sanatos ce face, ca se irita.

Poate intra si o educatoare sa ne povesteasca mai multe...eu am fost doar 1 an si acum (foarte) multi ani, dar tin minte ca am surprins vreo 2 baietei la somnul de pranz care se studiau si se mangaiau.

[zz]

CAPRA CU 2 IEZI

[alap][xdulci][shopi]

mamica lui Matei Constantin [bonjovi] (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian [copil](03.06.2009)

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Citat:
citat din mesajul lui alinuk
Cunosc cel putin doua mamici de fete care s-au confruntat cu astfel de manifestari la fetitele lor.Asadar, daca ai fata nu inseamna ca e ceva excluspoate ca incidenta e mai mica, dar nicidecum exclusa
align="right" id="quote2">Este normal si la fetite, sigur niste educatoare la gradi de stat pot povesti multe situatii.Cat am fost eu educatoare am avut si cazuri de mimare a scenelor de sex (parinti[bang][alcool]inconstienti) vazute la tv, chiar si la grupa de varsta mica, la ora de engleza de la grupa mea (mare) 2 baieti au incercat sa se linga (sic! )iar o colega cu grupa mica era disperata ca surprinsese un baietel de vreo 3,5 ani care incerca sa se suie pe o fetita de 2.8 ani pe care o intnsese pe niste scaune, si care nu stia sa vorbeasca. Ii povestea ca asa a vazut el la parintii lui[alcool]. Pe vremea aceea aveam spre 30 copii in clasa, poate si mai bine, era o nebunie completa si era imposibil sa intervii peste tot, prioritatea erau cei violenti[q][zz] CAPRA CU 2 IEZI[alap][xdulci][shopi]mamica lui Matei Constantin [bonjovi] (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian [copil](03.06.2009) MINUNEA MEA A DOUA MINUNE 2 A DOUA MINUNE MOS CRACIUN 2010Ajutati-l si pe Darius! Sa o ajutam pe Georgi sa mearga Manu - papusa fara picioare

Multumesc frumos pentru raspunsuri! [flo]

M-am linistit. Stiam ca e normal, nu stiam cum trebuie sa reactionez. M-am lamurit ca nu trebuie sa incep eu sa ii spun despre diferente intre sexe, trebuie sa intrebe el.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...