Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mancaruri si Dulciuri (8)


Recommended Posts

Capitole anterioare: [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608"]1,[/url][url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=1"]2,[/url][url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112055"]3,[/url][url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114422"]4,[/url][url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115751&whichpage=2"]5[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116628&whichpage=1"]6,[/url][url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118469&whichpage=1"]7[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Urmeaza linkurile la retetele doar cu poza CAP.I Prajitura Rafinata [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608"]aici[/url] Prajitura Snikers adaptata [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608"]aici[/url] Tort Diplomat [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608"]aici[/url] Tort Diplomat cu Portocale [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608"]aici[/url] O noapte la Venetia [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=4"]aici[/url] Chec cu branza de vaci [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=5"]aici[/url] Salam de castane – reteta data de Nicole 6792 [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=5"]aici[/url] Chec fantezie[url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=9"]aici [/url] Prajitura cu branza de vaci si stafide [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=10"]aici[/url] Prajitura cu branza de vaci si visine [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=10"]aici[/url] Prajitura africana cu banane [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=10"]aici[/url] Prajitura cu branza si budinca [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=13"]aici[/url] Bilute Rafaelo [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=14"]aici[/url] Prajitura Kinder [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=17"]aici[/url] Negresa vesela [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=17"]aici[/url] Prajitura cu miere ungureasca [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=18"]aici[/url] Fursecuri de Craciun [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=19"]aici[/url] Ecler [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=20"]aici[/url] Salam de biscuiti [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=23"]aici[/url] Rulada cu crema de cacao si finetti [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=24"]aici[/url] Prajitura cu foi din miere [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=24"]aici[/url] Prajitura cu dovleac [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=24"]aici[/url] Prajitura bavareza [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=26"]aici[/url] Prajitura cu visine [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=26"]aici[/url] Tarta cu mandarine [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=26"]aici[/url] Tarta cu piersici [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=27"]aici[/url] Amandina [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=27"]aici[/url] Tort aniversar [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=27"]aici[/url] Tort de Sf. Valentin [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=27"]aici[/url] Tort diplomat II [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=27"]aici[/url] Tort Amandina [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=27"]aici[/url] Prajitura turnata cu mere si branza [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=27"]aici[/url] Prajitura florilor [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=28"]aici[/url] Gomboti cu prune [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=29"]aici[/url] Rulade dulci [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=29"]aici[/url] Umplutura pentru foi de napolitane [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=29"]aici[/url] Prajitura cu branza dulce [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=28"]aici[/url] Prajitura Ochi de Leopard [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=29"]aici[/url] CAP.II [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp? TOPIC_ID=99263&whichpage=1"]CORNULETE CU NUCA [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=1"] BILE PUNCH [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=1"] BUDINCA DE OREZ CU ANANAS [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=1"] CORNULETE (Criss 75) [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=2"] TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA (Criss 75)[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=2"] PASTA DE LAPTE PRAF PENTRU MODELAT FLORI(prima varianta)[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=3"] TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=3"] NEGRESA [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=3"]CHEC CU CIOCOLATA[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=3"]TORT DE CIOCOLATA CU FLORI[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=5"]ALBA CA ZAPADA [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=5"]TORT CU MARGARETE[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=6"]TORT CU CAPSUNI[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=6"]TORT DE CIOCOLATA CU TRANDAFIRI [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=7"]PRAJITURA CARE SE SEPARA-INTELIGENTA [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=7"]CORNULETE CU RAHAT SAU GEM(CRISS 75) [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=7"]CORNULETE CU BACON SI CASCAVAL(CRISS 75)[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=7"]TORT CU CAPSUNI SI FRISCA(CRISS 75)[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=8"]“CHESTII” CU URDA(CRISS75)[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=8"]TELEVIZOR [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=8"]SALAM DE BISCUITI (CRISS 75)[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=8"]PRAJITURA CU VISINE DE LA BUNICA [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=9"]PRAJITURA MAJESTIC [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=9"]TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=9"]TARTA CU PIERSICI[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=9"]FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=10"]BATON DE CACAO[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=10"]TORT USOR SI RACOROS [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99263&whichpage=10"] TORT CU CREMA DE ALUNE [/url] [url="http://f
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

2009 CUPRINS[flo] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118469&whichpage=18"]Prajitura Bohema[/url] --------------------------------------------------------------------- MANCARURI CAP. VIII
[url="http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm"] Mancaruri si Dulciuri[/url]
[url="http://www.bucatarianoastra.com/craciun-si-anul-nou-f124/"]
Masa de Craciun[/url] si [url="http://veronicascakes.blogspot.com"]Blogul Meu[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In acest subiect vom incepe sa dezbatem si mancarurile de orice tip pe care eu le fac acasa poentru cei dragi, musafiri sau la alte evenimente. Retetele vor fi cu imagini[flo] Muschi de vitel umplut cu carnat Ne trebuie: -muschi de vitel -carnat de porc -2 cepe -condimente -scobitori sau ata alimentara -ulei -vin rosu Este o mancare delicioasa care se poate face la ocazii speciale.Pentru asta ne trebuie bucati de muschi de vitel proaspete,deci nu vaca batrana. Impungem carne cu un cutit mare in asa fel incat sa ne intre carnat in el. Vom pune bucatile intr-o tava in care am putin putin ulei, vin rosu sau apa, 2 cepe, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pana se patrunde carnea, cam 2 ore, dupa care inlaturam folia si mai lasa 20 minute in cuptor sa prinda culoare. poze aici http://www.veronicascakes.blogspot.com/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca am dat peste acest subiect, salut si multumesc gospodinelor care au pus retete [flo]wow ce de bunatati ati adunat aici, o sa imi ia ceva vreme pana reusesc sa testez macar cateva [:D]. Hildegard ai un blog minunat [olala] am stat si m-am uitat ca la artficii la filmuleul tau cu torturi , felicitari ! O sa incerc sa pun si eu cateva retete in masura in care reusesc, sper sa va fie de folos si inspiratie, voi verifica atent sa nu fie deja pe lista cu bunatati [flo]. Ca prima reteta propun o prajitura cu ricotta si mere, Gateau Normand se numeste :Avem nevoie de : 300 grame de faina (plus o lingura pentru turnat peste stafide) , 200 grame zahar, 250 grame de ricotta, 3 oua, 110 grame de unt (plus inca putin pentru uns tava) 2 mere mari, 50 grame de stafide, 1/2 portocala netratata, 1 plic de praf de copt, putina sare. Preparare: Punem stafidele la umflat, in apa spunea reteta eu le-am pus in lapte si putin rom pentru 3 minute la microunde. Mixam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul, pana obtinem o spuma pufoasa.Incorporam apoi ouale unul cate unul, apoi zaharul vanilat si ricotta. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si apoi o adaugam la compozitia obtinuta. Mai adaugam coaja de portocala rasa, stafidele trecute prin faina si amestecam usor . Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda, unsa cu unt . Curatam cele 2 mere si le taiem in felii subtiri pe care le aranjam in forma de floare peste prajitura. Dam prajitura la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si o lasam la copt timp de 50-60 minute. Eu am copt-o la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub grilul unde era prajitura ca sa nu se arda. Este gata atunci cand este rumenita si la testul cu scobitoarea batul iese perfect uscat fara aluat pe el, timpul de coacere poate sa difere de la un cuptor la altul. Reteta cu poze explicative o puteti vedea si aici : http://bucataria-sylviei.ro/gateau-normand/ Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si pentru una din zilele de Sarbatoare sau un pranz cu preietnii va propun acest fel de mancare. Pulpe de pui umplute Avem nevoie pt 3 portii de : 3 pulpe de pui intregi, 3 felii de jambon crud afumat taiate marunt de tot, 3 linguri de ciuperci champinion taiate marunt, 2 linguri de cascaval, cateva fire de ciboulette taiate marunt sau un fir de ceapa verde taiat marunt, sare, piper, boia, ulei de masline, o lingurita delikat de legume, o lingura de salvie maruntita. Preparare: se desprinde pielea de pe pulpa de pui si se introduce in buzunarul format compozitia de jambon crud, amestecat cu ciupercile, cascavalul si verdeata, condimentate bine in prealabil. Se ruleaza inapoi pielea si pentru a nu se umfla la copt se face pe fiecare bucata trei crestaturi. Se aseaza pulpele de pui garnisite asa intr-un vas termorezistent si se toana peste ele o compozitie facuta din 50 ml ulei, 50 ml apa, sare, piper, delikat, boia . Se preasara peste o lingura de frunze salvie maruntite ( eu am avut de la congelator, se poate folosi si uscata ) si se da la cuptor fara a se acoperi cu ceva pentru 30-40 minute. Le lasam primele 15 minute la temperatura maxima apoi scadem la 220 de grade si lasam pe maxim ultimele 5 minute sa se rumeneasca frumos. Sunt gata atunci cand scade apa si se rumenesc . Se servesc calde cu ce garnitura preferati, eu de data aceasta am facut piure de cartofi. Sunt execelente la gust si umplutura nu numai ca le da o aroma deosebita dar si fragezeste carnea foarte bine , merita incercata reteta . Va doresc pofta buna ! Reteta cu poze o puteti vedea si aici : http://bucataria-sylviei.ro/pulpe-de-pui-umplute/ Va doresc o zi minunata si spor la bucatarit, sper sa reusesc sa mai revin si cu alte retete. Acum mai studiez lista voastra sa vad ce fac dulce azi [:D]. Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ingrediente: - 1 kg pulpa de porc - bucata intreaga - 1/2 varza rosie - 150 ml ulei - 2 linguri orez - sare, piper Cum procedam: Curatati carnea de pielite si tendoane, scurgeti-o de apa. Taiati astfel incat sa obtineti o "foaie" de carne cu grosimea de cca 1cm. Bateti carnea cu ciocanul de snitele pentru a se fragezi si a se mai subtia, apoi presarati-o cu sare si piper. Tocati marunt varza, frecati-o cu sare, dupa care caliti-o in 50 ml ulei, timp de 15 minute, la foc mic. Adaugati sarea, piperul dupa gust si luati tigaia de pe foc. Fierbeti orezul in apa cu sare 10 minute. Amestecati orezul fiert cu varza calita si intindeti amestecul pe foaia de carne. Rulati carnea si prindeti-o cu scobitori sau legati-o cu ata alimentara. Eu am prins-o cu bete lungi:)). Puneti rulada astfel formata intr-o tava pe hartia de copt. Ungeti-o cu ulei, presarati-o cu sare piepei si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti rulada la foc incins 60 minute pana se rumeneste bine pe deasupra. Lasati sa se raceasca 15 minute dupa care o taiem felii. poze in Forum Bucataria Noastra http://www.veronicascakes.blogspot.com/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Crema de ricotta portii 4 timp de preparare 30 minute Dificultate simpla 450 g ricotta 200 g smantana dulce dulce 3 plicuri cu zahar vanilat 100g zahar pudra coaja de lamaie Bate smantana pana obtii o frisca ce nu cade din furculita Freaca ricotta cu zaharul pudra, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Incorporeaza frisca batuta, amesteca bine cu miscari de jos in sus si da la frigider. Cu aceatsa compozitie poti umple rulouri, torturi si prajituri racoritoare, iar in combinatie cu putina cafea, este o baza senzationala pentru prajitura tiramisu. poze aici in forum: http://www.veronicascakes.blogspot.com/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Sarmalele mele Avem nevoie de : - 1-2 verze intregi murate - 1 kg de carne tocata - 2 cepe -sare,piper -orez -carnat sau costita afumata -smantana la servit -2 oua -2 lingurite boia dulce Cum procedam: -taiem frumos frunzele de la varza murata -calim cele 2 cepe in putin ulei pana luceste ceapa, deci nu o aducem pana la prajire! -amestecam carnea toata cu ouale, condimentele,boiaua, punem apoi ceapa calita si adaugam orez cat dorim noi. E pun la 500 g carne tocata 1 cescuta de cafea de orez. -incepe si umplemcu compozitia formata frunzele de varza, pe care le taiem in jumate, deci eu o frunza medie o tai in jumatate, indepartez partea tare a verzei si apoi umplu cu umplutura de carne. Fiecare le invelste dupa ce modalitte vrea doar trebuie sa avem grija sa fie stranse bine sa nu iasa carnea afara -le asezam pe torte rand pe rand dupa cum le inleim, intr-o oala gen cratita, deci nu foarte adanca si nici foarte ingusta. -Acoperim cu apa, deci nu sa pluteasca in apa, ci punem apa cat sa le acopere. Desupra eu am us carnat de casa bucati si cateva felii groase de costita afumata. Sunt foarte gusotase sarmalele cu carnat de casa deoarece acesta la fiert isi va lasa culoare cea portocalie si un miros..... -Acoperim apoi cu ramasite din vara murata ramase. -Dam la feirt 3 ore la foc mic de tot. Ele sunt bune daca se fierb destule ore la foc domol - se servesc cu smantana la sfarsit! poze aici in forum http://www.veronicascakes.blogspot.com/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...