Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce trebuie sa faca o bona????

Recommended Posts

Salutare!!

As vrea sa stiu care sunt obligatiile bonei voastre????

A mea trebuie sa stea intre 9.30 si 15.30, avand salariul de 600lei. Niciodata nu sta mai tarziu de 14 si nici nu ma intreaba dc poate pleca. Nu vorbeste nimik cu copilul, nu se joaca cu el. Ii da sa manance, il scoate afara si il culca. In rest copilul sta pe fotoliu si ea il urmareste.

Nu ii dau o suma f mare, insa avand in vedere ca eu ca si cadru didactic, cu 6 ani vechime, definitivat, masterat, si cu doctorat in curs iau 950 lei, imi pare acceptabil. Plus ca eu stau cu 15 copiii pe Zi, copii cu deficienta mintala, iar ea cu 1 singur care si doarme de la 13.30.

As vrea sa stiu ce fac bonele voastre. Cu ce se ocupa? Se joaca cu copiii? II invata ceva???Sau doar lenevesc stau cu ei?

andreea

Alegeti viata! Avortul opreste o inima care bate plina de sperante...

http://community.webshots.com/user/andreeagogo

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Bona noastra are obligatia in primul rand sa o supravegheze pe Giulia, sa-i dea mancare (gatita exclusiv de mine) si sa iasa mult pe afara. Asa ca efectiv in casa stau cand fi`mea doarme si am rugat-o pe doamna sa se odihneasca sa aiba energie de plimbari [:D]

Cat era Giulia mai mica, o invata cantecele si poezioare, insa si atunci era primordial sa iasa pe afara.

Acum fi`mea este prinsa mereu in ale ei si nu necesita nicio asistenta - de exemplu la pictura. Se mai joaca impreuna cu papusile [:D]

Are interdictie sa o invete sa scrie de exemplu [:D]

Am evitat mereu sa-i las sarcini casnice, pentru ca vreau sa evit orice accident, asa ca ea trebuie sa stea cu ochii pe copil si atat.

-------id="red">

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana] GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

-------id="red">

Port in suflet povestea licuriciului Emmaid="red">id="Book Antiqua">

"Stelele care cad nu pier,

Stelele care cad se duc pe un alt cer"id="size1">

NU RAMANE INDIFERENT !

BOGDANid="blue"> id="red">

si

DAVIDid="blue">id="size4">

buna,

nu am bona, dar din ce scrii tu trag concluzia ca de fapt ai angajat paznic/supraveghetor pentru copilasul tau. cum sa nu comunice cu el, pai bietul copil e obiect de mobilier ? cum adica "copilul sta pe fotoliu si ea il urmareste" ? ca varsta are copilasul tau ?

sincer, stiu ca vremurile sunt grele si banii putini, dar n-ar fi rau sa incerci sa gasesti pe cineva cu mai mult suflet, cineva care sa stie sa comunice si sa se joace cu copilasul tau; nu pleca de la prejudecati cum ar fi "o persoana fara studii nu poate avea grija de un copil" sau "o pensionara nu este capabila sa fie bona"; s-ar putea sa ai noroc si sa gasesti o doamna cu suflet cald si intelegator, care sa fie perfect capabila sa aiba grija de copilul tau, sa interactioneze si sa se joace cu el, sa-l invete mici cantecele si poezioare, sa-l invete culorile, numerele, formele, literele, etc.

este foarte important ca persoana pe care o vei gasi sa aiba o stare de sanatate (fizica si mentala) buna, sa fie o persoana curata si ingrijita, sa-ti respecte cu sfintenie principiile privind alimentatia si educatia copilului, sa aiba muuulta rabdare, sa aiba cat de cat experienta in cresterea copiilor (poate a avut/crescut nepoti), sa stie cateva notiuni elementare de "prim-ajutor" in cazul in care copilasul face brusc febra sau se loveste sau are alte probleme de sanatate, etc.

si, cel mai important, sa aiba recomandari bune daca a mai lucrat ca bona, poate incerci sa afli mai multe detalii despre ea de la familiile la care a lucrat inainte.

acestea sunt doar cateva dintre criteriile pe baza carora as selecta o bona, daca as avea nevoie vreodata.

repet, nu am bona, dar daca as avea, as cauta sa aiba cat mai multe calitati si recomandari.

sunt mamici care doresc sa aiba bona care sa le faca si menajul in casa; cu acest aspect sunt si nu prea sunt de acord, in sensul ca o clipa de neatentie din partea bonei-menajere (sa zicem ca intinde rufele pe sarma, in timp ce copilasul ramane nesupravegheat in casa), poate avea urmari grave...doamne-fereste, au fost atatea situatii...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Printesa mea este in concursul Pampers, aici

http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043

Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Copilul are 2 ani si 3 l. El vrea atentie sa te joci cu el, vrea atentie. Intamplator stau acasa acum (in fara plata[:D]) si aud ca nu i adreseaza, aprope, nici un cuvant . Si dc situatia asta se intampla cand sunt eu acasa, imi dau seama in rest.

Prejudecati nu am .. as fi ultima, care as gandi, ca o persoana fara studii, nu stie sa aibe grija de un copil (bona are 8 clase[:D] si asta nu a fost un impediment la angajarea ei).

Am stabilit ca va si calca 1 data pe saptamana, cand doarme copilul. Nu va inchipuiti ca in calcat intra asternuturi, costume....lucrurile copilului si 1 bluza, 2. Insa si aici e o problema, trebuie sa-i reamintesc mereu VEDETI CASUNT LUCRURI DE CALCAT. Nici eu nu sunt de acord cu menaj suplimentar, dar vorbisem sa stea 5 ore 5mil, ea nu avea alt venit si am zis ca fac un sacrificiu si sa ii dau 6mil dar sa si calce.

Sunt f furioasa, nemultumita si in acelasi timp mi+e si mila de ea.

Ieri de ex. l-a lasat pe Cris sa doarma pana la 11. Urmari: nu si-a mancat fructele, nu a mai dormit la pranz, a fost marait toata ziua. Dece nu l-a trezit? A dormit si dumneaiei nitel[:D], lucreaza ca femeie de servici la un centru medical de la 6 la 8, si banuiesc ca vine obosita. De ce nu l-am trezit eu? Am vrut sa vad pana unde merge nesimtirea ei.

P.S. Pe usa are programul copilului step by step, credeti ca l-a citit vreodata???? NUUUUUUUUUUUUUU. Eu i l-am citi de 2 ori.[alcool]

andreea

Andreea,

prima bona a fie`mi era asa mai ciudatica si uituca. Si am inventat caietul de sarcini. I-am spus ca eu am o mare problema cu memoria si comunicarea si sa nu se supere, dar eu ii voi scrie si astept si eu 2 randuri. Era mereu pe fuga, nu apucam sa ne predam copilul [:D]

Eu zic sa-i spui ce te nemultumeste, altfel vei exploda la un moment dat, stiu din experienta [8D]

-------id="red">

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana] GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

-------id="red">

Port in suflet povestea licuriciului Emmaid="red">id="Book Antiqua">

"Stelele care cad nu pier,

Stelele care cad se duc pe un alt cer"id="size1">

NU RAMANE INDIFERENT !

BOGDANid="blue"> id="red">

si

DAVIDid="blue">id="size4">

andreea,

imi pare rau ca treci prin asa ceva, copilasul tau este la varsta la care acumuleaza zilnic informatii noi, este dornic sa invete, sa exploreze, etc.

parerea mea sincera este sa incepi cautarile pentru o noua bona, cat mai curand, si cand vei gasi persoana potrivita o poti anunta pe actuala bona ca iti vei lua concediu fara plata 1 an, ca sa stai acasa sa ai grija de copil (asta daca nu-i poti spune verde in fata ce te nemultumeste in legatura cu activitatea ei);

din cele scrise de tine simt ca nu prea te respecta, desi o platesti pentru munca depusa si i-ai spus clar ce asteptari ai din partea ei; o fi si incapatanare din partea ei, sau o atitudine "lasa ca stiu eu mai bine", nu stiu, cert este ca tocmai copilasul tau are si va avea de suferit din aceasta cauza.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Printesa mea este in concursul Pampers, aici

http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043

Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Andreea, nu este ok cum se poarta cu copilul.

La noi, bona il astepata pe Dudu sa vina de la gradi, ii da sa manance (ceva usor, facut de ea: paste, fripturica pe gratar, mamaliguta, sau doar un sandwich) si se joaca cu el. De regula, in maxim 3 ore nici nu ar putea face mai mult.

Cand sta cu el toata ziua acasa (daca este bolnavior), se joaca cu cate un puzzle, cu lego, se uita pe cate o carte, sau ii mai pune cate un film la dvd. Orele acestea sunt platite suplimentar fata de salariul de baza.

Pentru partea de menaj, o platesc separat: vine cate o zi pe saptamana, de dimineata pana cand vine copilul de la gradi si face curatatenie + calcat.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...

Povestea merge mai departe...

Draga mea, cauta repede pe altcineva si da-i papucii bonei actuale !!! Am avut si eu asa un specimen si am renuntat repede la ea. Nu este deloc normal.

Un copil nu este o mobila, are nevoie de atentie si de implicare, mai ales la varsta asta ! Nu te simti vinovata fata de bona, daca vrea sa stea si sa se uite la telenovele, s-o faca pe banii altora !

Boghi

mai lucreaza cineva goblen?

... e mai simplu decat crezi ...

Azi am avut camera. A fost horror. In 6 ore i-a dat 2 perechi de palme peste fata, l-a injurat si l-a speriat de 3 ori ca-l mananca vrajitoarea. Vineri vom avea confruntarea!!!!

Va dati seama ce am simtit. Copilul meu abia dc vorbea singurel. Era clar timorat. Pe bona o cheama ZAVOIANU FLORICA!!!

Voi deschide si un subiect .

andreea

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...