Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cosuri pe obraji nou nascut

Recommended Posts

Buna tuturor. Sunt proaspata mamica si "nestiitoare". Am un baietel de 2 saptamani si de cateva zile i-au aparut cosuri pe obraji si barbitza. Il spal pe fata dupa fiecare alaptat si mai facem si baitza zilnica insa tot au aparut. Dr pediatru imi zice ca nu trebuie sa ma sperii si sa dau cu Baneocin pudra insa nu ii trec si am citit pe prospect ca nu e indicata copiilor sub 2 ani. Tot cu astfel de pudra mi-a zis sa ii dau si pe iritatile de pe maini si de dupa gat pe cae le are din spital de la caldura, dar nici acelea nu i-au trecut :( Ce sa fac , e prea mic ca sa il scot din casa pe vremea asta insa sapt viitoare daca nu cedeaza l-as duce la un dermatolog. Copilul nu pare sa sufere din cauza lor, doarme bine si mananca bine, iar pana acum l-au iertat si colicii iar in greutate a luat aproape 600 gr in 2 saptamani, deci pare ok in rest, nu plange decat f putin la baie si cand ii este foame.

Sa vorbesc si cu alt dr pediatru? Insa cel pe care il am se spune ca e si cel mai bun si altul nu stiu daca ar veni acasa ( e si prieten cu sotul meu)si cum lucreaza toti dr pediatrii din oras la acelasi spital ( si singurul de altfel cu sectia de pediatrie din oras) va afla ca il duc la alt dr si mi-e teama ca se va supara. Mie insa mi-e teama ca nu vor ceda bubitzele si nu imi par intocmai normale cum zice el!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna,

stai linistita, aceste eruptii sunt specifice nou-nascutilor, in marea majoritate a cazurilor sunt din cauza prezentei hormonilor materni in organismul nou-nascutului. dispar treptat, in cateva saptamani.

poti incerca sa-l speli cu produse din gama Mustela sau orice alta gama care are produse pentru pielea sensibila/alergica.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Printesa mea este in concursul Pampers, aici

http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043

Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Sfatul meu este sa nu-i dai cu absolut nimic. este normal sa-i apara tot felul de bubite, pete, cosulete pe fata. Si fetita si baietelul meu au avut si au trecut dupa o luna-doua. Maria mea are 3 luni si are zile cand are fata super curata si zile cand i se cam umple de cosulete, dar stiu sigur ca trec si nu ma ingrijorez.

Roxana, mami de [bonjovi]Mateiid="red"> (29.11.2007) si de [zana]Mariaid="red"> (08.09.2009)

Nu te speria si in primul rand nu-i mai da cu baneocin, nu se da cu absolut nimic la cosurile astea. Mie mi-a spus atunci neonatoloaga la spital (fusesem din alt motiv, darf na, am intrebat si de asta), ca numai pe mame le dor cosurile astea :-). Si a mai zis sa nu ma sperii, se vor face si mai multe, apogeul va fi pe la 6 saptamani, apoi vor deveni din ce in ce mai putine pana dispar. Rabdare, stiu ca nu arata asa bine, dar pe ei nu le deranjeaza si mai important, nu e nimic periculos. Aaa, mi-a zis atunci sa nu il ung cu absolut nimic, nici o crema pe fata.

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Si baietelului meu i-au aparut cam la 3 sapt de viata bubitze care nu treceau si am fost si la dermatolog i-am facut si tratament cu care n-am rezolvat mare lucru.Apoi la 1 luna si 3 sapt cand am ajuns intamplator la un alt pediatru s-a confirmat a fi dermatita atopica.

insa este f adevarat ca multi copii sufera de asa zisa acnee, iti vei da seama mai tarziu cum vor evalua.Sanatate!

Akif 17.09.2008

Si eu am un baietel de o luna si 4 zile... pe la 3 saptamani ne-au aparut aceste neplacute cosuletze... am incercat cu baneocin, apoi cu Bioderma Peri-Oral... pediatra mi-a zis sa-l spal pe fata dupa fiecare masa cu apa termala... am luat un spray cu apa termala de la Avene si ghici! In 3-4 zile ne-au trecut bubitzele![pk]

Mami de Vlad Stefan - 11.11.2009 si Andi- 4 ani.

http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Busymummy#

Ce ti-au spus fetele este perfect adevarat ! sunt normale cosuletele si bubitele la varsta asta, nu-l da cu nimic, si mai ales NU CU BANEOCIN !!! Nu are sens sa-i stresezi pielea cu creme si lotiuni pline de chimicale ! Sunt urmele hormonilor din timpul sarcinii si nu e cazul sa te stresezi.

Cat despre doctorul pediatru ... iti inteleg dilema si te sfatuiesc sa nu-l schimbi, DAR sa verifici intotdeauna ceea ce-ti spune: sa citesti cu atentie prospectele de la medicamente, sa cauti pe net informatii despre bolile pe care iti va spune ca le are bebe, si nu in ultimul rand sa intrebi pe forum. si numai dupa ce te informezi bine sa iei o decizie.

Eu iti doresc sa nu fie probleme grave de sanatate, dar stiu ca si o banala raceala se trateaza cateodata prost de medici ! Unii se reped la antibiotice, altii dau Novocalmin (care are un potential alergic crescut si poate da soc anafilactic) etc.

Boghi

mai lucreaza cineva goblen?

... e mai simplu decat crezi ...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...