Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

sarcina si concediul de maternitate.

ade_b

Recommended Posts

Buna seara.revin cu o noua intrebare.Dpn-ul meu este pe 03.06.2010 deci pot ramane in prenatal din 12.03.2010.ce se intampla dc voi avea o nastere intarziata ,dc am luat deja nr. maxim de zile de concediu prenatal(84)?pot lua concediu medical obisnuit? s-au pot intra in cele 42 postnatal inainte de a naste in aceasta situatie ?fara a-mi fi afectat concediul ptr cresterea copilului.

referitor la concediile medicale cei de la firma mi-au refuzat 2zile de concediu medical pe motiv ca i-am anuntat chiar in ziua intrarii in concediu si sunt nevoita sa le recuperez.au voie?ptr a reduce nr de zile de concediu medical pot lua concediu pe cate 5zile(mentionez ca din 7zile cf contractului lucrez doar 5,2zile le am libere/saptamana.) 2zile sa-mi ramana libere(pe care oricum le am ptr ca din 7zile de CM mi se platesc doar5) si sa-mi iau din nou 5zile?

Va multumesc.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui ade_b
Buna seara.revin cu o noua intrebare.Dpn-ul meu este pe 03.06.2010 deci pot ramane in prenatal din 12.03.2010.ce se intampla dc voi avea o nastere intarziata ,dc am luat deja nr. maxim de zile de concediu prenatal(84)?pot lua concediu medical obisnuit? s-au pot intra in cele 42 postnatal inainte de a naste in aceasta situatie ?fara a-mi fi afectat concediul ptr cresterea copilului.referitor la concediile medicale cei de la firma mi-au refuzat 2zile de concediu medical pe motiv ca i-am anuntat chiar in ziua intrarii in concediu si sunt nevoita sa le recuperez.au voie?ptr a reduce nr de zile de concediu medical pot lua concediu pe cate 5zile(mentionez ca din 7zile cf contractului lucrez doar 5,2zile le am libere/saptamana.) 2zile sa-mi ramana libere(pe care oricum le am ptr ca din 7zile de CM mi se platesc doar5) si sa-mi iau din nou 5zile? Va multumesc.
align="right" id="quote2">Indemnizatia nu-ti va fi afectata. Completezi cu concediu medical.Daca ai dus certificatul medical pana in data de 5 a lunii urmatoare celei in care ai avut concediu, nu vad de ce ti l-ar refuza.Cat priveste povestea cu 5 zile - 7 zile - 2 zile, cu toata bunavointa mea, n-am inteles. Reformuleaza, te rog. (Toata lumea lucreaza 5 zile din 7, deci cu ce e speciala situatia)?"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Citat:
citat din mesajul lui denisamov
si eu am o intrebare...poate a mai fost pusa pe aici , de fapt mai mult: pe perioada concediului de ingrijire copil, contractul de munca se suspenda?daca da, ce se intampla cu vechimea? de unde ridic cei 85% din salariu? si ce trebuie sa fac pt a lua cei 85%multumesc
align="right" id="quote2">Da, intrebarea s-a pus de sute de ori, si a primit tot de atatea ori raspuns.Da, contractul de munca se suspenda.Perioada de concediu de ingrijire a copilului este considerata vechime.Indemnizatia se primeste de la Agentia de Prestatii Sociale.Sa ai venituri tip de 12 luni inaintea nasterii, sa efectuezi macar 42 de zile concediu postnatal, sa depui cerere la angajator de intrare in acest concediu, sa depui dosarul cu actele solicitate si sa astepti."Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...