Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ceva nou, saptamanal

Recommended Posts

ok, machiaje, diete, sport, vitamine, moda, vuitoane, bla bla. dar pentru sufletul nostru ce facem? in loc de rezolutii pentru un an intreg, de care oricum nu ma tin, am decis sa ma misc cu pasi mici si delicati mai in viitorul apropiat ashea. adica sa-mi planific ceva nou doar pentru sufletelul meu in fiecare saptamana. sa descopar, sa invat, sa experimentez, sa cunosc, sa gust, sa imbrac, sa citesc, sa vad, sa caut, etc...ceva nou. pentru saptamana asta am ales sa invat origami. ca am vrut aseara sa-i fac soniei un coif de hartie si-a iesit un caca maca, am uitat complet cum se face.[bang] se mai urca cineva in barca mea? [:I] daca e prea des saptamanal, se accepta si bilunar sau lunar. aveti idei? ne incurajam reciproc? facem si liste, daca vreti. :-)) [url="http://madeinromanika.wordpress.com/"]made in romanika[/url]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu fac asta saptamanal.Sau cred saptamanal.Nu numar.Cateodata se intampla de mai multe ori pe saptamana,alta data mai rar.Dar,in mod cert,daca trec cca 2 saptamani si nu am facut,descoperit,experimentat,citit,gustat,imbracat,vazut(mai ales CAUTAT)ceva nou,simt un fel de anxietate datorata plictiselii.Asta vine cu laturi pozitive,dar si negative.Pozitive le stim toti,negative..ma plictisesc repede. Saptamana asta,de exemplu,am facut pentru prima oara sushi.Si mi-a iesit bine[:D]Stiu,stiu,mare scofala.Dar hey,eu nu gatesc decat o data la.......si nici atunci nu e garantat ca va fi un succes:-) Saptamana trecuta mi-am cumparat andrele.De invatat,mai trebuie sa astept cateva zile ca sa am timp sa incerc.Dar am andrele si material de lucru.Si mi-am si cules idei de pe net! De gustat,nu mai zic.Eu sunt genul de turist care calatoreste pentru bucataria locala si conversatii cu bastinasii(imi place sa ascult viziunea oamenilor asupra lucrurilor). Acum vreo luna mi-am luat un tutorial pentru blind typing.Ca nu am reusit sa ajung unde vreau,asta e altceva.Dar perseverez. De citit,am 2-3 carti incepute mereu.Le citesc in functie de dispozitie.Acum am una de psihologie,una de istorie si o poveste pentru kids care mi-a placut mereu si o recitesc din cand in cand("Micul print"). Gata ca m-am lungitttttt..imi place ideea FOARTE mult! Conchita,origami nu am incercat.Inca:-)

bun venit in club, doamnelor. facem si album? cand fac coiful, dovedesc cu poze. Dooku, mai fa sushi o data si dai cu blitzul. e un club de hand-made la Prieteni dintotdeauna, daca vrei sa inveti sa tricotezi si te pot ajuta si eu!! gasisem niste tutoriale online la un moment dat si cred ca sunt si la topicul respectiv. eu tocmai am terminat un afgan si am inceput altul, dar le crosetez, ca merge mai repede. si tot crosetat, i-am facut soniei o basca frantuzeasca si-un fular; aseara a facut parada modei cu ele, voia sa le poarte la nani. :-)) iar pentru copilitia unei prietene, o paturica. de tricotat - am facut pulovere pentru sonia, nu are niciunul cumparat, fete de perna, suporturi pentru farfurii, manere pentru cratite fierbinti, tot felul... imi place enorm lucrul de mana si mai ales reactia celor pentru care le fac. ai sa vezi ce satisfactii ai dupa ce inveti, nu te-ai mai opri din tricotat tot felul. makydenis, pai si colindele tot pentru suflet sunt. :-)) [url="http://madeinromanika.wordpress.com/"]made in romanika[/url]

Citat:
citat din mesajul lui conchita
bun venit in club, doamnelor. facem si album? cand fac coiful, dovedesc cu poze. Dooku, mai fa sushi o data si dai cu blitzul. e un club de hand-made la Prieteni dintotdeauna, daca vrei sa inveti sa tricotezi si te pot ajuta si eu!! gasisem niste tutoriale online la un moment dat si cred ca sunt si la topicul respectiv. eu tocmai am terminat un afgan si am inceput altul, dar le crosetez, ca merge mai repede. si tot crosetat, i-am facut soniei o basca frantuzeasca si-un fular; aseara a facut parada modei cu ele, voia sa le poarte la nani. :-)) iar pentru copilitia unei prietene, o paturica. de tricotat - am facut pulovere pentru sonia, nu are niciunul cumparat, fete de perna, suporturi pentru farfurii, manere pentru cratite fierbinti, tot felul... imi place enorm lucrul de mana si mai ales reactia celor pentru care le fac. ai sa vezi ce satisfactii ai dupa ce inveti, nu te-ai mai opri din tricotat tot felul. makydenis, pai si colindele tot pentru suflet sunt. :-)) [url="http://madeinromanika.wordpress.com/"]made in romanika[/url]
[asia] si ornamente la mana Infinitului de viata i-am zis MAMA

un articol interesant: (nu stiu daca e chiar fix pe subiect, dar mie mi s-a parut interesanta ideea de a schimba ceva -sau de a face ceva nou) Schimbarea intentionata Imi place sa joc un joc foarte amuzant (uneori enervant:) ) si anume, la inceputul zilei, ma gandesc ce pot schimba, ce pot face altfel? Ce anume pot sa aduc nou, pentru a iesi din zona de confort si a ma provoca sa schimb contextul de viata? La ce bun, o sa intrebe unii dintre voi?... Pai, eu cred ca rezultatele pe care le avem in viata, atat de monotone si mediocre uneori, se datoreaza faptului ca facem lucrurile mereu la fel. Gandim la fel, vrem sa actionam la fel, vorbim la fel, tocmai pentru a fi in siguranta si a sti la ce ne asteptam. Insa in acest fel, ne inchidem singuri usile, punem stavila miracolelor si experientelor magnifice, care ne pot provoca, dar ne fac sa ne simtim vii si prezenti in viata noastra. In acest fel doar supravietuim si nu traim cu adevarat. "Cand faci ce ai mai facut, o sa ai tot ce ai mai avut" Uneori, aleg sa-mi beau cafeaua la alta ora. Alteori aleg sa merg pe alt drum decat de obicei. Iar alteori merg mai departe si aleg sa consider ca n-am dreptate, chiar si despre lucruri pe care cred ca le stiu foarte bine. Atunci cand faci loc surprizelor, noului, necunoscutului, ajungi sa fii surprins de felul in care vezi lucrurile dintr-odata, de vigilenta de care esti in stare si mai ales, de creativitatea pe care o dovedesti mereu, fara exceptie. Sigur ca uneori e complet inconfortabil, dar tocmai in asta consta secretul miracolelor. Sa faci mereu lucrurile altfel, sa iesi din zona de confort. Pentru ca atunci vezi lucrurile diferit, iar ceva nou poate sa apara. Esti prezent, esti vigilent si poti gasi solutii ingenioase. Schimbarea vietii incepe de la schimbarea obiceiurilor. Imi amintesc de un film "La 20 de ani o sa ma sinucid" (sau ceva de genul), in care un baiat de 20 de ani, nemultumit de viata lui, pentru ca se simtea nevalorizat si invizibil in lumea in care traia, si-a propus sa-si curme zilele de ziua lui, cand avea sa implineasca 20 ani. Numai ca intr-o zi, doar pentru ca a ales sa mearga pe alt drum decat o facuse in fiecare mereu, a cunoscut iubirea vietii lui, care era, culmea, vecina cu el. N-o vazuse nicicand, pentru ca mergea mereu pe o alta alee decat aceea pe care statea ea. Si...ati ghicit, nu s-a mai sinucis. Tu ce vei schimba astazi? Nicoleta Svarlefus capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti! IUBESTE SI FA CE VREI!

conchita, eu imi luasem si carte de origami, o mai am, si daca tot imi dadusi ideea, poate o sa ma joc intr-o zi in concediul de craciun. da' cartea mea e evoluata tare, are niste figurine de-ti sta mintea in loc![:D], o minunatie, da e greu cu facutul-flori, lebede, maimute- ale mele ieseau toate strambe[q]. si mai imi propusesem sa incerc periodic o reteta noua de papa, ceva sofisticat, interesant, da uite ca nu m-am tinut "de plan". si am si eu un pulover inceput de o multime de timp si neterminat![:I] uf, dar o sa ma apuc de treaba, acum ca a dat conchita mobilizarea![flo] dati cu idei! eu votez pentru: origami, retete noi si interesante, tricotat si goblen (dar la mine e o lipsa acuta de timp-asa ca aman ideea cu goblenul pt moment) si in top ramane cititul.[pup] capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti! IUBESTE SI FA CE VREI!

tot rumeg subiectul de 2 zile, dar inca nu ma incumet sa zic nimic[:I]. adica de placut imi place ideea, dar parca nici nu stiu ce vrea sufletul meu. eu sunt incantata ca saptamana trecuta, am reusit pentru prima data, dupa 5 ani, sa fiu tunsa, coafata, epilata, cu pedichiura facuta intr-o culoare pe care n-am purtat-o niciodata si cu manichiura french[:I]. adica mereu ma faceam pe bucati, eram aranjata intr-o parte si varza in alta. ca sa vedeti la ce se rezuma bucuriile sufletului meu[:I]. iar saptamana aceasta, evenimentul notabil este ca mi-am achizitionat un complex antioxidant pe care am inceput sa-l inghit metodic, intr-o ultima incercare disperata de a incetini imbatranirea chipului meu. primiti si asa, cu bucurii din astea? promit sa evoluez[:D] edit: stiam ca mai e ceva. am inceput de mult sa citesc o carte, cu metode de antrenat creierul (Creierul lui Mozart si pilotul avionului de vanatoare) si mi-au placut niste lucruri din ea, pe care am inceput sa le mai pun in practica, dar as vrea sa fac ceva mai mult. saptamana viitoare! pe lista stau la loc de cinste lectiile de pian...ma indrept cu pasi mici spre indeplinirea ei...am gasit profesorul la mine in bloc[pk]. dar tot mi-e teama sa zic ceva ca parca vad ca nu se mai indeplineste. mai am pe lista diverse, in general de mers/ajuns/facut ceva undeva. la gatit stau prost.

ma urc si eu in barca, poate macar asa ma motivez sa mi termin proiectele pe jumatate terminate :) eu sunt f nestatornica [:D], 2 saptamani incerc minim 3, 4 retete noi din tot felul de bucatarii (caraibiana, mexicana, japoneza etc), o luna dupa nu mai am nici un chef de gatit :), apoi imi vine cheful de colindat, imi car tot familionul pe o raza de 200 km in week, 3 sapt fac sport, 2 saptamani ma pasionez nebuneste de punctul in cruce si personalizez saculetii si prosoapele ptr gradi (imi cumpar si cea mai mare enciclopedie de pe piata despre tehnicile punctului in cruce). Parasesc proiectele si incep sa ma gandesc la pictura pe stofa, sar rapid si craftuiesc (de la hai sa invatam noduri marinaresti la un fel de origami, dar mai usor)alaturi de pitici vreo sapt. Cititul e pasiunea constanta, incep 3 carti intr o saptamana, 1 nu o termin niciodata [bang]. Ca sa nu mai arunc banii pe toate nebuniile am inceput sa imprumut de la biblioteca f mult, sa ma conving ca chiar ma intereseaza un anume subiect inainte de a incepe sa investesc in el. Am luat sapt asta o carte cu 150 experimente pentru pitici si poate reusesc sa ma reapuc de trenuletul brodat pe prosopul ptr gradi. Promit sa fac fotografii :) a, discutam si de infrumusetare? :) si aici sunt la fel [:D], o sapt citesc cum sa mi produc singura cea mai cea crema de fata, apoi trec la masti etc[:-@] alina david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007) http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Conchita,multumesc pentru pont:-) Alinutza,hahaha,parca as fi scris eu!La fel de repede sar si eu de la una la alta.Ce super sunt bibliotecile la Milano,nu se compara cu cele din Bucuresti.Din cate stiu,chiar iti comanda orice carte cauti daca nu o au la mom. respectiv.Asta daca stai in Mi.Daca nu,unde e domne' in Romania o biblioteca din asta? Din cele trei carti incepute saptamana asta am terminat doar doua-cea de psiho si"Micul print"(ca si era muult de citit la aia pt. copii[:D]).Asta de istorie e si grOAsa(vreo 700pg)si nici nu prea mai imi place asa de mult ca atunci cand am decis sa o cumpar.Ah,mi-am luat ceva sexy de pe Amazon,doua carti despre lenjeria intima-una te invata croieli de corsete si alta este istoria lenjeriei intime.Abia astept sa le primesc! Maine merg la targul taranului si vreau sa incerc ceva nou-mierea de brad.Nu am mai mancat pana acum,cu gandul ca are un gust de conifer foarte pregnant si nu ma incanta ideea.'Om vedea[:D]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...