Tisina Publicat Aprilie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 7, 2011 In urma cu mai bine de doua saptmani, mai precis intr-o luni, fetita mea (5 ani) s-a trezit de dimineata cu febra mare (39) si dureri atroce de burtica. Se vaita ca o doare si in partea dreapta, cam peste sold arata ea. Normal, fug cu ea la spital. Prima data sunt trimisa la chirurgie, suspecta de apendicita. Nu avea, deci mergem la "generale", facem analiza de sange (recoltat din vena [q] ), exudat faringian, a doua zi dimineata urina... ma rog, cam tot ce se poate. Se gaseste un streptococ pentru care i se recomanda Ospen de 1000 de unitati (pt. infectie puternica). Facem tratamentul 10 zile, intre timp fata se simte bine si nu mai se vaita de nimic. La o saptamana dupa terminarea antibioticului suntem chemate sa refacem analizele. Iar tortura cu vena, apoi exudatul si proba de urocultura, plus o ecografie abdominala (unde toate erau OK). Analizele la sange au iesit foarte bine, mai putin VSH (parca, ala cu viteza) care i-a iesit inca mare (50), semn ca are undeva infectie in corp. Asteptam acum rezultatul la exudat. Eu sunt bulversata: unde ar mai putea fi infectie dupa atata antibiotic? Are cineva idee la ce m-as putea astepta (stau ca pe ghimpi pana maine)? Va multumesc! Tisina Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dorsilia Postat Aprilie 7, 2011 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2011 in urma unei infectii mari, daca spui ca a fost mare (nu stiu care a fost valoarea VSH initial), VSH scade greu, DAR, asta nu inseamna ca infectia mai exista. VSH poate persita marit si pana la 1,5 -2 luni dupa tratament. Importat este ca VSH a scazut. Singura valoare care se ia in considerare imediat dupa terminarea tratamentului este PCR (proteina C reactiva), care daca este in valori normale poi sta linistita. sanatate multa lia Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blackgirl0 Publicat Aprilie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 7, 2011 VSH-ul crete si daca fata are o gingie inflamata/carie dentara. In plus, exudatele faringiene, nazale se pozitiveaza destul de greu, intr-un procent destul de mic. Faceti si titru ASLO, si alte semne de inflamatie acuta (fibrinogen, proteina C reactiva), repetati sumarul de urina. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lari_ruseti Publicat Aprilie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 7, 2011 Buna. S-ar putea totusi sa foe vorba de o infectie urinara. Stiam ca se poate ca urocultura sa ias ok si infectia sa existe. Am inteles ca depinde foarte mult de felul in care este recoltata proba si de timpul in care este data la procesat. Multa sanatate va doresc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramona2006 Publicat Aprilie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 7, 2011 I-au facut antibiograma? Poate nu a raspuns streptococul la antibiotic. Nu demult prietena fetitei mele a facut un streptococ de nu i-a trecut decit dupa vreo 2 ture de antibiotice (si maica-sa e asistenta medicala). Lari_ruseti- la urolucultura eu stiu ca e invers, poare sa nu iasa OK daca nu s-a luat proba in mediu steril. Si off-topic: la 5 ani i-au luat singe din vena la biata copila? Sanatate multa! Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa: http://aloneinholyland.blogspot.com/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianad Publicat Aprilie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 7, 2011 Alex implineste 5 ani saptamana viitoare si se teme de sange luat din deget-doare mult mai rau decat intepatura in vena. In iarna asta a avut de 2 ori nevoie de antibiotic dupa ce 3-4 zile febra nu i-a scazut de la antitermice. Avem abonament la o clinica, am fost acolo si de fiecare data ne-au trimis la analize unde copilul a stat foarte cuminte si inca de cand era in cabinet spunea ca mai vrea analize , dar nu din deget - a fost chinuit la Budimex cand a fost internat din cauza pneumoniei asta-vara.[ Si ca sa revin la subiect, nu ma pricep la cauzele infectiilor. Probabil ca nu a fost antibioticul potrivit. DianaD & Alexandru 12 04 2006 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tisina Publicat Aprilie 7, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 7, 2011 Da, i-au recoltat din vena; a fost un cosmar si pentru mine. Ultima data a intepat-o de 3 ori [bang]. La mana dreapta nu i-a gasit vena, la mana stanga i-a prins vena dar i-a spart-o, dupa care a reusit sa ii recolteze dintr-o vena de pe dosul palmei stangi. Am simtit ca mor langa ea. Am uitat sa spun ca odata cu rezultatul la exudat asteptam si rezultatul de la urina. Sper sa nu mai ne puna iarasi la alte analize, ca nu cred ca mai rezist nici eu. Asta a fost al treilea set de analize. Primul a fost la inceputul tratamentului, al doilea pe la jumatate, ca sa vedem daca reactioneaza bine la tratament, si acum la o saptamana de la sfarsitul tratamentului. VSH-ul nu se poate recolta si din deget? ca daca doar asta a iesit aiurea, ma gandesc ca nu mai au nevoie de un kil de sange... Of, mult mai e pana maine [alcool] Tisina Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blue_flower Publicat Aprilie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 8, 2011 Citat:citat din mesajul lui Tisina Da, i-au recoltat din vena; a fost un cosmar si pentru mine. Ultima data a intepat-o de 3 ori [bang]. La mana dreapta nu i-a gasit vena, la mana stanga i-a prins vena dar i-a spart-o, dupa care a reusit sa ii recolteze dintr-o vena de pe dosul palmei stangi. Am simtit ca mor langa ea. Am uitat sa spun ca odata cu rezultatul la exudat asteptam si rezultatul de la urina. Sper sa nu mai ne puna iarasi la alte analize, ca nu cred ca mai rezist nici eu. Asta a fost al treilea set de analize. Primul a fost la inceputul tratamentului, al doilea pe la jumatate, ca sa vedem daca reactioneaza bine la tratament, si acum la o saptamana de la sfarsitul tratamentului. VSH-ul nu se poate recolta si din deget? ca daca doar asta a iesit aiurea, ma gandesc ca nu mai au nevoie de un kil de sange... Of, mult mai e pana maine [alcool] Tisina Tisina, sper ca fetita ta sa fie bine. Poate o alta ecografie sa fie mai concludenta. Nu sunt cadru medical asa ca..... Eu am intrat sa iti raspund cu alt motiv. De ce toata lumea se arata oripilata de luatul sangelui din vena? De ce e aceasta procedura considerata tortura? Eu am copil de 1 an si 2 luni. I-am facut pana acum de doua ori analize de sange, prima data la 6 luni si a doua oara la 1 an si 1 luna. Ambele dati sangele a fost luat din vena. Da, copilul a plans, dar a plans de faptul ca il tineam strans, nu ii place sa fie imobilizat. Cum i-am dat drumul, cum a tacut. E si mult mai mic.... Dar daca fata ta are 5 ani, nu e normal sa ii ia sange din vena? Nu te supara ca am scris asta, dar mie mi se pare o procedura normala si ar trebui sa fie complet nedureroasa, doar intepatura doare, atat. Stiu ca sunt si asistente mai neindemanatice, dar recoltatul sangelui chiar nu doare..... [mamica] de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tisina Publicat Aprilie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 8, 2011 blue_flower, ai avut vreodata vena sparta? Daca da, mai poti afirma cu aceeasi tarie ca nu doare? Bineinteles ca e vazuta ca o tortura daca dai peste asistente neindemanatice (cum a fost si ghinionul nostru). Si da, chiar in cazuri fericite, nu doare decat intepatura. Iar fata mea a fost intepata de trei ori, de fiecare data lasandu-se cu durere. Si nu, nu mi se pare normal ca la 5 ani sa i se ia sange din vena. Este adevarat ca se recolteaza mai greu din degetel, dar macar e mai putin traumatizant. Revenind, toate analizele i-au iesit foarte bune (inclusiv exudatul, din care s-a facut test de streptococ, dar si de candida - ca dupa atata antibiotic... dar a fost bine). Mi-a zis pediatra ca e posibil sa mai dureze pana ii revine si VSH-ul la normal. Sa zicem ca am scapat de infectie, slava Domnului! Tisina Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramona2006 Publicat Aprilie 8, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 8, 2011 Tisina, Doamne ajuta! Important este ca au iesit analizele OK... Eu zic ca se poate lua singe din vena la un copil daca este nevoie de o cantitate mai mare, eu stiu, analize complicate...insa ptr un blood count ca sa vada daca exista infectie in organism nu este nevoie de mult singe. Parerea mea...mie ideea sa iei la un bebe mic singe din vena mi se pare putin horror. Dar poate asa sint eu, mai delicata [:D] Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa: http://aloneinholyland.blogspot.com/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.