Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nu vrea,nu mananca,nu doarme la gradi

Recommended Posts

Fetita mea are 3 ani si 5 luni.Luni a fost prima zi de gradi.O asteptam cu interes si noi si ea.Ea e foarte sociabila si foarte prietenoasa.Nu m-am gandit ca va avea probleme,desi toata lumea m-a avertizat.Luni a fost binisor,a papat putin,dar a plans la somn si n-a dormit.La fel si marti.De marti a inceput sa zica ca nu mai vrea la gradi.I-am dus jucaria preferata,sacul de dormit,dar degeaba.Ea zice tot timpul ca nu mai merge la gradi.Ieri nu a mancat nimic,azi dimineata la fel.Cand o duc,plange putin,apoi dupa 2,3 minute se linisteste.Asa mi-au zis educatoarele.La lectii e atenta si cuminte si sociabila cu copiii.Cand o intreb de ce nu vrea sa mai mearga zice ca e urat,ca nu-i plac veceurile micute,desi la inceput era f incantata de ele,ca nu-i plac patuturile,ca sunt prea mari sau prea mici,ca gradinita e neagra,dar e maro,inventeaza tot felul de motive.Educatoarele sunt foarte ok,mancarea la fel,e o gradinita noua si foarte frumoasa. Am inteles ca multi copii plang la inceput,dar faptul ca nu mannaca ma ingrijoreaza pe mine.Oricum e foarte mofturoasa la mancare.Si mi-e frica sa nu se imbolnaveasca.Mergem la ora 3 dupa ea,o lasam la program lung.Si am observat ca a inceput sa fie obraznicuta si sa vorbeascaurat,ceea ce ea nu facea inainte. Oare cat va mai dupa acomodarea asta???Orice sfat imi va fi de folos.Va multumesc! Ramonel,mami de [aerob] Bea(08.11.2007) si [gravi]25+[baietel]Raul
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4 In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pãmant!"
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Ramo, reactiile ei sunt foarte normale. Perioada de adaptare poate dura o luna, poate si mai mult. Sfatul meu este sa nu cedezi. O sa vina si perioada cand va iubi gradinita. gandeste-te ca pana acum a stat numai cu mami ei acasa care o cunoaste cel mai bine si ii face toate placerile. Acolo nu le mai sufla nimeni in fundulet, invata sa devina mai independenti, sa se descurce singurei. Matei nu a mancat si nu a facut kk/pipi prima saptamana. Statea singur in camera de dormit si nu vroia sa iasa si sa socializeze. Se inchisese in el. Acasa avea accese de violenta si pe mine ma respingea cel mai rau. Nu l-am certat, il pupam mereu si ii spuneam cat il iubesc. Prima saptamana plecam plangand la serviciu cand il vedeam in ce hal il lasam la gradinita. A doua sapt s-a imbolnavit. In a 3-a sapt a inceput sa iasa din camera de dormit si sa se joace singurel printre copii, a inceput sa se si atinga putintel de mancare. Acum are deja jumatate de an de cand merge si iubeste gradinita si pe doamnele lui, este fruntas la mancare si la dormit, face prostioare, paraste, invata poezii etc.
Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA
Fetita mea are 3 ani si 5 luni.Luni a fost prima zi de gradi.O asteptam cu interes si noi si ea.Ea e foarte sociabila si foarte prietenoasa.Nu m-am gandit ca va avea probleme,desi toata lumea m-a avertizat.Luni a fost binisor,a papat putin,dar a plans la somn si n-a dormit.La fel si marti.De marti a inceput sa zica ca nu mai vrea la gradi.I-am dus jucaria preferata,sacul de dormit,dar degeaba.Ea zice tot timpul ca nu mai merge la gradi.Ieri nu a mancat nimic,azi dimineata la fel.Cand o duc,plange putin,apoi dupa 2,3 minute se linisteste.Asa mi-au zis educatoarele.La lectii e atenta si cuminte si sociabila cu copiii.Cand o intreb de ce nu vrea sa mai mearga zice ca e urat,ca nu-i plac veceurile micute,desi la inceput era f incantata de ele,ca nu-i plac patuturile,ca sunt prea mari sau prea mici,ca gradinita e neagra,dar e maro,inventeaza tot felul de motive.Educatoarele sunt foarte ok,mancarea la fel,e o gradinita noua si foarte frumoasa. Am inteles ca multi copii plang la inceput,dar faptul ca nu mannaca ma ingrijoreaza pe mine.Oricum e foarte mofturoasa la mancare.Si mi-e frica sa nu se imbolnaveasca.Mergem la ora 3 dupa ea,o lasam la program lung.Si am observat ca a inceput sa fie obraznicuta si sa vorbeascaurat,ceea ce ea nu facea inainte. Oare cat va mai dupa acomodarea asta???Orice sfat imi va fi de folos.Va multumesc! Ramonel,mami de [aerob] Bea(08.11.2007) si [gravi]25+[baietel]Raul
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4 In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pãmant!"
Roxana, mami de [bonjovi]Matei (29.11.2007) si de [zana]Maria (08.09.2009)

poate ca ar fi trebuit sa incepeti cu program scurt, astfel incat fetita sa se obisnuiasca cu educatoarea, colegii, mediul cel nou, dar sa aiba in continuare posibilitatea de a manca si dormi acasa. dupa perioada de acomodare, puteati incerca s-o lasati la program lung o zi saptamana asta, doua zile peste 1-2 saptamani, etc., vorbindu-i in prealabil despre asta, pregatind-o psihic. cred ca e prea mult pentru fetita ta, in acest moment, programul lung la gradi. eu asa am procedat cu fetita mea asta-toamna (ea a inceput gradi la 3 ani si 8 luni), am inceput cu programul scurt tocmai pentru ca stiam ca e mofturoasa la mancare si ar putea sa nu doarma la gradi, din cauza schimbarii programului zilnic si al noului mediu. am experimentat la un moment dat sa manance si la pranz la gradi, esec total, in parte pentru ca nu-i era foame la acea ora (nu treceau nici 3 ore de la gustarea de dimineata), in parte pentru ca nu-i placeau anumite feluri de mancare. o sa reluam ideea programului prelungit peste o luna, sa treaca perioada asta de raceli si viroze. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Ramo, eu am intrat doar sa te incurajez...Ca sfaturi n-am...Noi inca nu mergem la gradi. Pediatra mi-a zis ca sunt 2 variante: ori ii place si se ia cu copiii si mananca, ori nu mai mananca nici cat reusesc sa-i dau acasa. M-a sfatuit sa o mai tin acasa pana in toamna...Doar ca in toamna-iarna parca n-as da-o, sa-mi ia toate racelile...Asa ca... Pot sa-ti spun din experienta ca am dus-o la FTK de cateva ori si mereu a vrut sa mearga. Si ma intreaba si acum cand mai mergem. In schimb, am inceput un curs de dans de 2 saptamani - nu vrea sa mearga!! O conving cu una, cu alta...ma tot gandesc ca poate o sa se obisnuiasca, o sa-i placa - nu vrea sa mearga! Imi spune clar ca nu vrea pentru ca nu ma lasa pe mine sa intru cu ea. E ciudat, pt ca nici la FTK nu m-au lasat si totusi nu mi-a zis niciodata asta!...Asa ca, vezi tu, au si ei preferinte. Nu stiu pe ce se bazeaza. Si nu stiu ce saft sa-ti dau. Am auzit parinti si educatori care spun sa-i lasi, chiar daca plang la inceput, pt ca se obisnuiesc. Altii nu suporta strategia asta. Eu nu-mi cunosc inca limitele, ca n-a fost cazul...dar sunt decisa sa tin cont de ce-mi spune copilul, pe cat posibil. Incearca sa te joci cu ea cu papusile/plusurile sau cu ce-i place ei...sau las-o sa deseneze...poate in joc se exprima altfel si poate afli ce-o deranjeaza. Pentru ca sigur o deranjeaza ceva. Bafta multa! Ade, mami de Ilana http://www.ilanaandreea.blogspot.com/

Referitor la mancare, inainte de a incepe gradinita Matei manca destul de prost si f f selectiv. De cand merge la gradi mananca f bine si acum accepta f multe feluri de mancare. Pana sa inceapa gradinita, mai mult eu ii dadeam sa pape (si din comoditate si din dorinta de a finaliza mai rapid, avand-o si pe Maria pe langa mine urland). la gradi mananca singurel f f frumos. Acasa in continuare vrea sa-i dau eu sa manance. Deci gradinita vine si cu lucruri f bune in unele cazuri. Bafta mult sa va adaptati usor. Off-topic: Ramo, iti doresc o sarcina usoara, nastere la termen si un pui sanatos tun si foarte mancacios. Roxana, mami de [bonjovi]Matei (29.11.2007) si de [zana]Maria (08.09.2009)

Ramonella, depinde de copil, bineinteles, dar acomodarea la gradinitza e un proces de durata lunga, as zice. in nici un caz scurta sau medie. si fetita e destul de mare. imi inchupui ca-i speriata saracutza, io am inceput cu ei mei treptat. e importanta sa stabilitzi o legatura cu un copil de gradinitza si in afara orelor, sa isi aduca de acasa un ursuletz..sa nu fie rapida procedura de despartire. in plus, vad ca o sa apara un nou bebe..tre sa ii corzi si mai mult timp acu, si asa un copil e cam bulversat de aparitzi unui noi membru, darmite daca face legatura cu faptul ca el de asta merge la gradi ca mami sa isi aduca un nou bebe.. mult succes si mult tutun [hot]

Va multumesc pentru raspunsuri. Am dus-o de la inceput la program lung,pentru ca am auzit de la mai multe mamici ca se adapteaza mult mai greu la program lung,daca inainte e dusa la program scurt. Am zis ca o mai las o saptamana,sa vedem cum e.Problema cea mare e cu mancarea,ca daca tot asa nu-mi mananca o saptamana,e bai mare.Oricum e ea slabuta,sa nu se imbolnaveasca.Faptul ca plange,asta am inteles ca e destul de normal.De fapt e un plans dinala cu lacrimi de crocodil,de intimidare.Mai mult un miorlait,fara lacrimi. Totusi ma intreb daca aceste manifesteari nu afecteaza pshihicul copilului.Sau sunt doar de santaj???Pentru ca dintr-un copil vesel a devenit unul foarte mmorocanos... Ziceau educatoarele ca toti au avut aceleasi manifestari la inceput.Si la fel fac chiar daca ii duc la 3 sau la 4 ani.Si tocmai la 4 ani e mai rau,ca sunt mai greu de prostit... Sa vedem cum va fi saptamana viitoare... Ramonel,mami de [aerob] Bea(08.11.2007) si [gravi]25+[baietel]Raul

Ufff, sfaturi cu privire la adaptare nu am, Luca nu a plans niciodata, a plans cand l-am lasat acasa, deci nu e cazul....dar cu privire la faptul ca isi schimba comportamentul- e normal. Imita ce vede si la ceilalti si i se pare fantastic [:D]Si noi avem "problema" imitatiei unor colegi, dar nebagate in seama, fara sa ii sustinem noul comportament trece. Mancatul- se va obisnui si cu asta, sunt convinsa, nu va rabda la nesfarsit. Luca cel mai bine mananca la gradinitza, adik tot si singur.Acasa mai face nazuri, mai lasa in farfurie, mai vrea sa fie "servit", acolo NU, caci e un intreg concurs intre ei, cine are muschii cei mai mari/puternici(concurs initiat de educatoare ptr. a ii stimula sa manance tot si singuri- vin cu pachetul de casa si mananca in sala, fiind gradinitza cu program normal). Rabdare si vointa- ptr tine![flo] Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007) [url="http://sertarulcubijuterii.blogspot.com"]ce mai fac eu[/url] [url="http://viatacudba.blogspot.com/p/poze-cu-bibi.html#"] Bibi [/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161172"]David[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159663"]Bogdan[/url] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Mihaita[/url] [url="http://seek-on.com/wpmu/ionut/"]Ionut[/url]

O sa se adapteze intr-un final. Asa a fost Filip a plans si s-a lipit de mine de il dezlimpeam cu forta sa pot pleca si il lasam intr-o balta de lacrimi. Cateva saptamani bune pana s-a obisnuit mai bine. Si tot asa nu prea manca dar suplimentam acasa: ii dadeam mic dejun inainte de plecare, iar la intoarcere masa de pranz in toata regula cu ciorba si felul doi. Acum lucrurile stau altfel ca doar au trecut aproape 3 ani de colectivitate. Dar in acesti 3 ani s-a mutat de 2 ori, o data l-am mutat eu la alta gradinita si anul asta a schimbat grupa pastrand doar cativa din fostii colegi. De fiecare data readaptarea a fost destul de grea la noile imprejurari. Acum ma duc sa-l iau si ma tine pe la usa ca nu vrea sa plece. Si am trecut in perioada asta cam prin ce treci tu acum cu diferenta ca mezina era deja in familie cand el a inceput gradi. La tine cred ca e un pic si mai dificila situatia pentru ca este ceva nou, un bebelus care va veni, ea se confrunta cu fel de fel de intrebari, nu stie cum va fi sa ai un frate si se poate simti si indepartata. Eu am avut avantajul primului an petrecut cu amandoi si am avut o grija excesiva chiar ca sa nu se simta neglijat in favoarea piticei. Si tot am avut parte de intrebari de genul: "da de ce Georgia sta acasa cu tine si eu trebuie sa merg la gradi??? [q] " evident ca raspunsul era pentru ca e prea mica si n-o primesc, tu esti mare si destept si gradinita are nevoie de copii de isprava ca tine! [:D] Asa ca sfatul meu este sa perseverezi, daca nu sunt probleme la gradinita gen copii care s-o necajeasca sau educatoare care sa tipe, s-o sperie, s-o loveasca chiar, nu ai decat sa mergi inainte si in paralel cu asta sa lucrezi si la ce va urma cu bebe, sa-i explici, sa povestiti etc. [url="http://www.obiectiverealiste.blogspot.com"]Obiective Realiste[/url] [url="http://androixbijoux.blogspot.com/"]Androix Bijoux[/url] Niste copii si toti copiii! [;)]

Monicai i-a luat 2-3 luni sa se adapteze la gradi. Era la program scurt, practic o duceam la 9 si o luam la 12. Si tot smiorcaia cateva minute dimineata. Fi-mea doar se plangea ca o las acolo dar nu plangea toata ziua, in 5 minute era vesela. N-am crezut-o pe educatoare si am pandit pe la geamuri (era la parter) si da - in 5 minute maxim nu mai avea nimic. Dupa ce s-a obisnuit cu programul si locul / oamenii i-a placut la gradi, si-a facut prieteni, etc. Eu votez cu "incet-incet". Adica la inceput doar catevaore apoimarit treptat programul de gradi. Pe fi-mea am lasat-o si la masa de pranz dupa ce se obisnuise bine la gradi. In grupa mijlocie a cerut ea sa o las sa doarma la gradi si n-am vrut eu [:D] Sorana si Monica (28.09.2002)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...