Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Vopsea de oua

Recommended Posts

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Sunt destule firme care fac vopsea pt oua. "Procesul tehnologic" este scris pe plic, la fel si cate oua la un plic. In general sunt cam 7-8-10 oua.

Pretul la fel variaza si din cate am vazut eu incepe de la 0.3 ron/pliculet. Sunt si cutiute cu mai multe pliculete, care evident sunt mai scumpe.

Acum pe mine ma intereseaza care este cea mai buna. Eu am avut anul trecut Carmin de la dr. O . Era lichida, insa nu am fost pe depplin multumita de ea.

Anul asta habar nu am de care o sa folosesc ! Inca ma documentez! [:D] Ceva sugestii? [flo]

[mamica]Anamariaid="orange"> & Filipid="green"> (06.03.2007) id="blue"> & Anastasiaid="violet"> (03.08.2008)id="red"> & [gravi] 27+ [baietel]

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. id="black">

Dragostea nu cade niciodata...id="red">

Distribuie pe alte site-uri

Eu folosesc de ani buni si aici ma refer chiar de pe vremea de dinainte de '89, vopsea tipografica.

Am avut intotdeauna oua frumoase!

Acum stiu ca se zice ca nu e bine a fi folosita ca e plina de plumb si de nu mai stiu ce alte substante otravitoare dar, cel putin deocamdata, nu ma resimt.

E adevarat de o folosesc o data pe an si fac cel mult 30 de oua.

Dar, revenind, ouale ies deosebit de frumoase si nu se imbiba albusul de la culoare daca s-a spart coaja la fiert. Nu necesita lustru cu ulei deoarece sunt lucioase de la vopsea.

Maria

Ati incercat cu hartie creponata si otet? Ies niste oua deosebite!

Daca nu stiti despre ce e vorba, sa va explic: pregatiti bucatele de hartie creponata de diverse culori (mari cam cat sa imbrace un ou), un castronel cu otet si putin ulei pentru lustru. Se fierb ouale, si se scot pe rand cu o lingura cant sunt inca fierbinti, hartia creponata se trece prin otet (se trece mai intinsa, ca sa nu se lipeasca o parte de alta) si se infasoara cu ea ouale. Cand ati infasurat al 10-lea ou (cu aproximatie) incepeti sa le desfaceti pe primele infasurate. Au un model foarte frumos. Se sterg cu putin ulei, si gata, oua incondeiate [;)]

Sper sa va placa!

Cat despre vopseaua din comert, in fiecare an incerc alt tip, la inspiratie. Plus ca noi ne mai distram si cu pictatul pe oua (eu si copiii) sau lipitul de abtipilduri, margeluse, paiete si alte minuni. Desigur, astea sunt ouale care nu se consuma. [:)]

Tisina

Eu voi lua si anult acesta cele care se folosesc fara apa/fierbere; doar manusi chirurgicale trebuiesc, in cutie sunt 4 plicuri cu vopsea lichida si gata.

Nu retin firma, dar au multe variatiuni de combinatii de culori, anul trecut am avut sidefii, anul acesta Giulia si-a ales culori normale cica [:D]

Le va manji tot ea cu mare iscusinta si bucurie [pk] si gata [:)]

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

_____________________id="red">"Meglio sole, che mall`accompagnate !"id="red">id="size1">

Sau cumparam foliile cu diverse desene si gata, fara vopsea, punem in cate o folie oul fierbine si se lipeste peste.

Insa asa se pierde bucuria copilului de a le face [:)]

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

_____________________id="red">"Meglio sole, che mall`accompagnate !"id="red">id="size1">

Eu am vopsele luate de acum 3 ani din Romania, ceva ieftin oricum. Dar eu le fierb mai intai si dupa le pun in castronul ala cu vopsea (unde le tin pana prinde ceva culoare), si in vopsea pun putin otet si sare caci cica ajuta cumva la pastrarea culorii. La sfarsit le sterg cu putin ulei sa luceasca si gata [8D].

Citat:
citat din mesajul lui Tisina
Ati incercat cu hartie creponata si otet? Ies niste oua deosebite!Daca nu stiti despre ce e vorba, sa va explic: pregatiti bucatele de hartie creponata de diverse culori (mari cam cat sa imbrace un ou), un castronel cu otet si putin ulei pentru lustru. Se fierb ouale, si se scot pe rand cu o lingura cant sunt inca fierbinti, hartia creponata se trece prin otet (se trece mai intinsa, ca sa nu se lipeasca o parte de alta) si se infasoara cu ea ouale. Cand ati infasurat al 10-lea ou (cu aproximatie) incepeti sa le desfaceti pe primele infasurate. Au un model foarte frumos. Se sterg cu putin ulei, si gata, oua incondeiate [;)]Sper sa va placa! Cat despre vopseaua din comert, in fiecare an incerc alt tip, la inspiratie. Plus ca noi ne mai distram si cu pictatul pe oua (eu si copiii) sau lipitul de abtipilduri, margeluse, paiete si alte minuni. Desigur, astea sunt ouale care nu se consuma. [:)]Tisina
align="right" id="quote2">Eu am incercat, ies superbe ouale cu aceasta metoda.Si aunt mai sanatoase.retzeta o am de la mama. si e ff buna.[flo]Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...