Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum va fi anul scolar 2012-2013 cl I?

Recommended Posts

Buna ziua,

Am stat putin in cumpana,daca sa deschid aici subiectul sau la parintii intreaba,dar sper eu ca aici este mai vizualizat.Daca este vreo problema ,rog moderatorii sa il mute.

Am o fetita care la toamna va avea 6,7 ani dar nu vreau anul acesta sa inceapa scoala,am mai multe motive,nu stiu daca are rost sa le discutam aici,pt a nu crea dispute.

La toamna va intra in grupa pregatitoare la gradinita si la anul ar trebui sa mearga la scoala in cl I.Dar cu noua lege, ei spun ca la anul va incepe scoala cu clasa 0,sau grupa pregatitoare.Asta ar insemna sa inceapa cl I la aproape 9 ani,ceea ce e imposibil si lucru care m-ar face sa ma razgandesc ,sa o dau din toamna acesta....Sau ar insemna sa fie 2 generatii de copii la scoala unii pt clasa 0 care au abia 6,5 ani si unii pt clasa I,care au peste 7 ani.Pt ca nu numai eu ci multi parinti au copii in grupa pregatitoare la toamna intreb si cu ei ce se va face?Vor repeta?

Ma mai intreb ce invatatoare vor lua clasa I si care clasa 0,toate fiind cu clasa IV terminate,plus ca vor fi mult mai multi copii.

Eu am si baiatul care la anul ar trebui sa intre in grupa pregatitoare deci el ar intra in clasa 0....Si bineinteles ca nu pot da si baiatul si fata in acelasi tip de clasa cu diferente de varsta de 1,7 ani intre ei,plus ca unul nu are pregatitoarea facuta.

Va rog cine are idee cum va fi structurat anul scolar 2012,pt clasa I sa ma ajute,trebuie sa depun dosarul pana maxim 1 mai daca ar merge din toamna ,ceea ce eu nu vreau,dar nici sa repete pregatitoarea la scoala nu vreau....Cum sa procedez?

Ca sa nu mai zic ca la anul va trebui sa gasesc 2 invatatoare din aceiasi generatie f bune si sa dau ambii copii odata la scoala[bang]

Nu am crezut ca voi avea asa mari probleme cu clasa I, greu am mai nimerit - chiar la schimbarea legii educatiei.

Va rog daca sunt mame in acesta situatie,cum ve-ti proceda?

Iar din cei in domeniu,sau care au idee cum vor fi puse in aplicatie noile norme ale legii,cum credeti ca va fi anul scolar 2012-2013 structurat,cu ce varste ale copiilor si in ce clase?

Va urez o zi buna si astept opinii.

Paula si iubirile ei! Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)si Cosmin Mihai(d.n.1.10.2006)

poze noi

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Fata ta va merge la scoala in cl 1, asa cum era dupa vechea lege. Ceea ce schimba legea din anul 2012 este prezenta grupei pregatitoare in scoala, nu in gradinita. Adica baiatul tau nu va face gr. pregatitoare in gradinita cu educatoarele pe care le-a avut pana acum, ci la scola, cu invatoare. Asta teoretic. In practica, eu nu stiu daca intr-un an au de unde sa scoata clase in plus in scoli (ca spatiu), cadre didactice pt cl. 0 , etc.

Am marfa la bazar umanitar DC id="red">

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for meid="size1">id="blue">

Vezi ca mai era un subiect pe tema structurii anului scolar la forumul „scoli, gradinite ..."

Nicoleta si [ispita]Bia Ciocarliaid="red"> Sarbatoarea recoltei Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard) id="size2"> id="red"> id="Arial">

Un mare campionid="black">

Fetita va incepe clasa 1. Baietelul va incepe clasa 0 daca scoala respectiva va forma aceasta clasa. Daca nu, va merge la gradinita la pregatitoare. Si va trebui sa gasesti doua invatatoare potrivite cerintelor voastre - ori in acelasi timp - ori in ani separati, functie de cum va putea scoala respectiva sa creeze clasa 0 sau nu.

Anya

M-am lamurit ,multumesc mult.

Si totusi sunt multe intrebari vv de noul sistem.Eu personal,deoarece nu sunt multumita de doamnele educatoare de la grupa baiatului as prefera sa faca pregatitoarea la scoala,dar daca se lasa la alegere,va fi o nebunie,unele scoli vor face,altele nu.

Din pacate nu am reusit sa gasesc discutia mai veche.Dar mai caut.

O seara buna!

Paula si iubirile ei! Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)si Cosmin Mihai(d.n.1.10.2006)

poze noi

O problema de acelasi gen avem si noi doar ca in Septembrie 2012 fetita mea va avea 6 ani si 3 luni DAR cu pregatitoarea deja facuta un an in gradinita (anul 2011-2012, am sarit un an/ grupa).

Ideea e ca daca lasa pregatitoarea la gradinita nu am nimic impotriva sa o repete (adica pregatitoarea) in acelasi mediu dar daca dupa pregatitoare colegii ei vor merge la clasa I iar ea la clasa 0 ma intreb daca nu pot obtine dispensa de varsta si sa inceapa clasa I la 6.3 ani cu dovada ca a facut deja pregatitoarea.

Sincer sper sa renunte la ideea cu pregatitoarea in scoala.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...