Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Buna ziua!

am o rugaminte! va rog sa ma ajutati.

fetita mea de 2 ani,foloseste inca suzeta,dar de cite ori o ia in gura isi ciupeste fata,partea stinga. deja are rana pe fata.nu stiu ce sa mai facem cu ea.i-am pus bandaj pe fata,dar il ia jos. ma tem sa nu-i ramina urma,pt ca nu se vindeca daca e tot cu mina acolo.am incercat toate metodele,si mai blinde si mai dure.nimic nu functioneaza,

va rog ajutati-ma!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

chiar nu stiu ce sa-ti raspund... doar ca noi am scapat de suzeta dupa varsta de 4 ani

nu prea inteleg, ea se ciupeste in timp de are suzeta in gura ?

al meu avea doua sau trei suzete in permanenta la dispozitie... una o tinea in gura si pe celelalte le "morfolea" in maini... asa avea mainile ocupate ... si din cand in cand schimba suzeta [:D]

Ingrid si Cristi 8 ani

in ce moment al zilei ii dai suzeta ? inainte de culcare sau o foloseste si in timpul zilei ?

o solutie practica, de moment, ar fi sa-i dati pe obrajor cu o crema foarte grasa sau ulei de corp, astfel incat sa-i alunece degetele si sa nu se mai poata ciupi.

alta solutie ar fi sa-i pui fie manusi (ca la bebelusi) sau sa-i cosi maneca de la bluzita (la mana stanga) astfel incat sa nu mai aiba degetele libere, daca obiceiul cu ciupitul are loc seara, inainte de culcare.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Ilinca a mea facea asa, nu de fata, de par.

isi lua o suvita si daca nu o freca pana i-a ramas loc gol acolo (i-a cazut parul sau l-a smuls )

acum la 6 ani jumate cum e in pat cum isi ia suvita la frecat.

noi am renuntat la lula, caci aia ii ziceam la 3 si 3 luni de Craciun cand i-a dat-o Mosului si Mosul i-a dat cadourile, Mosul care duce lulele altor copii.

A fost ok asa, pe moment (era oricum informata ca asa se va intampla) nu a zis nimic, dar 5 luni, ne-a intrebat de zeci de ori pe zi cand mai vine Mosul sa-i dea lula inapoi.

Craciunul urmator s-a nascut fratiorul ei si surprise Mosul i-a adus lula si lui Rares(una noua evident).

Dar oricum era prea mare si nu a mai sesizat nimic special

Acum ca vine Pastele, poti face asta cu Iepurasul, dar e cam mica, ca la 2 ani e mai greu sa-i explici ce si cum

O poti lua pur si simplu, dar asteapta-te la urlete si plansete cu multa dragosta si bunavointa din partea ta vei face fata, teoretic in 2 nopti poti scapa, practic depinde de copil.

Sfatul mei este sa fii ferma, mai ales ca are buba deja si gata terminati cu suzeta.

Mada, un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 si cu Rares Daniel 19 dec 2008

Ilinca si Rares

Elena, eu le-am scos suzeta copiilor mei la 1 an si 6 luni, respectiv 1 an si 7 luni. Efectiv nu le-am mai dat-o, au adormit ceva mai greu, cel mare a uitat foarte repede de suzi, cea mica se mai trezea noaptea sau o cauta pe la bucatarie.

De ce nu incerci sa-i scoti suzeta in loc de a cauta modalitati sa rezolvi ciupitul?

Si daca nu-i dai suzeta la cresa, doar nu-i dau doamnele alta suzeta?

Incearca eventual sa incepi "procedura" de vineri seara ca sa aiba timp sa se obisnuiasca pana luni fara ea.

Carmina + [copil] Andreea (21.05.2009) si [bonjovi] Bogdan (04.02.2005)

Poze ***Poze *** Poze

"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhiid="size1">

a, si mai e o metoda, la fetita mea a dat rezultat foarte rapid : taie motul suzetei ! normal, fara sa te vada fetita. si arunci restul suzetelor din casa, o pastrezi doar pe cea taiata, nu-i mai dai nici la gradi, vorbesti si cu educatoarea sa nu-i mai dea. iar ca operatiunea sa aiba succes, incepe de vineri seara, cum bine ti=a sugerat cineva. pana luni sunt sanse mari sa-i mai treaca oful de suzi.

gasesti tu o explicatie, ii spui ca de atata supt s-a dizolvat cauciucul/siliconul sau ca s-a rupt de la atata morfolit in gura sau de la spalat. ii explici ca nu se mai gasesc suzete de cumparat nicaieri, nici in magazine, nici in farmacii (ocolesti o perioada aceste magazine, sa nu vada suzete noi la raft).

vei vedea ca va renunta treptat la suzi, pentru ca nu va mai avea nici ce sa tina intre dinti/limba, nici nu-i va placea senzatia pentru ca va trage aer, iar suzi va iesi foarte usor din gura la cea mai mica miscare de buze.

eu n-am zis sa-i legi manuta, doamne-fereste, ci doar sa-i cosi manseta(maneca) pijamalei la manuta cu care se ciupeste, ca sa nu mai aiba degetele libere seara, la culcare. ziua nu prea merge faza asta.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...