Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Grupa la gradi 2011-2012 maxim 20 copii?

Recommended Posts

Buna ziua. Am auzit si noi ca dea nul viitor se vor restructura si gradinitele, adica fiecare grupa va avea maxim 20 de copii. Ce stiti despre asta? Ce se va intampla cu copiii neselectati, ca din cate stiu eu in fiecare grupa sunt peste 25 copii, la noi sunt 29, deci ce se intampla ce cei care sunt peste numar? Si unde se inscriu cei care intra abia acum la gradi la grupa mijlocie, mare, daca si din cei inscrisi se propune sa se " dea afara". Si ce criterii stiti ca sunt pentru selectie? Oare chiar asa vor face? Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Si eu am discutat cu cateva directoare de gradinita acest aspect din noua lege si se pare ca asa va fi. Nu vor mai avea voie sa inscrie la grupa mai mult de 20 de copii. Grupa pregatitoare se muta la scoala si gradinita nu este obligatorie, asa ca... pot ramane copiii pe dinafara. Si vor ramane in Bucuresti foarte multi copii fara loc in gradinita. Criteriile la reinscriere vor fi bineinteles continuitatea in gradinita, dar vor avea dreptul sa refuze dosarul celor care "au tinut locul ocupat" in sensul ca s-au inscris dar nu au prea frecventat, absentand perioade lungi fara scutire medicala. Gen "sta acasa pe perioada iernii, face iarna la bunici la tara, il aduc cand se mai incalzeste sau trec virozele, etc" Acestor copii li se vor refuza dosarele. Sau cel putin vor avea temei sa li se refuze. In concluzie se vor ocupa locurile cu cei deja existenti si vor ramane foarte putine locuri disponibile pentru nou veniti (inscrieri). Sau deloc. Statul le aloca un buget pe cap de copil si le interzice sa inscrie mai mult de 20 la grupa. Daca inscriu suplimentar nu numai ca acest buget se imparte la mai multi copii ceea ce e in defavoarea gradinitei, dar ii si penalizeaza. Directoarele cu care am vorbit sunt foarte convinse ca nu se vor mai inscrie mai mult de 20 la grupa. Eu sunt in situatia sa merg la inscrieri grupa mijlocie pentru ca le-am retras de la grupa mica deci nu mai figureaza in scripte nicaieri. Si este foarte probabil sa nu le pot inscrie nici macar la gradinita la care apartinem cu domiciliul (chiar daca e foarte prost cotata) pentru ca raspunsul poate fi ne pare rau, locurile sunt deja ocupate cu copii din gradinita (prin reinscrieri) si... gradinita nu este obligatorie! si cu asta imi inchid gura. Nu stiu de ce dar de data asta chiar cred ca vor respecta legea, din pacate, mai ales ca am auzit ca de anul acesta le vor creste salariile deci nu prea vor mai avea motivatie sa supraaglomereze grupele.

Kariris, multumesc mult pentru raspuns. Foarte detaliat si la subiect. O sa vedem ce variante avem. Astept cu mare interes sa vad cum se va proceda si in paralel vom face si noi demersuri. Daca aveti si alte experiente/vesti cred ca este de interes sa le povestim.Multumesc. Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...