Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *34*

Recommended Posts

Suntem un [grup] de 117 id="green">id="size4"> Mamici de Dovlecei si ne mandrim cu

53id="red">id="size4">[zana] si 68 [cavaler]id="blue">id="size4">

id="size3">id="purple">

_____________________________________________________________________id="pink">

Dupa 9 luni de odisee a sarcinii in id="size3">id="purple">233 DE CAPITOLEid="size4">id="red">, BURTICILE FERICITE au trecut laid="purple">

Clubul Scutecelor
id="size4">id="red">

1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15;16;17;18;19;20;21;22;23;24;25;26;27;28;29;30;31;32;33

[ruga]Rugaciune pt.bebelusii nostri:
id="blue">

Tu,Cel ce ai zis oamenilor:" cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul",binecuvantand nasterea de prunci,arata mila Ta acestui prunc ce sa afla in pantecele maicii sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita. Da-i lui,Doamne ,crestere fireasca si putere.

Parinte Ceresc,Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii,poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui.Tu ai purtat de grija Preacuratei Fecioare care a purtat in pantecele ei Dumnezeiescul Prunc.Nu ne parasi acum nici pe noi,robii Tai,ci ocroteste-l cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale.

Iar mai apoi,luminandu-l cu sfantul Botez,sa il faci pe el madular ales al Sfintei Tale Biserici,ca sa Te laude si sa te binecuvanteze in toata viata lui si in vecii vecilor.Amin."id="purple">id="size2">

SITE-URI UTILEid="blue">

La bucatarie:, How to Breastfeed,Acte necesare-alocatii,indemnizatii,inregistrare copilid="purple">

[mamica]Util pentru alaptareid="blue">: VIDEOCLIPURI [mamica]

Dezvoltare copii:

Dezvoltare saptamana de saptamana si repere de crestere , Cum sa ne jucam cu bebelusiiid="size1">

____________________________________________________________________id="pink">

Adresa de mail comunaid="blue">: sept_oct2009@yahoo.comid="red">

User comun DCid="blue">: septoct2009 id="red">

User comun webshots (contul de poze)id="blue">: septoct2009id="red">id="size1">

Pentru a avea ticker la semnatura scrieti (fara spatii!):

[ url = " http.... " ] Denumire ticker [/url]

[s][pegeam]SARBATORITELE LUNII DECEMBRIE[pegeam]id="size2">[s]
id="green">

[s] claucia - 02.12.1979 [s]
id="red">

[s] ninny - 06.12.1981 [s]
id="red">

[s] Lumi Richard - 08.12.1976 [s]
id="red">

[s] luhtien - 18.12.1979 [s]
id="red">

[s] Ellenuta - 21.12.1979 [s]
id="red">

[s] coolutz - 21.12.1979 [s]
id="red">

[s] cristina_ana - 23.12.1975 [s]
id="red">

[s] mkunigunda - 24.12.1980 [s]
id="red">

[s] loradin - 25.12.1973 [s]
id="red">

[s] crissbebe - 25.12.1983 [s]
id="red">

[
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Dovleceii lunii iulie 2009id="size4">id="green">

23.07 ora 1.30 - Lisa Mariaid="red"> (2072g,44cm,Apgar 9) Japonia, nastere naturala la 33s0z [bibe] de Devyllaid="purple"> (DN 10.09.1984) + [zana] Erika (31.08.2007)id="red">

_______________________________________________________________________________________________id="pink">

28.07 ora xx.xx - Rita Ioanaid="red"> (1780g,40cm, Apgar X) Giulesti, cezariana la 33s5z [bibe] de Starchiid="purple"> (DN xx.xx.xx)

________________________________________________________________________________________________id="pink">

31.07 ora 14.18 si 14.19 -Mateiid="blue"> (2.120g,47cm,Apgar 8) si Lucaid="blue"> (2.240g,48cm,Apgar 8) Municipal, cezariana la 34s1z [bibe][bibe] de Mimikaid="purple"> (DN 14.08.1978)

_______________________________________________________________________________________________id="pink">

Dovleceii lunii august 2009id="size4">id="green">

13.08 [ruga] Mihailid="blue"> [ruga] plecat la ingerasi pe 30.08 [bibe] de MariaIid="purple">(DN xx.xx.xxxx) + [bonjovi] Alex (05.05.2004)id="blue">

14.08 ora 15.50 - Bruce Nicholasid="blue"> (3630g,49cm) Stockholm, nastere naturala la 37s6z [bibe] de Iulika29id="purple"> (DN 29.07.1981)

19.08 ora xx.xx - Vladid="blue"> (xxxxg,xxcm) [bibe] de marianebunaid="purple"> (DN xx.xx.xxxx)

20.08 ora 01.30 - Stefanid="blue"> (2830g,48cm, Apgar 9) Elias, nastere naturala la 36s0z [bibe] de Raluca_uid="purple">(DN 13.06.1981) + [zana] Adina Andreea (12.11.2006)id="red">

20.08 ora 6.00 - Andreeaid="red">(2850g,50cm) Bucuresti,nastere naturala? la 38s5z [bibe] de Monique02id="purple">(DN 17.07.1976)

21.08 ora 06.22 - Karolinaid="red"> (3800g,52cm,Apgar 9)Bucuresti-Sp.Filantropia -nastere naturala la 38s1z [bibe] de Cloduteid="purple">(DN 17.01.1974) + [bonjovi] Patrick (26.02.2008)id="blue">

21.08 ora 15:25 - Razvanid="blue"> (3500g,52cm, Apgar 9)Sp Sebes -cezariana la 38s1z [bibe] de Mary_07id="purple">(DN 15.07.1989) + [copil] Alex (02.11.2007)id="blue">

________________________________________________________________________________________________id="pink">

21.08 ora xx:xx - Nicolaid="red"> (3300g,xxcm, Apgar x), Italia, natural la 37s4z [bibe] de ramonagabriid="purple">(DN 26.05.1982)

21.08 ora xx:xx - Victor Cristianid="blue"> (x g, xx cm, Apgar x), sp. Polizu, Bucuresti, 36 s, [bibe] de greiereid="purple">(DN xx.xx.xxxx)

23.08 ora 9:00 - Calinid="blue"> (4400g,53cm,Apgar 10),Timisoara-dr. Cioata-cezariana la 38s5z [bibe] de Adela2006id="purple">(DN 07.03.1977) + [copil] Alexia Maria (13.01.2007)id="red">

_________________________________________________________________________________________________id="pink">

24.08 ora 11.40 - Andrei Alexandruid="blue">(2700g, 49cm, Apgar 10),Constanta -cezariana la 38s2z [bibe] de Santoriniid="purple">(DN 19.10.1976)

_________________________________________________________________________________________________id="pink">

24.08 ora xx.xx - Alessiaid="red">(3900g, 53cm, Apgar ?),Sp Bega,Dr Craina Marius-cezariana la 38s5z [bibe] de AngelaPanduruid="purple">(DN 29.02.1972)

24.08 ora oo.25 - Emanuel Marcuid="blue">(3700gr,56cm, Apgar 10), Baia Mare, Euromedica Hospital, Dr. Sasaran Mircea,cezariana la 38s6z [bibe] de Rodicamariesid="purple">(DN 02.06.1983) + [bonjovi] Darius Filip (19.09.2007)id="blue">

24.08 ora xx.xx - Ilinca Anamariaid="red">(xxxxgr),Bucuresti, la 35s5z [bibe] de Litlelightid="purple">(DN 12.09.1978) _________________________________________________________________________________________________id="pink">

25.08 ora xx.xx Andreiid="blue">(2750g) si Stefanid="blue">(3040g)Bucuresti-Euroclinic,cezariana la 37s3z [bibe][bibe] de Techilaid="purple">(DN 09.08.1982)

__________________________________________________________________________________________________id="pink">

26.08 ora 20:50 Dragos Alexandruid="blue">(3450g , 54cm, Apgar 7) Bucuresti-Sp.Polizu , cezariana la 37s [bibe] de monica_dicutid="purple">(DN:17.03.1981) + [ruga] ingeras Andrei Sebastian (24.08.2008)id="blue">

___________________________________________________________________________________________________id="pink">

27.08 ora 7:35 Sara Lucretiaid="red">(2750g) Bucuresti , naturala la 37s [bibe] de Doro76id="purple"> + [copil] Eva (28.04.2005)id="red">

[s]CRISTINAid="red">[s]

La multi ani! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de puiutii tai frumosi, de sotior si de cei dragi!

id="size3">id="Comic Sans MS">id="blue">

Elena, mami de [zana] Eva Maria (14.01.2008) si [bebic] Anna Sophia (04.10.2009)

[foto] Evaid="red">id="size2">

[foto] Annaid="red">id="size2">

[papica] papa bunid="red">id="size2">

buna dragutele mele,

sunt super obosita si super alergata. cumparaturi pe ultima suta de metri plus alergat cu eva la tot soiul de petreceri de mos .. ba la o prietena, ieri la sotul la serviciu, maine la mine la serviciu (se desfasoara la tandarica) si uite asa. plus ca trebuie sa facem si pregatirile de craciun .. o sa facem salata beouf, sarmale si fripturici .. toba, leber, caltabos si piftie imi face mama. iar ca dulce o sa fac un tiramisu, o praji brownies cappucino si cozonac ..

nu am avut ragaz sa citesc din urma ..

PS: in ultimele 3 zile, anna a mancat cate un bibe cu formula caci nu am reusit sa ajung acasa la timp sa-i dau sa suga .. l-a baut dar cu greu l-a acceptat. in plus, a papat la 3-4 ore. si, coincidenta sau nu .. in ultimele 3 zile, a adormit ff usor seara si nu mai m-a tinut pana la 1-2 noaptea. probabil ca ea era prea plina, o durea burtica si d-aia nu putea sa adoarma ..

va pupacesc!

Elena, mami de [zana] Eva Maria (14.01.2008) si [bebic] Anna Sophia (04.10.2009)

Biaz, Monis vorbiti de cartea copilariei mele, alaturi de "La Medeleni" [:D], ca-s pe acelasi loc fruntas.

Fraza asta "zburam, fratilor, ramâneti cu bine! si am început sa plutim. Dupa ce-am ajuns sus si ne-am uitat în jos — pamântul nu era mai mare decât, uite, placinta asta" mi-o amintesc de cate ori zbor cu avionul. De fiecare data imi spun "nu-i adevarat, Pamantul e mai mare decat o placinta". Si-s ditamai adultul, inginer (din ADN) si zbor destul de mult ...

Monica, Kemsy am fost cu Nicholas la pediatru pentru bubitele rosii de pe obraji devenite cruste. Se freca bietul de maneca mea, se vedea ca-l doare. Am incercat crema de galbenele, bepanthen, Cicatrol, 4 creme americane, ulei de masline, o crema minune cica (Renew de la Maleluca), nimic. Pediatrul mi-a spus sa-i dau cu hidrocortizon 1% timp de 4 zile, 2 ori/zi, apoi pauza cateva saptamani bune si sa-l dau cu Aquafor (crema cu petrolatum41%). Hidrocortizonul e foarte eficient, dar daca il folosesti prea mult subtiaza obrazul si apare diferenta de culoare intre zonele tratate-netratate cu crema.

E baby acnee, mai accentuata iarna, mai redusa vara. Poate trece repede sau sta cativa ani, cum ne e norocul.

L-am adus pe o linie de plutire, dar e tot cand bine, cand rau pentru ca-l scot din casa de minim 2 ori pe zi (la dus-adus cel mare la/de la scoala).

Astazi am constatat cu uimire ce bine arata. A nins foarte mult, e umezeala in aer si il ajuta. Avem umidificator in camera lui, dar casa e mare, il plimb peste tot in timpul zilei si nu stiu cat il ajuta.

Diana cu Nicholas Tom (3 sep 2009) si Peter (3 oct 2005)

raluk sa stii ca ma gandesc des la tine, la cat de chinui cu puiul .. asa eram eu cu eva numai ca ea imi dormea noaptea dupa ziua agitata .. iti doresc sa ai multa putere si rabdare ca acus sa face puiul mare si or sa treaca toata problemele astea. [pup]

uka am vazut dulceata la zapada .. n-avea nicio treaba in carut. e o dulce scumpita ta! super filmuletele .. step by step e mortal!

crissa nici anna mea nu ragaie de fiecare data, dar si cand o face .. zici ca e om mare.

bia esti o scumpa! [pup]

manga, luci ce super intalnire ati avut! tare frumosi sunt puii vostri si voi doua mamici super mega fericite!

cristina hehe .. si mie mi-a iesit mai mare blatul de bezea .. eu l-am umezit un pic pe spate si s-a mai lasat, apoi l-am pus pe tort .. ce nu se incadra in peisaj am rupt/taiat usor si l-am halit .. asa a fost mai usor de asamblat. astept impresii!! hai ca acum am ajuns la mesajul unde intrebai de bezea .. esti criminala, stii? [:-)))] tre' sa fie tare pe margine si la mijloc sa ti se lipeasca un pic de deget .. cand o scoti se intareste si mijlocul. dc nu m-ai sunat?

mamasipisa multumesc! [flo] imi face placere sa ajut si sa sfatuiesc in masura in care pot caci si pe mine m-au invatat altii iar acum dau si eu mai departe.

iulika super mamica, super suvite!!

clodute ai doua minuni de copilasi!

diversificarea .. grea problema. la eva am inceput pe la 5 luni jumate cu suc de fructe .. vreau sa va spun ca m-am chinuit cu ea ca Isus pe cruce .. si cu supa si cu fructele ... acum e tare mofturoasa la mancare, nu manaca decat descantata si pacalita .. nici nu vrea sa puna limba .. in plus, nu-i plac foarte multe alimente .. la anna voi incepe tot asa insa, voi incepe cu legume .. nu stiu exact cum dar asa voi face ..

gata .. fug, lesin de somn! pupici!

selen am ras de numa de checul tau .. lasa ca-ti iese alta data!

bey .. voi v-ati tzacanit .. imi urati sa vina o "putza"? Doamne .. nici nu concep asa ceva, cred c-am incheiat socotelile cu copiii! chiar radeam cu sotul in seara asta si facea el calculul ca am dat multi bani pe carutul de la chicco dar ca am facut afacere buna caci l-au folosit ambii copii .. si i-am spus ca am iesi si mai bine daca ar veni si al 3-lea ..

gata fug!

In legatura cu diversificarea, socotesc cu tristete ca mai sunt doar 2 luni si se duce traiul usor (scos sanul , papat, bagat sanul la loc) si incepe diversificarea. Aoleu ce complicat e, stres sa nu fie alergic la ceva, mancare separata ca-i fara sare, offf...

Pentru cine vrea sa inceapa deja, un sfat : fara alune&familia (pana la 3 ani), fara miere de albine (pana la 1 an).

Stiu un baietel care la 2 ani a mancat vreo 3-4 alune de fata cu mama lui si a fost grav de tot. Viata lui e FOARTE complicata.

Lui Peter i-am dat ananas la 7 luni si mi s-a parut ca a avut o reactie alergica. Stiti cand am incercat a 2-a oara? acum 1 saptamana [:D] si am stat cu ochii pe el si cu inima stransa. N-a avut nimic, ura!

Diana cu Nicholas Tom (3 sep 2009) si Peter (3 oct 2005)

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...