piggy Publicat Aprilie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 15, 2011 am o mare rugaminte pt mamicile care s-au confruntat cu dermatita atopica...am o bebelina de 7 luni si de 5 luni ne chinuim sa scapam de dermtaita asta fara rezultat. azi am auzit-o palngand si cand am ajuns la ea in dromitor era plina de sange pe fatza..probabil o mananca ingrozitor[q] are cineva idee de vreun tratament? in afara de clasicele creme cu cortizon, antibiotic sau stie cineva vreun dermatolog eficient? multumesc frumos. Piggy mama de pufitze Ilinca (15.06.2008) si Mara (30.08.2010) si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
narcisica28 Publicat Aprilie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 15, 2011 Postase o colega de la noi de la odisee o schema homeopatica mai demult, vrei sa o rog sa o scrie din nou ? Si baietelul meu are un fond atopic, dar dupa cateva aplicari de crema hidratanta se rezolva. Imi pare rau de suferinta micutei. Eu imi mai notez chestii utile, ca nu sti cand ai nevoie de ele, am gasit niste sfaturi ale unei alte mamici, poate iti sunt de folos : - de folosit detergente hipoalergene, fara balsam - haine doar de bumbac - apa de la baie sa nu fie fierbinte - corpul dat cu crema dupa fiecare baie, hidratat bine (pielea atopica e o piele uscata) - cel mai important este sa eviti alergenul care provoaca dermatita, daca stii care e Daca imi mai aduc aminte ceva, mai scriu. Ce am incercat noi si merge (nu ma refer acum la cremele cu cortizon, ca alea merg sigur dar dupa ce renunti la ele, problema reapare in general) - game Avene (Trixera gel de baie si crema emolianta, Cicalfate de dat exclusiv pe zona cu bubite) - A-Derma Exomega (la xnu merge, la y da) Mai stiu si de gama speciala de la Mustela, Stellatopia sau ceva de genul, n-am incercat-o inca. In general copiii cu parinti alergici cam fac chestii din-astea. Eu vreau sa merg cu ai mei la testare IgE specific, vreau sa fac doar alergenii alimentari deocamdata. Narcisa, mami de printisor Mihnea Stefan 25.05.2009 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lisssa_ana Publicat Aprilie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 15, 2011 Incearca sa gasesti sau sa iti comanzi crema din gama california Baby, da un google search. Pana una alta, umiditate in camera, baie max 10 min si atunci nu o tine in apa cu sapun,inainte sa o scoti din apa spal-o . Incearca sa ii "inmoi" apa cu ceai de musetel/ tarate lasa pielea sa raspire, nu o infofoli sa transpire. Am mai sccris la un topic aseamanator mai multe, caut si revin cu link. Multa sanatate.[flo][flo] Mama de Ana si [gravi] 27+ Fashion Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lisssa_ana Publicat Aprilie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 15, 2011 uite ca am gasit raspunsul de la celalalt topic: Posibili factori: - aerul uscat din casa - clorul din apa... eventual sa limitati timpul petrecut in baie la 10-15 min max. foloseste apa calduta si nu fierbinte, eventual sa o "inmoi" cu ceai de musetel sau tarate -la baie, lasa-l sa se joace si numai la sf spala-l pentru a evita contactul cu sapunul din apa -cand il scoti din cada, sterge-l prin tamponare si aplica crema hidratanta imediat pentru a absorbi pielea cat mai mult posibil - pe timp geros, nu uitati de manusi - atata timp cat nu are pielea inrosita si nu il deranjeaza nu cred ca e o problema f mare, dar spre linistea ta ar fi mai bine sa va intrebati pediatrul. Mama de Ana si [gravi] 27+ Fashion Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
piggy Publicat Aprilie 16, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 16, 2011 multumesc mult fetelor... e tare greu sa o vad asa...am incercat cu toate cremele de intretinere de prin farmacii, inclusiv gama weleda cu galbenele si nimic pe fata e suprainfectata cu stafiloco auriu si a mai facut si varicela narcisica da-mi te rog si schema homeopata lissa o sa inecrcs i gama california recomadata de tine...cunosti pe cineva la care amers? ideea e ca dispar uneori apropae in totalitate si apoi revin vertiginos[q] Piggy mama de pufitze Ilinca (15.06.2008) si Mara (30.08.2010) si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
terishka Publicat Aprilie 16, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 16, 2011 Si copila mea are piele atopica. Din ce am incercat pana acum: - pentru hidratare dupa baie crema Atoderm de la Bioderma. O perioada am utilizat si gelul de dus tot Atoderm. - in caz de rani - Triderm, Elocom, Advantan, in ordinea asta le-am incercat. Elocom si Advantan chiar au rezultate imediate la noi, de regula mai mult de 3 zile de 2 ori pe zi nu trebuie sa folosim. Probabil ca fetita ta are rani mai serioase din ce scrii. Ii apar in zone diferite pe corp sau cam in aceleasi locuri? Copilei mele ii apar rani in general la fund (aici are o zona sensibila tot timpul), a mai avut o perioada cand i-au aparut rani pe la gura si sub nas, de astea am scapat insa cu tratament. Mie mi-a mai dat pediatra crema Vitella Ictamo, nu contine cortizon, este o crema de intretinere a tegumentelor dificile. Eu o dau in fiecare zi la fund in zona sensibila si asa reusesc sa nu mai ajung la crema cu cortizon. Dar daca nu o dau de min 2 ori pe zi ajung la Advantan garantat. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lisssa_ana Publicat Aprilie 16, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 16, 2011 piggy, da...la noi[:D]. Ana nu mai are deloc pe piele, a avut pana al 3 luni cand am dat-o cu crema asta. Plus la o alta mamica, baietelul ei avea f urat, inclusiv pe fata, a incercat cele cu cortizon si ii tot reaparrea. Cand a inceput sa foloseasca din gama asta, sa stii ca rezultatele au fost vizibile dupa 2 -3 aplicari, acum la varsta de 2 ani si jumate a baiatului nu mai ii apare deloc. Mama de Ana si [gravi] 27+ Fashion Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adriana30 Publicat Aprilie 16, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 16, 2011 buna, noi am avut de-a face cu o eczema atopica. i-a aparut pe obraz cand avea 4 luni. la varsta de 7 luni am fost la bucuresti la o dna doctor deosebita, care ne-a dat un preparat pe care il aplicam pe eczema seara dupa baie, timp de 3 saptamani. la sfarsitul celor 3 saptamani i-a trecut cu totul si nu a mai avut de atunci niciodata pana astazi. pt locurile in care se asprea pielea, ne-a recomandat trixera de la avene si de asemeni pt baie sampon si sapun klorane. le-am folosit mult timp, acum a crescut si folosim si sapun normal si gel de dus si e ok. dr de la bucuresti ne- a spus atunci ca ii va trece si nu-i va mai aparea, mi-a fost greu sa cred, dar asa a fost. asa ca, eu zic ca un medic competent poate rezolva problema. multa sanatate. Adriana si Gabriel (28.09.2007) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alizee Postat Aprilie 16, 2011 Raport Distribuie Postat Aprilie 16, 2011 Multi bebelusi o fac, dar va trece odata cu cresterea si intarirea sistemului imunitar. Sa ai grija sa nu ii dai sa manance alimente cu aditivi, in special pufuleti si asa zisele iaurturi cu fructe sau margarina. Mezelurile si chiar mancarea pt bebelusi sunt de evitat. Mancarea gatita in casa este cea mai sanatoasa, atat cat se poate in zilele noastre. Analizele pt alergii au relevanta numai dupa varsta de 2 ani. Evita antibioticele; pe termen lung, saboteaza sistemul imunitar. Din cate stiu, pt dermatita atopica nu se recomanda creme cu cortizon sau antibiotic. allinta A fi fericit id="red">nu inseamna id="green">ca totulid="orange"> este perfectid="pink">. Inseamnaid="red"> ca te-ai hotarat id="purple"> sa privestiid="pink"> dincoloid="green"> de imperfectiuniid="orange">.id="Comic Sans MS"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alizee Publicat Aprilie 16, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 16, 2011 "Dermatita atopica este o afectiune inflamatorie cronica a tegumentului care se asociaza frecvent cu alte afectiuni alergice localizate la nivelul sistemului respirator, precum astmul bronsic sau febra de fan. Dermatita atopica afecteaza copiii si adolescentii. La copiii mici, aceasta afectiune este frecvent denumita eczema. Pasii care trebuiesc urmati pentru a fi vindecata sunt: - autoingrijirea adecvata - monitorizarea de catre medic a starii generale si a evolutiei sub tratament medicamentos. Dermatita atopica se caracterizeaza prin aparitia unor zone de rash (inrosire) pruriginoase si calde in regiuni ale corpului copilului care retin mai mult umiditatea, precum pliurile cutanate ale coatelor, genunchilor, gatului, fetei, mainilor, picioarelor, regiunilor inghinale, organelor genitale si in jurul anusului. In zonele afectate, tegumentul este uscat si ingrosat. Scarpinarea este greu de controlat si este frecvent inconstienta, devenind un obicei. Oboseala cronica poate aparea datorita lipsei de somn provocate de mancarimea severa. Printre factorii de risc se numara: - febra de fan sau astmul bronsic - alergia la anumite alimente - istoricul familial de dermatita atopica sau de alte afectiuni alergice - stresul - rash-ul (eruptie) si mancarimea ce se accentueaza in timpul perioadelor stresante - folosirea de medicamente imunosupresoare. Medicul pediatru dermatolog trebuie consultat in urmatoarele situatii: - copilul are simptome de dermatita atopica - copilul prezinta febra sau mancarimea e de necontrolat in timpul eruptiei. Investigatiile pentru diagnosticarea dermatitei atopice sunt analizele sangvine si probele prelevate din leziuni pentru identificarea agentilor alergici. Acestea pot fi: - infectie bacteriana secundara in zonele afectate - susceptibilitate crescuta la reactiile adverse ale medicamentelor - scaderea rezistentei fata de infectiile fungice si virale - cicatrici permanente datorate gratajului (scarpinarii). Evolutia este imprevizibila. Eruptii si remisiuni pot apare de-a lungul vietii copilului dumneavoastra. Ingrijirea la domiciliu Se recomanda inia o pauzarea cu apa rece a leziunilor cu cruste si cu secretii. Aceasta metoda diminua mancarimea si inlatura crustele. Faceti baie copilului cu apa rece cu alti agenti de curatare in locul sapunului. Copilul trebuie sfatuit sa poarte haine largi, de bumbac, sa evite hainele din lana sau materiale sintetice. Nu permiteti sa fie vaccinat copilul impotriva variolei. Vaccinul antivariolic poate cauza o reactie amenintatoare de viata. Reduceti stresul din viata copilului cat mai mult posibil. Tratament medicamentos Pentru ameliorarea mancarimii usoare, se recomanda folosirea steroizilor sau preparatelor cu gudron, administrate local, fara prescriptie medicala. Pentru mancarimi severe se pot recomanda: - steroizi topici cu potenta mai mare - medicamente cortizonice orale, rar, si numai pentru scurte perioade de timp - antihistaminice sau tranchilizante usoare - unguente lubrifiante pentru mainile copilului - antibiotice (uneori) impotriva infectiilor secundare. Nu exista nici o restrictie din punct de vedere a activitatii fizice, cu exceptia pastrarii unei temperaturi ambientale racoroase si evitarea expunerii la caldura a copilului dumneavoastra. O dieta cu evitarea agentilor alergici poate fi necesara daca se suspecteaza o alergie alimentara. Copilul poate merge la scoala. Dermatita nu este contagioasa." allinta A fi fericit id="red">nu inseamna id="green">ca totulid="orange"> este perfectid="pink">. Inseamnaid="red"> ca te-ai hotarat id="purple"> sa privestiid="pink"> dincoloid="green"> de imperfectiuniid="orange">.id="Comic Sans MS"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.