Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Copiii nevaccinati si imunitatea fata de boli

Recommended Posts

Pentru ca nu mai am mult si o sa nasc, de cateva zile bune am tot rasfoit internetul si am vorbit si cu pediatra noastra cu privire la vaccinurile din schema obligatorie, dorind sa stiu mai multe despre ele. Evident ca am gasit si aici pe forum subiectele multiple anti si pro-vaccin. Nu pot spune ca ma situez vehement in vreuna dintre parti (desi marturisesc ca am gasit si eu link-ul acesta care m-a infiorat http://iansvoice.org/default.aspxb), dar, incercand sa-mi mai clarific mie niste puncte de vedere, as avea o intrebare: - pot sa imi spuna concret parintii care au decis sa nu isi vaccineze copiii cum se prezinta copiii lor din punct de vedere al imunitatii fata de bolile de care ar fi fost protejati facand vaccinul? Adica, de exemplu, un copil care nu a facut vaccinul impotriva tuberculozei s-a imbolnavit de tuberculoza? Si asta se poate extinde la toate vaccinurile. Sunt multe persoane care au spus ca nu si-au vaccinat copiii, dar nimeni nu spune ce riscuri si realitati a implicat decizia asta. Sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun, scuze daca nu a fost prea clar mesajul meu. Orice informatie este binevenita, atat pro-vaccin, cat si anti-vaccin, va multumesc!
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Nastere usoara ! Ce s-a mai scris pe aici la subiectele care au discutat riscurile.beneficiile vaccinarii, referitor la subiectul care te intereseaza pe tine, este ca riscul ca acesti copii nevaccinati sa faca una dintre bolile impotriva carora exista vaccin este relativ mic, avind in vedere ca se invirt in comunitati in care 99% din populatie este vaccinata. Pe de alta parte, cu cit se aduna mai multe mame care nu isi vaccineaza copiii, cu atit mai mari devin aceste "goluri de imunitate", si daca o tinem tot asa, vom gusta si noi din bucuriile poliomielitei si a altor boli [bang] Sint absolut convinsa ca in tarile care au reusit sa eradicheze anumite boli prin vaccinare, nu permit atita libertate de decizie in aceasta privinta. Dar na, la noi tuberculoza e in floare....si ne place asa... ______________________________ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009)

si eu sunt mama si ca atatea mame doresc si eu ce e mai bine pentru copii mei, si sigur as fi vrut si eu sa nu trebuiasca sa le fac vaccinurile, dar pentru ca exista si un dar , tocmai aceste vaccinuri ne permit ca acum sa ne bucuram ca aceste boli nu dau tarcoale copiilor nostrii.Si asta multumita faptului ca toti parintii au inteles importanta acestor vaccinari.In schimb, crescand numarul copiilor nevaccinati sansele ca aceste boli (sau altele pentru ca virusurile au suferit modificari ) pot apoarea oricand si gasesc terenuri propice de dezvoltare.Tocmai aici e marea grija, pentru ca daca apar tulpini noi nu avem arme contra , cel putin nu inca, iar tinerea sub control a celor existente este foarte importanta. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i]

Apropo de eradicarea anumitor boli si a vaccinurilor. In Israel nu se face vaccinul impotriva tuberculozei ptr ca era considerat ca boala era eradicata. O data cu venirea emigrantilor din Etiopia insa...a venit si tuberculoza. Iar anul trecut, aici in orasul in care locuiesc eu o etiopianca, ajutoare de aducatoare a imbolvavit vreo 5 sau 6 copii de tuberculoza... A fost un mare scandal si nu intru acum in amanunte, ideea este ca eu personal, intre o boala ca si tuberculoza si un vaccin, as alege vaccinul. Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa: http://aloneinholyland.blogspot.com/

Va multumesc pentru raspunsuri! Tot citind am gasit o informatie interesanta tot despre tuberculoza, na ca era doar un exemplu, dar am ajuns iar la ea, cum ca tarile scandinave nu isi vaccineaza populatia impotriva tuberculozei si nu au tuberculoza, iar la noi se vaccineaza si sunt multe cazuri de bolnavi de tbc. Vaccinul nu confera imunitate pe viata? Fetitei mari i-am facut cand avea un an Varilrix-ul, dar de-abia la vreun an dupa mi-a spus dr. ca ii ofera doar 10 ani de imunitate. Asa o fi si cu BCG-ul asta?

Citat:
citat din mesajul lui ralucis
Va multumesc pentru raspunsuri! Tot citind am gasit o informatie interesanta tot despre tuberculoza, na ca era doar un exemplu, dar am ajuns iar la ea, cum ca tarile scandinave nu isi vaccineaza populatia impotriva tuberculozei si nu au tuberculoza, iar la noi se vaccineaza si sunt multe cazuri de bolnavi de tbc. Vaccinul nu confera imunitate pe viata? Fetitei mari i-am facut cand avea un an Varilrix-ul, dar de-abia la vreun an dupa mi-a spus dr. ca ii ofera doar 10 ani de imunitate. Asa o fi si cu BCG-ul asta?
Raluca, ce standard de viata au tarile scandinave si cat stress inmagazineaza locuitorii lor, zi de zi ??? Comparativ cu Romania, evident... E ca si comparatia intre mere si pere... Si, da, vaccinul BCG nu ofera imunitate pe viata. http://chicboutique2011.blogspot.com/

Citat:
citat din mesajul lui geniest
Citat:
Raluca, ce standard de viata au tarile scandinave si cat stress inmagazineaza locuitorii lor, zi de zi ??? Comparativ cu Romania, evident... E ca si comparatia intre mere si pere... Si, da, vaccinul BCG nu ofera imunitate pe viata. http://chicboutique2011.blogspot.com/
Da, normal ca nu putem compara nivelul de trai si de civilizatia (numai statisticile cu privire la cat sapun folosim noi ne sunt destul de utile in sensul asta, din nefericire :( ), eu asta nu intelegeam, cum un om vaccinat mai poate face boala, dar am inteles acum ca poti face boala la noi tocmai pentru ca nu esti imunizat for ever.

Citat:
Bcg nu intra in schema obligatorie insa din 2006 este optional si gratuit pentru cei care provin din tari cu risc sau calatoresc. Noi l-am facut mijlociei la 2 zile la externare si numai bine ca la 2,5 luni la botezul ei la Bucuresti ar fi putut lua tuberculoza de la cumnata noastra care a descoperit dupa 2 luni de ce tot tusea ea. Romanii sunt testati cand vin in No. Am o pretena care a stat in carantina la spital pentru ca nu a iesit bine testul. Si cumnata era vaccinata de copil. Eu cred ca probabil sa nu fie eficient pe viata dar una e sa te imbolnavesti bb alta ca adult. Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Eu sunt pro-vaccin. Dc spun asta? Copilul meu a urmat schema obligatorie, dar acum la aproape 2 ani (facandu-i niste teste), am descoperit ac nu i-au prins vaccinurile. Cel mai tare mi-e frica de tbc si hepatitaB, pt ca cunosc pers in jurul nostru care au aceste boli pacatoase. Am inceput revaccinarea si astept cu sufletul al gura sa vad daca de data asta prind. Medicul n-a stiut sa-si explice dc n-au prins, dar mai are inca un caz care a mers pe schema infarix (parca), care tot intamplator a descoperit ca nu au orins vaccinurile. Se gandea sa inf toti parinti ca sa-si testeze copii, pt ca stie gradinite unde misuna hepatita [bang] Asta m-a ingrozit. Acum fiecare e liber sa aleaga ce vrea pt copilul lui. Nastere usoara si multa sanatate. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Sorina [mamica] Mamica fericita [9cer] a ingerasului RAZVAN - IONUT [bonjovi] (11 MAI 2009) http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...