Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Sunt insarcinata???

Recommended Posts

Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la urmatoarea situatie. Ultima menstra a fost in data de 18 nov (Z1). Pe data de 29 nov contact sexual protejat dar s-a spart prezervativul. In data de 12 dec o scurgere maronie de 2 zile. Mentionez ca am un CM de 24 de zile in ultima jumatate de an iar inainte 28, deci nu variatii f mari. Acum ar trebui sa vina menstra pe 4 ianuarie daca calculez 24 de zile din data de 12 dec (daca as considera menstra acea scurgere, deci ''daca''). Mentionez ca atunci cand imi vine ciclul nu ma doare nimic, sanii nu se intaresc, sunt moi insa acum am observat o durere si marire in volum a acestora. Am facut o ecografie transvaginala cand as fi avut 2 sapt jumatate daca presupun ca as fii insarcinata deci nu avea ce sa se vada iar teste tot in per aceea. Ultimul facut acum cateva zile a aratat o a 2 a liniuta dar fara culoare si se observa fffffffff greu (poate am vazut eu aiurea, nu stiu). Acum pana ajung la anul la o ecografie caci daca ar fii ceva s-ar vedea as avea 5-6 sapt, bani pe teste nu mai dau ca si asa stau prost cu ei si tot nu ma scot din ceata. Voi ce credeti?????

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

De la menstruatia din 18 nov. si pana acum ai avea aproape 7 sapt. de sarcina. Varsta sarcinii se calculeaza de la prima zi a ultimei menstruatii, nu de cand crezi ca ai ramas insarcinata.

Dupa ce scrii, eu zic ca e vorba de o sarcina... contact in perioada ovulatie teoretic, daca e la jumatea celor 24 de zile a ciclului, petele maronii, si a doua liniuta f.f stearsa (la mine asa au fost testele pozitive... niciodata doua linii clare).

Acum ai putea sa faci o eco. transvaginala, ar trebui sa se vada la 7 sapt.

Cand ai facut-o pe cealalta (probabil la 4 sapt., nu 2, dupa cum vad ca ai calculat) nu prea avea ce sa se vada... era prea devreme...

Eliana cu Elena (23/10/04),id="red"> Andrei & Mihai (03/03/07)id="green">id="size1">
id="right">

ellyane nu am de ce sa mi calculez cu data de 18 ptr ca eu chiar stiu cand s-a intamplat, deci as avea acum 4 sapt jumatate, stiu ca se calculeaza varsta sarcinii din prima zi a ultimului CM dar la mine nu e cazul ca stiu exact ziua cu pricina, daca prestam zilnic neprotejat era normal sa nu stiu dar aici vb de un accident de protectie, oricum la 4-5 sapt ar trebui sa se vada la ecografie zic eu

Ella, exista SA=saptamani de amenoree, si se calculeaza de la UM=ultima menstruatie (si sarcina are asa 40 de saptamani de la prima zi a ultimului ciclu)

si SG=saptamani de gestatie, de la data probabila a conceptiei, care nu coicide cu data ovulatiei sau a accidentului, si este probabila. Pt ca tu poti stii ca in ziua X ai facut neprotejat dar poate ai ovulat cu o zi inainte sau dupa, si nu neaparat data ovulatiei a fost la data actului sexual. De aceea data conceptiei este probabila.

Indiferent ca stii data cand s-a intamplat actul sexual, sarcina se calculeaza in SA, de la UM.

Cel mai bine iti poti face un teste de sange HCG care iti va spune si cate saptamani de sarcina ai, daca esti insarcinata.

Daca banuiesti ca ultima menstruatie adevarata ar fi fost pe 18 noiembrie, la un cilcu de 24 de zile, data estimata a conceptiei ar fi pe 28 noiembrie. Si asa ai avea 6 saptamani si 3 zile.

Uite iti poti si tu calcula aici:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=candvinebarza

este posibil scurgerea din 12 decembrie sa fi fost o mica menstrutie peste sarcina. (eu am avut cm peste sarcina).

La eco este posibil sa nu se vada sarcina daca este prea mica, aparatul neperformant sau dr nu foarte profesionist. De aceea HCG-ul la varste mici este cel mai sigur.

Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)

and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)

My baby, my joy, my heart, my gift from God

Light a candle for Almaid="size1">

Citat:
citat din mesajul lui elle_24
ellyane nu am de ce sa mi calculez cu data de 18 ptr ca eu chiar stiu cand s-a intamplat, deci as avea acum 4 sapt jumatate, stiu ca se calculeaza varsta sarcinii din prima zi a ultimului CM dar la mine nu e cazul ca stiu exact ziua cu pricina, daca prestam zilnic neprotejat era normal sa nu stiu dar aici vb de un accident de protectie, oricum la 4-5 sapt ar trebui sa se vada la ecografie zic eu
align="right" id="quote2">Dar asa se calculeaza varsta sarcinii... evident ca nimeni n-o sa raman insarcinata in prima zi a menstruatie... pt. ca n-ai cum... insa sapt. de sarcina se calculeaza de atunci... Vad ca ti-a explicat Ayla21id="red"> ce si cum...
Eliana cu Elena (23/10/04),id="red"> Andrei & Mihai (03/03/07)id="green">id="size1">
id="right">

Daca asa sta treaba si sunt insarcinata ar trebui sa merg urgent dupa sarbatori la dr. Ca daca nu descopar cat mai repede o sa mi zica ca am 12 sapt sau mai stiu eu ce si nu mi mai face nimeni nimic si uite asa trebuie sa fac si copil. Nu ma intelegeti gresit dar in situatia mea oricine ar alege asta, nu inteleg de ce trebuia sa asteptam asa mult, daca s-ar inventa o tehnologie mai performata si am putea sa aflam la 2-3 sapt ar fi fost ok.....offfff

Multumesc mult ptr lamuriri

Elena, inteleg ca nu-ti doresti copilul.

De ce nu ai luat postinor sau nu ai fost la medic pana acum, daca ai avut acel accident cu prezervativul?

Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)

and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)

My baby, my joy, my heart, my gift from God

Light a candle for Almaid="size1">

Am fost la medic, am facut ecografie transvaginala si mamara ca ma durea un singur san si surpriza, nu am nimic care sa mi impiedice venirea menstrei, deci nu m-au lamurit si pe deasupra am avut dubla protectie iar la postinor am reactie alergica sau pastila de a doua zi (tot aia e), pe langa toate astea sufar de depresie, tulburare obsesiv fobica, s.a.m.d , deci nu mai am 17 ani sa nu stiu sa ma protejez, cu toate masurile luate se mai intampla probabil, o sa ma lamuresc curand sper

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...