Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce parere aveti?

Recommended Posts

Este firesc ca atunci cand esti indragostita sa uiti de toti cei din jurul tau? Formulez aceasta intrebare, intrucat exact asta se petrece cu o persoana foarte apropiata mie. De cand l-a cunoscut pe el, isi ignora total familia si prietenii. Si cum suntem foarte apropiate, exact acelasi tratament mi-l aplica si mie si nu mi se pare corect. Nu ma refer la iesiri in oras cu mine, ca presupun ca nu prea ar mai avea timp acum, ci pur si simplu sa raspunda la telefon. de ex. am sunat-o de mai multe ori si nu raspunde nici nu suna mai tarziu. Ci suna dupa o luna sa imi spuna pe unde s-a mai plimbat si ce a mai facut, si apoi inchide. Nici nu intreaba ce mai faci, cum iti merge, nimic. Doar vorbeste despre ea si atat. Apoi iar tacere saptamani intregi. Si el ma pune pe ganduri ca nu pot sa-mi dau seama cat de sincer e in atasamentul fata de ea. E divortat din vina fostei (dupa spusele lui) cu care are si copii. Acum ceva timp in urma, ei s-au intalnit in orasul in care locuiesc rudele sale. Si ea a mers cu mama ei pentru a nu fi singura. El a venit la gara cu toata familia sa inclusiv cu cei doi copii, si cu mama lui, a dus-o pe mama ei la hotel, a lasat-o acolo si ei au mers cu totii la plimbare. Apoi ea a venit, si-a luat bagajele si a plecat in casa rudelor sale, mama sa ramanand total singura. Ce parere aveti de o asemenea situatie?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Madi, da, e firesc. Nu tuturor ni se intampla sa ne pierdem si capul odata cu inima, insa exista si persoane care si-l pierd. La fel ca tine am patit si eu cu cea mai buna prietena a mea (in urma cu ceva ani buni). Ea este si acum cu cel care i-a furat mintile, deci a fost (si este) treaba serioasa. Obisnuieste-te cu ideea! (mie mi-a luat ceva timp pana m-am obisnuit) Tisina

Multumesc pentru raspuns, Tisina. Ingrijorarea mea vine din faptul ca e vorba de sora mea, nu de o simpla amica. Si de fiecare data cand are o relatie, familia efectiv nu mai exista. Si-a schimbat si numarul de telefon de vreo trei ori pana acum fara sa imi spuna si mie. Acum a plecat in orasul lui si efectiv nu raspunde la telefon, nu da niciun semn de viata. Si noi nu il cunoastem, nu stiu daca i s-a intamplat ceva sau nu. Azi abia, a sunat-o pe mama si era suparata dar nu a vrut sa spuna motivul. Am sunat-o si nu raspunde. Este normala aceasta situatie? Cei care aveti frati sau surori, la fel vi se intampla??

Cand reusesti totusi sa vorbesti cu ea, ce ii spui? Ii faci reprosuri, il critici sau il invinovatesti pe el. ii dai sfaturi? Nu zic ca asta faci, intreb doar, pentru ca si sora mea facea chestiile astea cand i se parea ei ca asa trebuie si ma indeparta f mult (si nici nu ne-am mai apropiat sufleteste...). Si nu pentru ca eram eu indragostita lulea (n-am fost niciodata atat de indragostita), ci pentru ca eu consideram ca am judecata mea si ma desconsiderau acele sfaturi si reprosuri... Dar asta a fost la mine... "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006)

Acum cred ca depinde si de virsta [:D] dar da, sora-mea face cam la fel, cel putin in ceea ce ma priveste. Mamei trebuie sa ii raspunda la telefon, pentru ca inca sta in casa cu ea. Sora-mea are 23 de ani. Orice o rog EU este prea complicat. Am rugat-o acum citeva zile sa descarce din aparatul foto niste poze facute cu asta mica a mea, si sa mi le trimita. Mi-a raspuns in sictir ca nu are timp, ca are de lucru pt facultate si job. Dupa-masa la 5 pleca in oras cu fetele. Cred ca in ce o priveste pe sora ta, este si teama ca va fi criticata ca se "leaga la cap" cu un barbat cu o casatorie esuata si cu copii. Sa fim seriosi, in general familiile de fete nu sar in sus de bucurie cind odraselele fac o asemenea alegere. Insa ce a facut cu mama voastra mi se pare ca a depasit limita bunului simt. adica mi se pare lipsit de bun simt sa iti lasi mama amanet in hotel intr-un oras strain, in timp ce petreci timpul cu toata familia barbatului ala. Cu ce deranja mama voastra, de ce era in plus in ecuatia asta? Oricum, nu vad ce ai putea sa faci sa "indrepti" situatia. Mai ales ca spui ca asa a facut intotdeauna... Doar sa alegi sa nu ii critici deciziile luate, in rarele ocazii cind vorbiti una cu cealalta. ______________________________ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009)

Multumesc pentru raspunsuri. De cate ori cand vorbim, foarte rar si numai cand are ea chef, eu nu ii fac reprosuri, ci ii spun ca ma bucur pentru ea daca e fericita si lucruri de genul asta, intrucat eu vreau sa mi-o apropii. Dar, nu functioneaza... Pisigri, asa e, nici mie nu mi-a placut ca mama a ramas singura intr-un oras strain. O chemase sora mea special, si mama e o fire foarte placuta si vesela. Mie mi s-a parut ca el isi impune familia lui, copiii, sora, mama sa - toti au mers impreuna la mall si la restaurant, iar pe mama mea a depozitat-o frumos la hotel si servus, am terminat cu tine! Si nu stiu ce sa spun despre el. Nu il cunosc. Din ce mi-a zis sora mea el a divortat din cauza ca sotia lui facea crize de isterie, iar acum ea nu are grija de copii, nu le da de mancare, dar el nu vrea sa-i ia pe copii sa stea cu el intrucat a zis ca ii place libertatea. In plus, a venit la sora mea acasa si a stat cateva zile si in timpul ala sora mea nu a dat niciun telefon si nu a raspuns deloc la telefon. Acum sora mea s-a dus la el in orasul lui si sta cu telefonul inchis de cand a plecat, cu o singura exceptie - aseara. Aseara m-a sunat si era foarte trista si dezamagita. Nu mi-a spus motivul, dar mi-a dat de inteles ca el nu prea mai exista pentru ea..Azi am sunat-o si iar are telefonul inchis. Eu nu stiu ce sa spun sau sa cred despre el...dar el s-a atasat extrem de repede de ea, de la a doua intalnire isi facea planuri de viitor cu ea, toata familia lui s-a aratat incantata de ea, si copiii lui si toate rudele sale - asta la a patra lor intalnire. Oare e firesc sa mearga lucrurile atat de repede?? Ea i-a zis mamei mele ca e indragostita si nu vrea sa-l piarda, iar aseara era la pamant. Oare ce sa inteleg din povestea asta??

• 2 weeks later...
Mie mi se pare foarte grav ca el nu vrea sa ia in grija propii copii pe motiv ca-i place libertatea. Mie imi lasa impresia ca e iresponsabil si neserios. Daca nu vrea sa-si asume responsabilitatea aia cum crede sora ta ca el poate fi barbatul care sa poata aiba grija de ea. La fel si cum a procedat cu mama voastra: imaturitate si iresponsabilitate; el locuind in respectivul oras ar fi trebuit sa faca '' pe gazda'' cu mama voastra, faptul ca s-a intamplat invers e un mare semnal de alarma. Apoi, sora ta ''s-a luptat'' un pic pt el, sunt convinsa, si acum daca are anumite indoieli sau e suparata pe el nu o sa va spuna, ii e frica sa nu ii ziceti ''ti-am spus eu'' si sa o criticati si mai tare pt alegerea facuta. Cel mai bun sfat: fii acolo pt ea atunci cand are mai mare nevoie, tine legatura cat poti cu ea, fa-o sa se simta in siguranta cu tine (de ex. nu-i spune mamei secretele voastre sau ce iti zicea ea despre iubitul ei) ca sa poata capata maimulta incredere in tine. Si totusi de sfatuiesc sa ii spui mamei totul, dar mama sa aiba grija sa pastreze apareta complicitatii dintre tine si sora ta. Si e nevoie de recapatarea increderii pt ca o sa fie situatii cand o sa aiba nevoie de un sfta, ajutor, o opinie la luarea unei decizii, sau o pers. careia sa i se confeseze, si daca nu are incredere in familie o sa caute pers. care nu sunt tocmai bineintentionate. Nu criticati, nu judecati , faceti-o sa se simta din nou ok in preajma voastra, acceptata. Ea se autoizoleaza de voi pt ca ii e frica ca o judecati , ca ii arati numai defectele, dar sora ta crede ca defapt ceea ce face e bine si voi sunteti cei ce nu intelegeti.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...