Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sexualitatea la copii

Recommended Posts

Nu stiu cum sa gestionez urmatoarea situatie: Fetita mea, care are aproape 7 ani, de ceva timp are niste manifestari care ma pun in dificultate. Si anume: - se mangaie in fiecare seara in zonele intime si daca e surprinsa e speriata; - se ”freaca” de anumite obiecte: manerul de la canapea, minge..etc. - saptamana trecuta a venit plangand ca finuta noastra (de 5 ani) a obligat-o (!!!) sa se urce peste ea si sa se iubeasca ca oamenii mari. A plans pentru ca le-a surprins fratele mai mare al finutei pentru ca altfel nu cred ca mi-ar fi spus; - aseara, fiind tot impreuna cu finuta noastra care ii tinea de 6, am surprins-o cu aparatul meu de masaj intre picioare, rosie la fata si cu o expresie a fetzei...brr Am incercat sa ignor unele gesturi. I-am explicat ca manutele ei pot avea microbi si se poate imbolnavi daca se atinge, dar faza de aseara m-a ingrijorat. Nici nu stiu ce sa fac, ce discutie sa am cu ea pentru ca se impune una. Nu vreau s-o inhib, dar nici nu stiu ce atitudine sa am. Mi se pare ca e un pic cam prea mult pentru varsta ei Aseara am fost in stare doar sa-i scot aparatul de masaj din priza...ATAT! Am nevoie de un sfat. Va rog! [url="http://community.webshots.com/user/ancawish"][foto][/url] "Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ar fi minunat daca ar intra un psiholog sa-ti dea un sfat pertinent. Ma gandeam acum ce as face eu intr-o asemenea situatie si recunosc ca nu am niciun raspuns. E clar ca trebuie sa reactionezi cumva, sa vorbesti cu ea pe aceasta tema, dar oare cum o fi mai bine sa pui problema? Off, greu cu astia mici in unele situatii... Roxana, mami de [bonjovi]Matei (29.11.2007) si de [zana]Maria (08.09.2009)

In niciun caz nu trebuie sa fii sau sa arati ca esti suparata pe ea. Incearca sa te relaxezi, si sa o ajuti si pe ea sa se relaxeze. deja e mare, poti vorbi cu ea. Scoate-o la o praji sau gatiti voi impreuna ceva, creeaz#259; o atmosfera de prietenie #537;i intimitate intre voi, si spune-i ca esti ingrijorata ca o vezi speriata, ai vrea sa stii de ce e asa, incearca sa afli cand ii vine sa faca asa, desi cred ca ii vine pur si simplu. eu eram mai mare decat ea cand am avut manifestari din astea, si eu vroiam sa le invat pe verisoarele mele - evident ma simteam vinovata si vroiam sa mai fie cineva cu mine - evident a iesit scandal. cred ca depinde de sexualitatea fiecaruia, nu este ceva rau, frustrari, etc. Eu acum sa zic ca m-am mai linistit cu masturbarea, am 35 de ani (nu va inchipuiti ca asta faceam toata ziua, era o placere pe care mi-o mai permiteam din cand in cand - acum nu mai am timp[:D]). si muuuulta vreme m-am simtit extrem de vinovata, ma credeam un monstru, chiar mare, deja il aveam pe baietel. Numai in clipa in care a fost aici un subiect si am vazut ca e ceva normal, m-am relaxat. m-am intins Anca, dar cred ca tine de sexualitate si e foarte important cum abordezi situatia. si Andi a trecut pe la 4 ani prin asta, se uita la desene si se freca la putza, i-am spus relaxati ca nu e prea ok ca poate sa faca buba, nu ne-am crizat, a trecut. acum cred ca depinde si de la organism la organism. mami de andi [bat] si ilinca [alap] _________________________ [url="http://traduceri-asistenta.webs.com"]traduceri si asistenta[/url] ________________________ "Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Citat:
citat din mesajul lui Anca Wish I-am explicat ca manutele ei pot avea microbi si se poate imbolnavi daca se atinge, dar faza de aseara m-a ingrijorat.
Of! Dintre toate variantele pe care le aveai la dispozitie ai ales sa minti. Ori chiar crezi asta? Da, o discutie se impune (avand in vedere incidentul cu verisoara). Incurajeaz-o sa puna ea intrebarile astfel incat sa-i oferi informatia pe care este pregatita sa o proceseze. Si la intrebarile ei spune-i pur si simplu adevarul (ma rog, nu exista adevar absolut - dar fi sincera). __________________________________________________ Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Si eu am facut de-astea, dar pe la 11 ani. Bine, nu aveam aparat de masaj [8D] dar am avut o colega si prietena la fel de curioasa ca mine si am experimentat sarutul amindoua. Poate 7 ani e devreme, nu stiu ce sa zic, insa si maturizarea sexuala - sau nu stiu cum sa ii spun - apare din ce in ce mai devreme. Mama mea a avut prima menstruatie la 14 ani, eu la 11... ______________________________ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009)

Anca discuta cu ea, relaxata si calma. E o etapa fireasca pentru toti copiii, la 7 ani e chiar putin intaziata din punctul asta de vedere [:)] Poate d-asta e si mai "dedicata" actiunii. Ideea pe care ar fi bine sa i-o trasmiti, atat timp cat te simti si tu OK cu ea desigur, ar fi ca ceea ce face ea e normal, fac si alte fetite uneori, insa este ceva intim si personal, si nu se face niciodata in public. Adica in prezenta altora sau in locuri si momente unde poate fi surprinsa de altii. Deasemenea explica-i ca aparatele, gen cel de masaj, nu sunt pentru asta, cred ca-i mai safe pentru ea, la momentul asta, sa pui o astfel de limita. Si nu dati atentie prea multa lucrului asta, e bine sa treaca cat mai neobservat. Ideea de baza fiind ca e ceva profund personal si nu ne focusam pe asta. O discutie ar trebui sa aiba loc si cu finuta. Comportamentul asta ar trebui sa intre "in remisie" si sa cam dispara in cateva luni. Daca nu se intampla, poate ceri ajutorul unui psihoterapeut bine ales. Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Citat:
citat din mesajul lui rrox3 ar fi ca ceea ce face ea e normal, fac si alte fetite uneori, insa este ceva intim si personal, si nu se face niciodata in public. Adica in prezenta altora sau in locuri si momente unde poate fi surprinsa de altii.
bine zis iar aceste jocuri sexuale intre copii sunt de cand haul cred c-ar trebui sa mai discutati si despre atins de catre altcineva in zonele intime, si aici ma refer in special la adulti/copii sensibil mai mari delicata chestie.. nu trebuie sa inhibi viitoarea femeie, dar trebuie sa se si poata apara fetita de acum p.s. de unde stie finuta de 5 ani cum se iubesc oamenii mari? i-a povestit mama, fratele mai mare sau a bagat ea nasucul pe undeva/surprins ceva? p.p.s. eu nu cred c-a obligat-o.. mai degraba s-au jucat "de-a iubit ca oamenii mari".. bine ca nu era c-un baietel [:)] Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

"Mi se pare ca e un pic cam prea mult pentru varsta ei" Exact. Pe asta sa si pui accent in discutia cu fetita. Probabil, ca se simte nelinistita de ceva anume din viata ei de copil si masturbarea ii da senzatie de linistire. Nu este vorba despre o placere sexuala, la asemenea varsta. Doar de un gest de auto-linistire. Cu cat vei fi mai agitata din acest motiv, cu atat se va simti fetita mai vinovata si ii vei adanci starea de neliniste. Are nevoie sa se simta iubita si alintata. Ofera-i un mediu de calm si dragoste. In timp ( poate chiar cateva luni ), ar putea inceta. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...