Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Copiii mei (5 si 8 ani) au guritele pline de afte. Si asta de ieri. Inainte au facut nitica febra (pana in 38, cam 37.3, 37.4), deci nu m-am alarmat. Acum, insa, se plang ca nu pot manca, si cand ma uit in guritele lor ma ingrozesc. Pediatra mi-a zis la telefon ca ar putea avea herpangina, si ca nu ii pot trata decat cu glicerina cu nistatin. Am luat de la farmacie, dar ce ma fac cu mancarea. Cea mica plange si cand bea ceai, cica nu poate deschide gura bine.

Ajutooor! [q]

Astept orice sfaturi. Multumesc!

Tisina

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Offff saracutii de ei.Fata mea a avut stomatita aftoasa,o saptamana de febra care ajungea si la 39.Si la fel nu mi-a mancat cum trebuie vreo 2 saptamani.Incearca sa le dai de baut cu paiul asa lichidele nu ating bubitele prea mult si nici nu trebuie sa deschida larg gurita si sa fie la temperatura camerei.Eu am gasit in farmacie un fel de gel calmant cu care o dadeam inainte de masa si asa reusea sa mestece 2-3 guri de mancare,in rest supe,iaurturi si suc de fructe facut in casa cu paiul.Sper sa le treaca repede.

Lili [mamica] de strumfita Maria Eliza (06.06.2008)

Cu ajutorul lui DD in curand din nou [gravired]

Of! Sunt nitel in pragul disperarii! Baiatului i-au aparut cateva si pe palme si pe talpi si intre degetele de la picioare. Ce are in gura... nici nu vreau sa va spun. Am luat de la farmacie si glicerina si solutie pentru afte bucale cu lidocaina (care vreau sa spun ca ustura al naibi inainte de a amorti locul). Spalaturi cu musetel (si gargara) ii pun sa faca destul de des (mai ales ca ii amuza partea cu gargara). Dar de ce apar si in afara gurilor? Pediatra nu raspunde la telefon.

Aveti idee?

Tisina

Tisina, copii tai au boala care cred ca se numeste in romaneste febra aftoasa - stii, in engleza "hand, foot and mouth disease". Ai aici doua linkuri:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hand,_foot_and_mouth_disease

http://www.cdc.gov/ncidod/dvrd/revb/enterovirus/hfhf.htm

Dupa cum ai sa vezi, este o boala virala, f contagioasa. Si fetita mea a avut. A ei a fost o forma mai usoara, dar avea bubitele asa cum spui tu - picioare, palme si gura, am dus-o la pediatru si a fost confirmata boala.

Nu trebuie sa te sperii sau sa te panichezi, fiind boala virala nu prea ai ce sa faci, doar sa tratezi simptomele adica febra (daca e mare) si discomfortul din gura, de la bubite.

Trece cam in decurs de o saptamina.

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:

http://aloneinholyland.blogspot.com/

Tisina uite ce am gasit pe net...

"Mana picior gura (sindrom)

lnfectie contagioasa benigna cauzata de un virus coxsackie. sindromul mana-picior-gura se observa mai ales la copii in cursul unor mici epidemii estivale. Dupa o incubatie de 3-5 zile apare o febra moderata, urmata de o eruptie de basicute minuscule in interiorul gurii, apoi pe maini si pe picioare. tratamentul comporta ingrijiri antiseptice locale. Acest sindrom se vindeca spontan intr-o saptamana. "

Lili [mamica] de strumfita Maria Eliza (06.06.2008)

Cu ajutorul lui DD in curand din nou [gravired]

A avut si baietelul meu asa ceva , nu i-au iesit basicute decat f mici pe talpi si maini si se vaita ca-l mananca picioarele am fost la urgente cu el (la inceput doctorul a si inceput sa rada cand i-am zis ca am venit ca-l mananca picioarele apoi a confirmat boala) oricum asa ne-a zis si noua ca se vindeca intr-o saptamana si pentru mancarimi a zis sa-i dam cu solutie mentolata ca la varicela -ca doar ce scapaseram de varicela.

Multa sanatate!

Nasol rau..am facut si eu o stomatita de asta cand aveam vreo 17 ani...medicul mi-a zis ca e posibil sa fi luat-o de pe vreun pahar de la vreo terasa (ca pe atunci frecventam[:I])...A fost ff naspa..aveam gura plina de afte, nu puteam manca nimik..de baut cam tot asa si nici cand vorbeam nu ma simteam deloc bine..m-a tinut o saptamana..de cosmar...Imi luasem de la farmacie un fel de sirop su alcool ceva cu care ma dadeam..era groaznic la inceput pt ca ma ustura tare sar dupa cateva clipe nu ma mai dureau asa rau si mai puteam manca cate putin..ma clateam de cateva ori pe zi ci bicarbonat dizolvat in apa...Mi s-a parut ff buna ideea cu bicarbonatul deoarece la 3 zile dupa ce m-am dat mi-au disparut...E bine sa nu beti dupa copii pt ca de regula se ia..Multa sanatate copilasilor..si ma rog sa isi revina cat mai repede!

Ati avut dreptate, fetelor. Am fost la urgenta cu el (ca nu mai puteam sta) s m-a confrmat treaba cu "mana-picor-gura". I-a recomandat Aciclovir la 4 ore si spalaturi in gura cu solutie de bicarbonat pentru schimbarea ph-ului).

Fata are o forma mult mai usoara (ei aproape i-a trecut, si nu a avut decat in gurita).

Multumesc pentru promptitudine si sfaturi! [asia]

Sanatate multa tuturor si un Paste fercit! [flo]

Tisina

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...