deutza26 Publicat Aprilie 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2011 Buna ziua , As avea si eu cateva intrebari mamicilor care au mai multa experienta ,care au trecut si ele prin anumite etape ale puilor lor. 1.La ce varsta incep bebelusii sa se intoarca dupa o parte pe cealalta ,adik sa si miste si corpul nu numai caputul ? 2. La ce varsta ar trebui sa invatam bebelusii sa stea intre pernute ,sau rezemati pe o perna ?presupun ca ii doare spatele de atata stat pe spate ,ar trebui sa o pun sa stea intr o parte dar nu vrea ,m am gandit sa o tin intre perne in pat .. Multumesc frumos !! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roxxy80 Publicat Aprilie 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2011 Buna! Baietelul meu s-a intors prima data de pe spate pe burta la 3 luni jumate, fetita la 4 luni si jumatate. Insa copiii sunt diferiti. Unii se intorc mult mai intarziu. Inca din prima luna de viata i-am tinut destul de mult si pe burta, nu numai pe spate. Perna nu am folosit niciodata sub nicio forma pana la varsta de un an. Dupa varsta de 6 luni unii bebelusi incep sa fie pregatiti sa stea in fundulet. Ai mei copilasi au stat in fund la 8 luni (mergeau de-a busilea de pe la 6 luni dar nu statea sub nicio forma in fundulet). Nici macar cand au fost pregatiti sa stea in fundulet nu i-am asezat intre perne. Nu-i forta coloana sub nicio forma. Copilul iti arata singurel cand e pregatit de urmatoarea miscare. Roxana, mami de [bonjovi]Matei (29.11.2007) si de [zana]Maria (08.09.2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oana_lex82 Publicat Aprilie 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2011 Buna, eu am un baiat de 11 luni, el s-a intors prima data de pe spate pe burta la 3 luni jumatate, la 4 luni si o saptamana se tara si la 5 luni mergea de-a busilea...in fundic s-a asezat singur la 6 luni si statea cateva clipe dupa care se rasturna pe spate..prima data s-a ridicat singurel in picioare tinandu-se de gratiile patutului la 7 luni si 4 zile, de pus pasi punea si la 2 luni daca il tineai de subrat...La 6 luni jumatate l-am pus in premergator si la 8 luni deja mergea de manuta prin casa...Acum merge singurel dara sa se sustina pe distante de 5-6 m , se intoarce singur...De vorbit a zis prima data la 7 luni jumate ga-ta...pe urma a facut pausa si la 8 luni si 7 zile a zis ma-ma, iar la 8 luni si 9 zile a zis ta-ta... Tine cont ca fiecare copil se dezvolta in felul lui si nu trebuie sa te sperii daca un alt copli face ceva si al tau la aceeasi varsta nu face nimik...Fiecare cu etapele lui de dezvoltare...In plus nu il forta sa faca nimik daca nu e pregatit, nu faci decat sa il chinui inutil si anumite pozitii ii pot chiar dauna coloanei..eu nu l-am pus niciodata intre perne..dar de pa 3 luni vroia sa stea in fundulet in brate la mine asa ca il mai tineam asa... Sa iti traiasca minunea si crede-ma ca zi de zi va face ceva nou..te vei minuna de el!!![pup][flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxy Publicat Aprilie 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2011 bebelusii nu se pun sub nici o forma intre pernute.Mie mi s-a atras explicit atentia asupra acestui lucru.Din contra, dupa 4 luni , plus mimus, incep sa se intoarca pe o parte si nu mai e sigur sa-i lasi pe pat.Asa ca cel mai bine lasati jos pe covor,sau pe paturele pe jos, si atunci cand sunt pregatiti se vor incepe sa se miste taras, apoi in 4 labe(nu e obligatoriu) , apoi sa se tina de mobile sa se ridice si in fine sa inceapa timid la inceput sa mearga .Totul in ritmul lor natural, determinat de masa lor musculara, de puterea lui si de curajul lui.Unii sunt mai miscareti [:D]si nu vor sta locului o clipa, si vor vrea sa experimenteze senzatii tari [:D], asa ca nu vor astepta sa vina lucru la el , ci va face tot ce poate sa ajunga el la lucrul dorit.Si asa incepe taras, 4 labe ...pana ajunge acolo. Aici mi s-a spus sa pun la capatul paturicii (de pe jos) ceva ce il tenteaza foarte tare si asa va fi stimulat sa se miste.Apoi marita progresiv distanta pana la obiectul dorintei [:D].De pus intre perne sau de tinut de maini sa paseasca nu numai ca e nociv pentru coloana da ii invata si lenesi sau tematori si apoi cand nu e un adult in preajma nu vor incerca.Daca vrei sa-l pui in plan mai vertical, eu am folosit scaunul de masina e mai oblic si asa putea vedea ce misca pe langa el si nici cu fata in sus nu mai vroia sa stea.Dar tot pus pe jos, pe burta (isi intareste muschii spatelui si a gatului)e mai important. Bineteles securizat totul (ca il atrag pericolele ca un magnet) dar deja e alt subiect si nu asta ai intrebat. Ai rabdare si iti va arata el cand e pregatit de toate etapele .Statistica e prea generala.Si daca el e sanatos si nu se impun alte regimuri speciale , atunci natura isi spune cuvantul. Si cazul concret acum dupa atata palavrageala ...al meu cel mare e un static prin definitie, nici daca dai cu bomba nu il misti...dar e mare si nu mai tin minte firul desfasurarilor, dar la asta mic e totul destul de proaspat .De intors s-a intors pe la 4 luni, stiu asta ca a luat prima tranta din viata lui, eu il lasasem pe pat la mijlocul lui , bine mersi ca nu pleaca, si l-am gasit pe jos, da nu plangand ci incercand sa se intoarca ca picase pe burta. Si de pus in fund singur s-a pus dupa ce mergea bine in 4 labe si era asa de bucuros ca a descoperit rotatia aia (ca nu e chiar simplu sa ajungi in fund din genunchi [:D]).Partea importanta cu adevarat nu e sa-l pui in fund ci creerul lui sa faca acele conexiuni ca sa ajunga els a isi gaseasca miscarile care sa-l aduc ain pozitia aia. La cel mare am facut greseala sa-l pun eu in fund si cand pica sa-l ridic, fugeam ca nebuna sa nu-l las acolo jos.Si el habar nu avea apoi cand cadea sa se ridice singur, de fapt nici nu se gandea ca poate si singur,a stepta acolo plangand sa vin sa-l iau.Si cadea din ce in ce mai rau ca stia ca eu sar .Dupa ce o alta mama m-a oprit sa nu-l mai ridic cand cade, cu toate ca atunci i-as fi scos ochii [:D], mare dreptate a avut, ca a invatat asa si al meu ce sa faca cand e in situatiile alea si nu mai astepta el ajutorul meu mereu. Am scris enorm, da extragi tu esentialul [flo] roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
deutza26 Publicat Aprilie 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2011 Multumesc frumos , Fetita mea are 2 luni si jumatate ,si isi misca capul de pe la 1luna ,si l intoarce singura ,de pe o parte pe cealalta ,e tare agitata ,isi misca mereu picioarele ,le ridica in sus ,din maini da mereu,cateodata se si loveste ca nu si da seama de gesturile necontrolate pe care le are ,o mai pun si pe burta ,cateodata isi ridica capul ,cateodata nu ,da cu limbuta pe paturica pe care o pun ,si dca o vad asa o intorc( nu i prea place pe burtica|) acum astept sa faca si ea ceva spectaculos ,sa se intoarca singurica in patut,de aia am si intrebat ca nu stiam cam pe la ce varsta sa ma astept .. o tin si eu in scoica de la carucior ,care se spune ca este indicata pt bebelusi ,la inceput mi s a parut ca sta cam aiurea ,acum m am obisnuit si cred ca ii si place ,dar am un leagan d asta mai maricel ,si ma intrebam daca ii cauzeaza sa o pun acolo ? ei sunt f fragili ,si nici n as vrea sa i fac vreun rau ..sau sa o invat "puturoasa" O zi placuta!! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxy Publicat Aprilie 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2011 daca ai leagan in care pozitia corpului este ca in scoica, o poti pune fara probleme .Singura problema care ar fi e ca sa planga cand se opreste leaganul, deci sa cam fii la dispozitia ei.Eu am avut dar era cu baterii si dezastrul era cand se terminau bateriile [:D].Dar daca leaganul este cu scaun de stat in fund e muult prea devreme . Daca are deabia 2 luni jumate mai ai ceva de asteptat pana se intoarce, dupa 3 luni jumate , chiar 4 poate incepe .Dar acum o poti pune pe paturele cu jucarii agatate deasupra pe care sa le poata atinge cu mainile si picioarele, o incanta sigur mai ales daca mai fac si sunete .Si vorbit mult , eu vorbeam mereu chiar daca parea ca vorbesc singura , si il plimbam mereu prin casa dupa mine cu scoica, nu-l lasam in camera singur.Si la bucatarie faceam amándoi, si acum rad ca il puneam pe aragaz (bineteles inchis) [:D]si-i prezentam legumele pe care le curatam pentru salata. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) [i] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vivela Publicat Aprilie 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2011 al meu pe la 6 luni inca nu se intorcea de pe o parte pe alta, dar statea in fundulet bine-bine. cred ca ar fi putut sa se rostogoleasca, dar n-o facea, habar n-am de ce. eu stiu ca 6 luni e varsta medie pt stat in fund, cam 9 luni pentru tarat (mers de-a busilea), 1 an si 2 luni pt mers singur in picioare. sincer, datele astea nu mai stiu pe unde le-am citit [:I], dar mi-au ramas in minte. bineinteles, multi fac lucrurile astea mai devreme, altii mai tarziu... ________________ Traiesc in [url="http://gabi-o.blogspot.com/2010/08/bun-venit.html"]Orasul Alandala[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adra_bell Publicat Aprilie 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2011 Deutza, s-a mai spus si mai sus, copilul nu se pune intre perne. Daca crezi ca il deranjeaza pozitia pe spate, il mai tii in brate[:)] Foarte bun e siteul babycenter.com, are undeva milestones pe saptamani, un tabel cu ce fac bebelusii in sapt x, sunt niste medii, majoritatea fac cutare lucru, cativa fac asta etc. Doar ca nu gasesc tabelul acum [url="http://myeva.wordpress.com/"]blog[/url] asteptandu-l pe Filip (august 2011) The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lalala13 Publicat Aprilie 27, 2011 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2011 fiecare copil e diferit si are ritmul lui. intr-adevar sunt niste medii dupa care sa te iei, dar nu tot timpul este aplicabil la oricine. eu am fost cu copilul la 5-6 luni ca nu se intoarce de pe burta pe spate si invers. bine, l-am vazut dar foarte rar, si mi-a spus kinetoterapeuta ca e lenes el si nu vrea, ca de putut poate si sa nu-l fortez. acum la 9 luni merge aproape singur dar de-a busilea nu vrea. de stat pe burta nu a vrut ca plangea si iar imi faceam probleme. dar se pare ca asa e el. nici acum nu se da in vant dupa intoarceri dar din moment ce merge e ok. la el a fost si factor favorizant ca l-am pus mai mereu in scoica sau in balansaor ca avea reflux si dadea afara, si deci nu-l lasam pe burta sa-si faca de joaca cand era mititel. ---------------------------------------------- my somebody.... [i] [url="http://www.eticker.co.za/tickers/bbho9bmbyh9bnw0p.png"]A sosit minunea![/url] [ruga]Doamne Ajuta in continuare! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.