Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

HTA sau atacuri de panica?

Recommended Posts

Buna ,

In urma unui vertij si a unor masuratori ale tensiunii la doct. de familie, am fost dignosticata cu HTA. Am 36 de ani, restul analizelor au iesit in limite normale. Fiind o fire extrem de emotiva si pe fondul unor suparari de la serviciu- trecere la 4 ore, am fost foarte suparata si am ajuns la urgente cu tensiune 18/10. Doctorita de garda mi-a facut EKG si mi-a zis sa merg la endocrine, ca nu e de la inima. Pentru linistea mea (ca m-a vazut nelinistita) m-a trimis pe sectie la Cardiologie si doct. de specialitate mi-a zis ca e mai de graba o nevroza, mi-a dat o reteta pentru tensiune si Vagostabyl si Gingium.

Mentionez ca am o spondiloza cervicala veche care imi face probleme si lipsa de calciu.

Intr-o noapte am intrat in panica din cauza unor dureri de cap groaznice,tremuraturi, tahicardie, palpitatii, am crezut ca am AVC. Am fost la endocrine, la neurologie, totul normal, am facut fizioterapie pt. spondiloza, am facut tomografie la cervicala- mai nimic- spondiloza incipienta.

In final am fost trimisa la psihiatrie unde am primit o reteta pentru atac de panica- Xanax si Asentra.Acum iau si pt. tensiune o pastila Co prenessa pe zi.

M-am mai linistit, de atunci a trecut o luna jumate si abia astept sa scap de medicamentele astea pentru anxietate si panica (dupa 3 luni).

Framantarea mea este referitoare la hipertensiune- am sau nu? Acasa am tensiune 10-11, la doct. de fam. 15-16. Cand ajung in cabinet simt imediat emotii si neliniste- chiar sub tratament.

As dori ceva sfaturi si incurajari!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna,

Cand am citit mesajul tau am crezut ca esti mama. Exact asa se intampla si cu ea. Exact aceleasi probleme: hta, spondiloza, atacuri de panica. Ea mai are si insomnie,colesterol, aritmie. Si eu as dori sa stiu exact ce are. A fost si ea pe la toti: cardiologie, endocrinologie, neurologie, reumatologie. Ia medicamente de multi ani pentru Hta, Colesterol, aritmii si nu vedem nici o imbunatatire.

De ceva timp a trecut pe produse Calivita dar sunt tare scumpe si problemele au reaparut. Sper din tot sufletul sa gasesti rezolvare problemelor tale si poate imi dai si mie o idee.

Te iubim, printesa Victoria!!!

Anxietatea si panica se trateaza foarte eficient cu psihoterapie. E singurul mod in care vei rezolva problema asta. Xanax-ul si alte asemenea nu se ating de cauza, controleaza doar efectele.

Ce descrii tu sunt manifestari anxioase si somatizari. In cursul unui atac de panica tensiunea poate creste destul de mult. Ai facut toate investigatiile medicale, fiziologic esti OK, nu-ti mai face griji.

Cauta un psihoterapeut bun si o sa te simti mai bine in cateva luni.[flo]

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Belleane probabil asociaza orice problema de genul asta cu nebunia. Incearca sa o educi putin in domeniu, vorbind despre altii, fara sa-i faci vreo sugestie ei. In general, despre psihoterapie si cum isi trateaza oameni absolut normali acolo problemele de genul anxietatii, atacurilor de panica, depresiilor. Poate gasesti si un exemplu concret, cineva din anturaj. In timp poate va ajunge sa vada terapia ca pe ceva normal si firesc, ca si mersul la medic cand esti bolnav.

Nu o poti convinge tu, e nevoie sa se convinga ea singura. Insa o poti influenta discret.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...