Happy_in_TO Postat Ianuarie 3, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 3, 2010 In fiecare an astept sa imi vina in posta "the milk calendar", calendarul de la asociatia fermierilor care prepara produsele lactate. E un calendar frumos, cu retete si poze de mincaruri foarte apetisante. Anul acesta a aparut cu o reteta originala care m-a atras din prima. Este reteta de cupcake coapta in conurile de inghetata. Mi s-a parut ingenioasa si atragatoare pentru copii, excelenta pentru o onomastica sarbatorita la scoala (este curata, nu se mai taie tortul, nu se mai folosesc farfurii, nu mai trebuiesc furculite), pentru un picnic, pentru un bazar al scolii pentru stringere de fonduri,etc. Reteta: 12 conuri de inghetata cu fundul plat 3/4 cana (175 ml) zahar 1/2 cana (125 ml) cacao 1 cana (250 ml) lapte 1 ou 1/2 cana (125 ml) unt topit 2 lingurita (10 ml) extract de vanilie 1-3/4 cani (425 ml) faina 1-1/2 lingurita (7 ml) praf de copt 1/4 lingurita (1 ml) sare Crema de ciocolata: 3/4 cana (175 ml) bucatele de ciocolata 2 linguri (30 ml) lapte 1/4 cana (50 ml) smintina (nu degresata!) bombonele pentru decorat Mod de preparare: - incalziti cuptorul la 350 F sau 180 C - dintr-un sul de folie de aluminiu taiati 12 fisii cam de 10 cm, impaturiti fisia pe lungime, pe mijloc si apoi infasurati conul in asa fel incit sa fie imbracat pe lateral pina aproape de buza. asta ca precautiune sa nu se arda conul si mai ales daca se prelinge un pic de mix pe margine cind se coace, se taie frumos lava vulcanului si conul ramine curat :) - intr-un bol amestecati zaharul si cacaoa, adaugind treptat laptele pina la omogenizare. - adaugati oul, untul si esenta de vanilie, amestecati pina se obtine o pasta uniforma. - puneti amestecul cu lingurita in fiecre con, lasind gol un deget pina la baza de sus a conului, sa aiba loc sa creasca fara sa dea pe afara - dati la cuptor cam 30 min sau faceti testul cu betisorul. - lasati la racit complet in tava sau pe sita de racit. Crema: - intr-un vas care se poate folosi in microunde amestecati bucatile de ciocolata cu laptele. - Dati la microunde la puterea medie (50%) pentru 1 min sau 2 pina cind ciocolata este topita. (puteti topi ciocolata in lapte si pe baie de aburi la aragaz) - amestecati bine ciocolata cu laptele - adaugati smintina - lasati sa se raceasca. Puneti crema de ciocolata peste conurile de inghetata coapte si decorati cu bombonele. Pentru crema alba puteti folosi ciocolata alba. ***Pentru mamicile care vor sa impresioneze, dar care sint limitate de timp: recomand cu caldura mixul gen Betty Crocker si cremele lor gata facute cu arome diferite. Le-am facut sint sint ok. (Cred ca acum un an o fata care traia intr-o tara calda intreba de o reteta de dulciuri care sa reziste la temperatura mare de afara, in forma de inghetata. Asta e reteta ideala dupa parerea mea, plus ca va fi fun pentru copii.) Reteta originala si pozele: http://www.dairygoodness.ca/recipes/ice-cream-cone-cupcakes Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Happy_in_TO Publicat Ianuarie 3, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 3, 2010 Acum am vaut la sfaturi: Ca sa faceti cupcake de vanilie: omiteti cacaoa, folositi numai 2/3 cana (150 ml) de zahar, cresteti esenta de valilie la o lingura (15ml) si cresteti faina la 500 ml sau 2 cani. Ca sa faceti crema de vanilie: bateti 1/4 cana (50 ml) unt, 2 linguri (30 ml)de lapte, 1 lingura (5 ml) esenta de vanilie si 1-1/2 cana (375 ml) zahar pudra pina devine o crema usoara. Daca este prea tare, mai adaugati un pic lapte, dar foarte atent si numai un pic, cu lingurita. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dana_B Publicat Ianuarie 3, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 3, 2010 Merci de reteta. Chiar o sa o incerc in curand. Eu "practic" cupcakes de zile de nastere - din motivul amintit de tine - curat si practic pt copii. Plus ca bilutele alea din crema sunt cel mai mare hit! DB Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adela P Publicat Ianuarie 5, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 5, 2010 Happy, excelenta idee la zilele de nastere de la scoala. Sunt sigura ca ar fi un instant hit. Multumim de reteta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Happy_in_TO Publicat Ianuarie 6, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 6, 2010 Miine este ziua de nastere a fetitei mela, Maya care face 8 ani. Ca treat pentru scoala m-am gindit sa fac aceasta reteta dar versiunea short cut. Am oprit la magazin si am cumparat conuri cu fundul plat, mix Betty Croker de vanilie si de ciocolata si crema de vanilie si de ciocolata. Am amestecat mixul cu ouale si laptele. Inainte de asta am luat folia de aluminiu si am taiat fisii cam de doua ori lungimea conului. Am infasurat conurile si le-am pus in gaurile de la formele de muffin. Cind le puneam asa, mi-am spus ca nu are cum sa le umpli pina la refuz si nu le-am umplut de tot. Am lasat cam un deget de la marginea de sus. Le-am pus la copt pentru exact 30 de minute. Unele s-au rotunjit frumos pina la baza de sus, altele au curs putin pe folia de aluminiu. Dar le-am taiat asa pe muchie si au fost ok. Le-am lasat sa se raceasca si apoi am luat o lingura plina de crema si am acoperti partea de sus. Apoi, cu latura lingurii am netezit crema de la exterior spre interor iar ajungind in virf i-am creeat un motz mic, exact ca la inghetata. Le-am ornat cu bombonele multicolore si...gata! Nu va spun ce de efect sint! Am luat un con neornat, gata iesti din cuptor si l-am taiat de-a lungul sa vad si eu minunea: este copt sau nu? Era copt bine de tot! Am gustat un pic din coaja conului impreuna cu cupcake'ul si avea o conistenta placuta, un pic moale dar totusi un pic crocanta. Deci atentie: daca faceti reteta nu adaugati mixul pina sus la buza conului, lasati cam un deget, asa... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Happy_in_TO Publicat Ianuarie 6, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 6, 2010 Am uitat sa spun: conurile nu s-au ars, nu s-au prajit, au ramas exact asa cum erau. Dintr-un mix de vanilie si o crema de vanilie de 340 gr mi-au iesit 24 de bucati. Deci in total mi-au iesit 48 de bucati, jumatate de vanilie cu crema de vanilie si jumatate de ciocolata cu crema de ciocolata. Am luat de la magazin doua cutii in care erau conserve. Le-am imbracat intr-o hirtie de invelit cadoul, ce aveam prin casa. Au iesit foarte frumoase si au marimea ideala: 4 conuri pe latime si 6 pe lungime. Stau perfect. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adela P Publicat Ianuarie 6, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 6, 2010 Great tips! Si eu voi face cu cake mix e mai simplu. O intrebare: cand ai pus bombonelele acelea la sfarsit nu s-au amestecat culorile intre ele pana au ajuns copiii sa le serveasca? Tin minte anul trecut cand am trimis cupcakes-urile la scoala Jonathan mi-a spus ca se cam amestecasera culorile pana la pranz si nu mai aratau ca dimineata cand le-am dus. De aceea anul acesta ma gandisem sa ii dau cutia cu bombonele la el si le decoreaza acolo...sau sa pun una maxim doua culori si daca se amesteca tot arata ok. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Happy_in_TO Publicat Ianuarie 6, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 6, 2010 Adela, eu am folosit bombonele din astea nu din alea bilute, ca nu am avut. Le-am facut si ornat aseara, le-am pus in cutii si le-am lasat pe pervazul de la bar, descoperite. Dimineata erau la fel, nu s-au deformat, nu a fuzionat nici o culoare... Parerea mea este sa le ornezi imediat pentru ca din experienta iti spun ca se formeaza o pojghita mai tare daca sta crema afara, deci risti sa nu se mai aseze bombonelele pe crema ci sa curga la vale. Maya si Sarah au mincat cite una dimineata, dupa micul dejun, cu o cacao calda. M-am uitat la sectiunea muscaturii si arata de milioane. S-au consumat frumos, curat, fara frimituri si crema intinsa pe miini... Le-am dus la scoala si le-am pus in clasa. Profesoarele care m-au vazut au exclamat toate "wow"... Sint de efect, o sa va spun diseara daca au avut priza la copii. Deja Maya mi-a spus ca mai vrea o tura pentru la day-care si Sarah vrea si ea o tura pentru clasa ei. Vineri am liber asa ca mai fac. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madau Publicat Mai 3, 2010 Raport Distribuie Publicat Mai 3, 2010 Happy ti-am vazut pozele cu cupcakes-urile cu copacei si trebuie musai sa te felicit, arata extraordinar[flo] Vreau si eu o reteta de cupcakes, din acelea normale, am forme, am tot dar n-am reteta. Am cautat eu pe net dar as prefera o reteta testata. Plus ceva retete pt icing, parca asa se numeste glazura de deasupra... Multam Madau siid="Comic Sans MS">id="black"> [zana]Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Comic Sans MS">id="red"> poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009 povestea nasterii Mirunei, filmulet aniversar filmuletze poznase 1 si 2 bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX[foto]id="Comic Sans MS"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.