ioana2004 Publicat Ianuarie 5, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 5, 2010 Fetelor in primul rand sa va spun LA MULTI ANI pe 2010 si sa aveti un an mai bun din toate pctele de vedere... Gata s-au dus sarbatorile dar nu toate ,urmeaza Sf Ioan ...si de aceea m-am gindit sa fac ceva fiindca fiica mea este ioana si vrea ceva dulce.. Miam adus aminte ca o data faceam cubulete de coaja de portocala fierte nu mai stiu cum in apa cu sau fara zahar....si apoi le tineam in sirop de zahar si le puneam in blaturi de orice fel... Stie cineva despre ce spun ?Daca da va rog sa imi spuneti exact cum se fac aceste cubulete... Mariana mama de Ioana de 4 ani si Stefan de 2 luni Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
manon Publicat Ianuarie 5, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 5, 2010 sa-mi amintesc...radeam coaja portocalie (destul de superficial, ca sa mai ramana cate ceva pe ici-colo) curatam portocala de coaja si puneam cojile in apa rece, doar pentru ca asteptam sa se stranga mai multe. daca nu pregateam chiar a doua zi aceasta "dulceata", schimbam apa. apoi, taiam cojile in cubulete, asa cum zici, si le introduceam intr-un sirop de apa cu zahar, bine fiert, si mai lasam cateva clocote. apoi...in borcane si gata. am folosit aceste cubulete la inghetata, la cozonac, la pasca, la torturi (nu numai la diplomat, dar mai ales), la placinta cu branza dulce. impreuna cu creme ganache iese o mascota superba. [flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
manon Publicat Ianuarie 5, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 5, 2010 am uitat un amanunt important: am incercat sa le folosesc la pandispan si nu mi-a iesit!!! pur si simplu s-au lasat la baza formei si am avut probleme chiar sa rastorn prajitura pentru ca mi s-a lipit. evident, inainte de a le folosi le-am scos din sirop, le-am scurs cat am putut (ei, nu era cazul sa le spal sa le usuc si sa le amestec cu faina...). una peste alta...eu fac pandispanul simplu (si-mi iese super). poate e un secret pe care eu nu-l stiu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Ianuarie 5, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 5, 2010 dragelor, eu in locul vostru as fi mai precauta, deoarece absolut toate fructele si legumele din import sunt stropite cu fel de fel de substante menite sa le fereasca de daunatori in timpul transportului, de deshidratare sau sa le grabeasca coacerea. folosind coaja razuita (lamai, portocale), riscati sa ingerati si mare parte dintre aceste substante, despre care nu avem de unde sa stim cat de daunatoare sunt sau in ce concentratie au fost folosite... de exemplu, recent am avut neplacuta surpriza sa constat ca lamaile cumparate aveau un fel de ceara pe coaja, mi s-a curatat de pe palme destul de greu. cred ca o alternativa putin mai "sanatoasa" ar fi sa folosim fructe deshidratate...dar si acestea au adaos de zahar si cine mai stie ce... Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) Printesa mea este in concursul Pampers, aici http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043 Multumim pentru orice vot primit ! "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monica-elizabet Publicat Ianuarie 5, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 5, 2010 da,mai bine se evita cojile de fructe exotice daca nu-s din gradina personala [:D][flo] Monica-Elizabet [url="www.reteteinimagini.com"]Retete in imagini[/url] [url="http://www.reteteinimagini.com/forum/index.php"]Impresii, pareri, retete[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dana d Publicat Ianuarie 6, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 6, 2010 Eu folosesc cu mare placere coaja de lamaie rasa in toate prajiturile dar uneori si de portocala rasa. Imi plac mult fructele confiate si de aia si eu m-am intrebat cum se fac pana cand o data mi-a sarit in ochi o cutiuta cu fructe confiate intr-un supermarket. Cred ca alea din magazin asa uscate nu s-ar lasa la fund in pandispan. Am primit si eu tot felul de mailuri sau pe alte cai informatii din astea cu totul e nociv, plin de E-uri sau cine stie ce pesticide, daca ar fi sa le iau in seama n-as mai face nimic familiei de mancare. Pana la urma nu exagerez cu nimic, o coaja rasa de citrice o data la o luna nu cred ca ne va imbolnavi de ceva. Problema e ca tot nu se stie de ce se face cancer si de aici toate speculatiile astea. Cunosc oameni care au mancat toata viata numai din curtea lor si tot au murit de cancer asa ca...nimic nu ne poate garanta o viata lunga si sanatoasa. Scuze pt offtopic. [url="http://community.webshots.com/user/danaf123"] Fetele mele[/url] Iremediabil indragostita de CANADA Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Ianuarie 6, 2010 Raport Distribuie Postat Ianuarie 6, 2010 Toti am mincat coaja rasa de portocale sau lamii cind eram mici si putem spune ca n.am patit nimic dar e adevarat ca nu mincam prea multa :-) Insa este foarte adevarat ca este toxica coaja de la portocalele tratate ca sa nu mai spun ca e ca si cum ai minca coaja de la cascaval pentru ca sunt date cu ceara inainte de a fi exportate altfel nu ar rezista pe drum. Daca celelalte E-uri care se gasesc in comert in diverse alimente sunt considerate bune de mincat chiar de catre ministerele sanatatii din mai toate tarile lumii acest E230(difenil) folosit pentru a da luciu citricelor este cu totul altceva, el apare pe lista neagra chiar a celor mai importante asociatii de sanatate din lume, este folosit numai ca uz extern si nu e emisiune de bucatareala in care sa foloseasca coji de citrice in care sa nu adauge "nu folositi decit cele netratate". Fructele netratate se vind cu frunza cu tot asa cum se culeg din pom si mai ales se vind acolo la doi pasi de unde le-au cules, in plus costa enorm tocmai pentru ca sunt netratate, proaspete si le poti folosi si coaja [:D]. Si acum on topic petru cine este interesat de reteta [:D]: coaja de portocala se curata de partea alba cit de bine puteti, apoi se tin in apa rece cel putin citeva ore ca sa mai lase din gustul amar. In acest timp cit stau in apa rece ( eventual cu o farfurie pusa cu fundul in sus peste ele ca sa le tina sub apa si nu plutitoare la suprafata, schimbati apa de citeva ori. Punem cojile de portocala scurse bine de apa in care au stat, taiate in fisii lungi si inguste ( cca 0.5 mm latime si lungime cit e portocala de mare ) in apa cu zahar ( pt 3 portocale cit pumnul adaugam 250 gr zahar si 300 ml apa ). Punem cratita pe foc si lasam la foc maricel pina incepe sa clocoteasca, in acest moment lasam focul mic de tot si lasam sa fiarba fara sa clocoteasca insa cca 45 minute. Le scoatem una cite una si le asezam pe o hirtie de copt / pergament unde vor ramine pina se usuca bine de tot adica citeva ore ( cca 4 minim). Cind sunt uscate se pot folosi la prajituri, eventual le taiati in cuburi mai mici sau le puteti minca : tavalite prin zahar tos si apoi inmuiate numai pe jumatate in ciocolata topita, evident se lasa iar la uscat pina se intareste ciocolata. nota : daca vreti sa le fierbeti de la inceput taiate cubulete timpul de fierbere va fi mai scurt de 45 minute. Se pastreaza intr-un borcan de sticla inchis ermetic. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Teodora D. Publicat Ianuarie 6, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 6, 2010 Eu nu foloseam coaja de portocale sau coaja rasa de lamaie pt ca sunt intr-adevar toxice, insa am gasit prin supermarketuri gata rasa. Cele de la Dr. Oetker, coji rase fin, nu sunt prea aromate, insa am cumparat cubulete zaharisite produse in Sicilia, importate de nemti si ajunse printr-un lant de magazine nemtesc la noi; nadajduiesc ca astea nu sunt tratate cu porcarii, dar ma bazez doar pe increderea mea in nemti :), de aceea va intreb pe voi daca stiti cat sunt de sanatoase aceste produse din comert. Nu scrie ca ar fi bio si facem abstractie de zaharul din compozitie (+glucoza, +fructoza), pt ca realmente sunt f bune cojile lor de portocale, am pus in crema de diplomat si a avut un gust deosebit. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Publicat Ianuarie 7, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 7, 2010 Teodora daca sunt produse si impachetate in Sicili sunt ok . La fel daca ar fi fost produse si ambalate intr-o alta tara producatoare de citrice (Spania, Grecia..). Tocmai pentru ca cel putin in Italia se pune mare accent pe utilizarea numai si numai a cojilor netratate si pentru faptul ca aici sunt folosite foarte mult in patiserie. Fara zahar insa nu se poate decit daca le vindeau crude si congelate, zaharul este conservantul natural. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Teodora D. Publicat Ianuarie 7, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 7, 2010 Multumesc, Crista! Cubuletele alea trebuie zaharisite, altfel nu ar fi asa de bune si scrie ca le-au adaugat acid citric pt conservare. Insa coaja ma interesa sa nu fie stropita. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.