Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Tepe in turism - unde ne adresam?

Recommended Posts

Din nefericire, am patit-o anul acesta. Nu stim cum este indicat sa procedam, vrem sa facem ceva demersuri pt a remedia cat de cat situatia (inclusiv, daca se poate, sa recuperam o parte din bani). Lucrurile stau cam asa: pe baza unei oferte pe email, am decis sa facem o rezervare de Craciun la o pensiune la Vatra Dornei. Pachetul cuprindea masa, cazare, program de sarbatori. Pt aceasta, ne-a fost solicitat un avans de 50% din valoarea pachetului (in luna septembrie 2009). In cursul lunii noiembrie, am primit un email de la pensiune; mi se comunica ca se schimbase administratorul si ca sa le platim restul de 50% pana la sfarsitul lunii. Am facut si aceasta plata, am primit confirmare ca au intrat banii si ca ne asteapta. Nici un moment nu s-a mentionat ca ar fi aparut intre timp probleme pt care sa nu isi poata onora programul. In data de 23 seara am ajuns la Vatra Dornei; a doua zi la pranz, solicitand detalii depsre programul care ne fusese anuntat initial pt seara respectiva, aflu cu stupoare ca nu va mai exista, motivul vag exprimat fiind, se pare, faptul ca fostul administrator plecase cu banii de avans. Pana seara ne hotaram sa plecam, nu am mai vazut rostul sa ramanem acolo in conditiile in care nu ni se oferea pachetul pt care platisem. Mentionez ca in toata aceasta perioada am fost singurii clienti din pensiune, pe langa grupul de prieteni / rude invitati de cei ce administreaza locatia. Incerc sa am o discutie cu administratora, ii spun ca vrem sa plecam si ii solicit restituirea unei parti din bani, pt partea de servicii neprestata. Primesc un refuz categoric, ca doar nu este vina ei ca toti ceilalti clienti au contramandat din cauza lipsei zapezii (cica!) si nu poate sa inchirieze seviciile mentionate (gen Mos Craciun, colindatori, etc) atata timp cat suntem singurii ei clienti. In dimineata zilei de 25, exact inainte sa ne trezim si sa plecam asa cum hotarasem, a izbucnit un incendiu chiar la pensiunea unde eram cazati. Am plecat val-vartej, macar nu am avut pierderi si din aceasta cauza. Sunt constienta de faptu ca o parte din bani au fost folositi pt a achizitiona alimente, deci nu ma astept sa imi fie restituita decat partea din suma aferenta serviciilor neprestate si necontractate de catre cei de la pensiune. As vrea sa stiu unde ma pot adresa. Ma gandeam la protectia consumatorului. Din pacate, ca si documentatie am doar corespondenta pe email si ordinele de plata. Nu am avut contract, plata avansului a fost facut catre PFA, plata celei de-a doua transe catre firma. Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006) [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20060926_-8_Tudor-Andrei+is.png"]Uite ce mare am crescut...[/url] [url="http://www.totsites.com/tot/tudorandrei"]Povestea merge mai departe[/url]...
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Fara contract, va fi imposibil de probat ce ti s-a promis si ce ai gasit, care este continutul serviciilor pe care trebuia sa le primesti. Vorbele nu fac document (si nici mailurile). Macar factura ai pe ordinele alea de plata? Scrie in ea "cazare, sanie, Mos Craciu etc"? Incearca amiabil, trimite o notificare - chiar daca nu stiu cum vei demonstra ca de banii aia trebuia sa stai 7 zile, nu 3 (daca ai avea macar facura pe care sa scrie "7 zile cazare", ai putea arata ca din cauza incendiului nu s-a putut executa serviciul). "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Multumesc pt raspunsul prompt. Din pacate, nu avem facturi. Imi dau seama ca email-le nu au valoare juridica; insa pt a face o petitie la Protectia Consumatorului am sperat sa fie suficient. Am in atasament un document cu programul detaliat pe zile si ore... PERIOADA 23 –27 dec 2009 23 dec - primirea invitatilor cu palinca fiarta si placinte cina si cazarea. 24 dec— mic dejun ora 9,00 10,30--- plimbare la m-rea AMD –locatie superba-o rugaciune de multumire Pranz—13,00 (optional mancare de post) Dupa masa - Progam de partie:schi si sanie 19,00- Cina festiva de Ajun – mancaruri traditionale— primirea lui Mos Craciun-va imparti daruri tuturor cazatilor si copiilor,concert de colinde,program artistic 25 dec. Mic dejun – 9,00 10,00-- Participare la slujba de Craciun la Catedrala orasului 13,00 - -pranzul traditional de Craciun - Dupa masa—plimbare in noul parc al statiunii 19,00—Cina festiva de Craciun - mancaruri exclusiv traditionaledin Bucovina,program-artistic deosebit,surprize. 26 dec – mic dejun—10,00 Ora 11,00 - plimbare cu sania pe platoul orasului 12,30—dejun vanatoresc in natura,lautari,foc de tabara,voie buna. 19,00 - seara dansanta -meniu special,program artistic,karaoke,concursuri cu premii. 27 dec - ora 9,00 -mic dejun -plecarea invitatilor Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006) [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20060926_-8_Tudor-Andrei+is.png"]Uite ce mare am crescut...[/url] [url="http://www.totsites.com/tot/tudorandrei"]Povestea merge mai departe[/url]...

pentru ca un astfel de contract sa fie valabil incheiat legea nu impune forma autentica, trebuie doar sa faci dovada ca a avut loc acordul partilor dovada o poti face si prin corespondenta electronica din ce descrii suna a infractiune inselaciune in conventii iar daca nu au inregistrat banii dati de tine poate fi si o evaziune mica deci poti incerca cu o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria...(nu stiu de cine e arondata statiunea vatra dornei)poate asa ii sperii si iti recuperezi banii

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2
pentru ca un astfel de contract sa fie valabil incheiat legea nu impune forma autentica, trebuie doar sa faci dovada ca a avut loc acordul partilor dovada o poti face si prin corespondenta electronica din ce descrii suna a infractiune inselaciune in conventii iar daca nu au inregistrat banii dati de tine poate fi si o evaziune mica deci poti incerca cu o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria...(nu stiu de cine e arondata statiunea vatra dornei)poate asa ii sperii si iti recuperezi banii
Asta-i teoria generala a obligatiilor comerciale. Legea nu impune forma autentica a contractului, ci cea sub semnatura privata. In lipsa contractului de comercializare a serviciilor turistice, fiecare parte isi asuma "teapa". Obligativitatea incheierii contractului pentru servicii turistice este reglementata prin lege, iar contractul-cadru prin Ordinul Ministrului Turismului nr. 69/2003, care prevede clar in art. 2: "Agentii economici care comercializeaza pachete de servicii turistice au OBLIGATIA sa incheie contracte de comercializare a pachetelor de servicii turistice cu turistii, conform modelului prevazut in anexa la prezentul ordin...". Anexa prevede forma scrisa, sub semnatura, care este asadar expres ceruta in acest caz de obligatie comerciala. Sigur ca se poate incerca orice modalitate de a-ti recupera pierderea - dar prima intrebare a oricarei autoritati se va referi la contract. Ai putea invoca aceasta obligativitate in discutia cu hotelul (lipsa contractului conduce la suspendarea licentei - si poate asa inteleg repede ca este preferabil sa-ti dea banii inapoi. Eu am aplicat aceasta strategie, si mi-a iesit!) "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Adriana mica, poate pentru un proces in justitie nu-ti sunt suficiente documentele, insa pentru Protectia consumatorului sunt. Firma respectiva va fi trasa la raspundere si pentru faptul ca nu aveti un contract de prestari servicii turistice. Adreseaza-te cu incredere, vezi ca raspund intr-o luna. OP-urile si programul asa cum l-ai primit pe mail este suficient. Succes! [flo]

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2
mediajust, atentie ord 69/2003 a fost abrogat prin ord 516/12.04.2005, care este in vigoare si in prezent situatia este clar reglementata de OG 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice
Asa este, noul contractul-cadru este permite chemarea in garantie a agentiei. Dar uite-te la Dispozitiile finale: "Contractul poate fi prezentat #351;i sub forma unui catalog, pliant sau alt înscris..." Corespondenta pe mail nu este inscris, din pacate (stii cum este cu expertizarea "autorului" - "mi s-a desecretizat parola", "s-a asezat unu' si a scris..."). Trec peste faptul ca aici vorbim, de fapt, despre doua plati - doua entitati juridice furnizoare de servicii turistice, deci doua pachete (in acceptiunea OU 107). Care servicii au fost platite cu fiecare OP? Ce a a contractat PFA, ce a contractat firma (ca sa stim unde nu s-a respectat oferta/conventia). Or, prezentarea aia este o insiruire de activitati/servicii la pachet, care nu indeplineste nici macar conditiile obligatorii impuse de art. 7 din ordonanta). Repet, trebuie folosite toate parghiile (incepand cu vorba buna si terminand cu OJPC si ANT - daca vor, oricum ii gasesc intr-un "defect") - dar contractul ramane principala proba. (Eu dupa propria mea teapa, dar si dupa altele de care m-am ocupat, nici cand am voucherul in mana nu-s linistita.) "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...