Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Frisca lichida +amidon+lapte praf(le pot amesteca?


Recommended Posts

Daca, stie cineva... pot turna in smantana pentru frisca, lapte praf amidon, etc. (zahar, vanilie, vf. de sare.id="size1">..) fara sa se taie?

Pe Internet scrie ca fiecare in parte ajuta la intarire, dar nu am idee ce se intampla daca le combin. Vreau de fapt sa evit budinca de vanilie praf/instant de la magazin si sa pun "prafurile" mele.

Eventual combinatii similare, de ex. agar-agar cu frisca sau doar amidon cu frisca, fara lapte praf... ce ziceti, oare merge?

 

Multumesc.

 

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Roxana, multumesc!

In prajitura asta vreau sa inlocuiesc intaritorul pt. frisca... de fapt asta este, nu? (m-am uitat la Dr. Oetker la mixul de vanilie, pudding si are ca ingredient principal amidonul. In rest numai prostii... dextroza, colorant etc.):

 

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14864/Prajitura-cu-nuca-de-cocos-cioco-si-crema/

 

Ce zici?

 

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML

 

uite o reteta de budinca de vanilie care iese garantat si are gustul muuult mai bun decat cea din magazin

 

400 ml lapte(poate fi inlocuit cu smantana dulce f bine sau suc de fructe, shampanie... am incercat in 10 feluri, important este sa respecti cantitate)

2 oua

3 linguri de amidon de porumb

5 linguri de zahar

coaja de citrice sau esente

o bucata de unt de 25-30 de gr

 

Se amesteca mai intai laptele rece cu amidonul ca sa nu se faca cocoloase, se mixeaza la compozitie, ouale si zaharul apoi esentele si untul si se pun la fiert, pe baie de abur, direct pe foc(la foc f mic) sau cel mai adesea o fac in cuptorul cu microunde ca sa nu mai stau sa ma gandesc ca se lipeste...

fix 1 min de cand incepe sa fiarba si gata budinca

 

 

 

 

Monica-Elizabet

 

Retete in imaginiid="size2">

 

Impresii, pareri, retete

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica, iti multumesc, am sa pastrez reteta, ne plac budincile.

 

In prajitura din link se amesteca insa smantana pt. fisca cu pliculetul de pudding de vanilie instant, asta nu inseamna ca prafurile respective contin ou, unt, lapte s.a.m.d. ci doar un amarat de amidon, carageenan, dextroza si colorant.

 

Pana sa citesc ingredientele de la pudding, ma gandeam sa fac budinca clasica si... ce? S-o amestec apoi cu frisca? Merge budinca amestecata cu frisca? Apoi prajitura are destul zahar si grasimi prin ea, nu cred ca mai cere budinca de vanilie ca "mot", poate doar frisca, asa cum e in reteta.

Ai vazut linkul? Nu mai pot sa scriu ca m-au capiat copiii cu turuiala, poate aveti un sfat, nu ma pricep...

 

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML...dupa capul meu, in reteta respectiva se amesteca frisca lichida cu plicul de budinca pentru a deveni CREMA...nu intaritor de frisca.

Crema e una si intaritorul e alta.

 

Daca vrei sa umpli prajitura cu crema, atunci fa o crema de vanilie din "scratch". Nu-i greu. Daca vrei doar sa bati frisca (heavy/whipping cream) atunci nu adauga amidon ca nu are rost. Iti dau reteta mea de frica: In primul rind trebuie un castron de inox tinut in prealabil in congelator, heavy/whipping cream (tot direct de la frigider), si zahar dupa gust (eu mai presar un strop de vanilie).

 

Incepi sa bati heavy cream cu mixerul (la viteza medie) in castronul super-rece si cind se ingroasa putin, adaugi zaharul. Ai grija sa nu schibmi viteza si sa nu o bati "peste masura"...cum face "peaks", opresti mixerul.

 

 

 

Anamaria

 

"With sufficient thrust, pigs fly."

id="red">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML Aici am facut si eu prajitura asta dar smantana in cazul asta functioneaza doar ca "lapte" crema asta de la praji nu se fierbe nu nimik...

deci mai mult de budinca aia eu nu stiu...ce sa zic...

ai facut-o pana la urma? cum a iesit?

 

Monica-Elizabet

 

Retete in imaginiid="size2">

 

Impresii, pareri, retete

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bag seama ca veni vremea sa ma predau [:)].

 

Anamaria, cand zici crema de vanilie ai in minte budinca, nu? Asa cum este in reteta Monicai sau sunt doua chestii diferite? Na, uite ce cunoscatoare sunt... Multumesc pt. detalii frisca.

 

Sambata am sa o fac, Monica. Arata bine a ta, spune-mi, ti-a placut? Daca ai si mancat-o, dupa tine, ce s-ar potrivi mai bine la gust cu baza, frisca simpla cu esenta de vanilie (nu vreau sa pun praf de la magazin) sau crema/budinca de vanilie, din scratch?

 

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit solutia. Intamplator, cu ochii dupa budinca instant, am dat peste aceeasi prajitura, un alt blog:

 

http://bucatarmaniac.blogspot.com/2009/12/prajitura-de-cocos-cu-crema-de-vanilie.html

 

, cu completarea: daca nu ai "instant" faci o budinca obisnuita (cu lapte mai putin) pe care o amesteci cu frisca dupa ce se raceste. Fata zice ca iese chiar mai gustoasa. Am sa va spun si eu ce isprava am facut.

 

Mik, te astept cu impresii, inclusiv pt. gust.

 

[pup] pe toate

 

 

 

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...