Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Lipsa de ambitie?!

Recommended Posts

Nu stiu daca e de fapt ambitia sau doar o forma de a-si manifesta independenta, insa discutia de aseara cu fie-mea m-a lasat fara replica. Desi initial a zis ca abia de la anul o vom da, din cauza unor probleme cu bunicele (ambele indisponibile acum) de 2 zile merge la afterschool. La prima vedere e totul ok, ii place, s-a imprietenit cu copii, o gasesc vesela si binedispusa seara. Problema a aparut cand i-am verificat temele (pe care si le-a facut acolo). Corect scrise, dar foarte urat, sau oricum mult mai neglijent decat atunci cand si le face acasa cu noi. Am incercat sa aflu motivul, sa vad daca e ceva extern (dezinteresul celor de acolo, prea multi copii si nu se poate concentra, etc) si sa incerc sa remediez situatia. Raspunsul ei, motivatia a fost ceva de genul "nu mi-am dat seama, nu am remarcat ca am scris urat". In fine, tot insistand sa aflam motivul real, fata continuand sa sustina ca nu si-a dat seama, s-a enervat si a inceput sa faca scandal rabufnind: ca e caietul ei, si scrie cum vrea ea in el, si nu trebuie sa ne dea noua socoteala, si ca niciunul din parintii celorlalti colegi nu le verifica temele, si de ce nu putem fi si noi niste parinti ca toti ceilalti, de ce ne intereseaza cum arata temele ei, ca sunt ale ei, nu ale noastre, si-a tinut-o tot asa o perioada lunga de timp, cu strigate, lacrimi si scandal. Am incercat eu sa-i explic una alta, dar fiind nervoasa mai mult ca sigur nu m-a ascultat, sau daca a facut-o a fost doar de forma. Asa ca am decis ca daca ea vrea sa fie independenta, sa fie pana la capat! Nu doar in chestiile care-i convin si-o avantajeaza, asa ca aseara de fiecare data cand ne cerea ceva ii foloseam replica: e al meu/nostru si nu te intereseaza, nu am nicio obligatie sa iti dau sau sa iti fac chestia care o ceri. Recunosc, am impins-o la extrem, pana si la rugaminti banale de genul da-mi o foaie sa desenez, i-am raspuns ca;'s ale mele, si nu am nicio obligatie sa le impart cu ea. La un momentdat a venit la mine sa-mi zica , ca ii pare rau, dar se-ntampla atat de des asta, ca sincer nu mai cred nimic, poate ca in momentul ala chiar ii pare rau (mai mult pentru ca e taiata de la privilegii, nu pentru ca isi da seama ca a gresit cu ceva) insa juma de ora mai tarziu o ia de la capat. Eu sunt mai "slaba" de felul meu, si cedez mai usor la rugaminti si ma prefac ca o cred atunci cand promite ca nu mai face, sau ca ii pare rau, danadu-i o alta sansa, pe care de obicei o iroseste. Barbata-meu e mai ferm pe pozitie de obicei, prin urmare tati e ala rau. Problema e mai mult a mea decat a ei, iau o decizie, sa procedez intr-un anume fel cu ea, si pe parcurs mi se pare ca exagerez, ca e un copil bun, ca nu merita sa fiu atat de dura (sau de rea cum zice ea) si incep incet incet sa renunt la severitate, facand mici compromisuri, pe care mi se pare ca le merita (ma simt mizerabil atunci cand ea face fapte bune eu sa-i pastrez o pedeapsa doar pentru ca am zis initial 5 zile fara dulce). Si acum sincer nu stiu cum sa procedez mai departe, aseara a plans cu lacrimi adevarate (ca mai are si plans de-ala teatral, cand vrea ceva cu orice pret) si-a adormit suparata pe mine, in fotoliu (s-a inchis in sufragerie, sa nu mai vada pe nimeni, si juma de ora mai tarziu cand am intrat sa vad ce face, dormea chircita in fotoliu). Barbata-meu zice ca ar fi bine sa continuam sa-i platim cu aceeasi moneda pana invata lectia. Dar oare nu stricam mai multe in loc sa reparam daca insistam in aceasta directie? ea da semne de schimbare, mici, ce-i drept, dar daca noi le ignoram, ce se va intampla intr-un final? Se va schimba sau va renunta vazand ca nu e incurajata atunci cand face mici fapte bune?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 271
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

mie mi se pare ca pentru chestii minore va comportati terorist cu copilul. nu vad nicio negociere din partea ta, doar amenintari si duritate. copilul trebuie respectat daca vrei sa fii tu respectat la randul tau. Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09) Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

mie mi se pare total exagerata reactia voastra pt niste amarate de teme scrise urat. mai bine o lasi in pace dupa care o iei cu binisorul, o intrebimdaca vrea sa se graneasca ca sa se joace mai mult etc etc(de obicei asta e motivul) Mi se pare ca voi ati provocat tragediile ulterioare temelor scrise urat, ea a reactionat ca oprice copil, aparandu-se, dar voi sunteti ca de 5 ani , pe bune, ce-i aia "sunt foile mele si nu ti le dau" serios acuma :)) ____________ Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146029"]Cum mi-am alaptat copiii[/url] ______________ [url="http://armonii.blogspot.com/"]Sabina's blog[/url], [hippi] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1"]Sofia Galagia[/url] si [yum] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107208&whichpage=1"]bb Gheo[/url]
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mickyyy, eu nu cred ca trebuie sa continuati ca aseara. Aseara greseala a fost la voi. Nu aveati ce sa aflati mai mult decat va spusese deja: ca nu si-a dat seama ca scrie urit, asta pentru ca probabil a fost preocupata sa termine repede ca sa se poata juca/vorbi/manca sau ce-or mai face copiii la after si pentru ca spre deosebire de voi acolo nu sta nimeni cu nasul numai in caietul ei, sunt mai multi copii de care trebuie sa aiba grija un cadru didactic. Parerea mea este ca ati pierdut o ocazie s-o laudati ca a facut temele singura, corect, in intregime, e adevarat cam urit, dar trebuia s-o incurajezi ca data viitoare sa fie putin mai atenta si la partea estetica si fara circ ar fi trebuit s-o lasi sa mearga cu temele asa urit scrise la scoala. Abia apoi aveati un motiv si mai bun sa povestiti despre independenta, despre asumarea consecintelor propriilor fapte, despre responsabilitate, oho, e ofertanta bine tema de discutie. Dar cu calm, nu in timp ce va certati si ea plange, ci atunci cand sunt sanse sa retina si sa inteleaga discutia voastra. Nu iti mai irosi nervii si timpul incercand sa-i explici diverse cand sunteti deja in conflict deschis. E mai mult decat inutil. Pentru tine e o risipa de energie iar ea nu numai ca nu te asculta dar ii dai noi si noi motive sa se infoaie si mai tare si astfel lucrurile escaladeaza. In schimb voi ce-ati facut? I-ati aratat in primul rand ca n-o credeti cand spune ceva, ca o banuiti ca de fapt altceva s-a intamplat si din cauza asta ati cicalit-o pana si-a iesit din pepeni. Depinde cum o incurajezi cand face acele mici fapte bune. Eu la ai mei nu le dau recompense dulci. Desertul e desert faptele bune sunt fapte bune. [:D] La mine incurajarile sunt verbale, laud cand e de laudat, exagerez chiar, povestesc cu emfaza persoanelor de fata, cu copilul prezent si el, mareata lui realizare. Ii spun ca sunt mandra de el, ca nici nu ma asteptam sa nu aiba succesul pe care l-a avut, ci am stiut de la inceput ca va face fata, bla bla bla, cam asa [:D] [url="http://www.obiectiverealiste.blogspot.com"]Obiective Realiste[/url] [url="http://androixbijoux.blogspot.com/"]Androix Bijoux[/url] Niste copii si toti copiii! [;)]

Daca va avea probleme la scoala din cauza scrisului urat, singura isi va da seama ca va trebui sa-l schimbe. Esti datoare s-o avertizezi, dar raspunderea pentru ce-i in caiet e a ei. Ca parinte, ai tot dreptul sa-i controlezi temele si ea trebuie sa stie ca are obligatia sa ti le arate, nu conteaza ce fac parintii colegilor. Si mai lasa-i timp sa se obisnuiasca la afterschool, e doar a 2-a zi. Faza cu aceeasi moneda eu nu as continua-o.

Subscriu la ceea ce s-a spus mai sus, voi, adultii, ati reactionat nepotrivit. Probabil la after sunt copii din clase diferite, unii au mai multe teme iar altii mai putine, unora le ia o jumatate de ora sa-si faca tema, altora 2 ore sau mai mult. Si cand te grabesti sa termini ca sa mergi la joaca ... e foarte probabil sa nu scrii la fel de frumos si ingrijit ca acasa. Acorda-i mai multa incredere, in fond nu-i nicio tragedie daca a scris mai urat, are nevoie de o perioada de acomodare la after. Fii alaturi de ea! [url="https://picasaweb.google.com/sunnyday07.id/DeVanzare02?authkey=Gv1sRgCOO9sdXFoYnqYw#"]De vanzare[/url]

Eu din afara vad asa: un copil care a inceput de cateva zile afterschool si a iesit din rutina zilnica de stat acasa cu bunica. Ca "razbunare" ea scrie lectiile urat ca sa va vada reactia. E ceva de genul: nu vreau sa fiu aici, vreau acasa...dar sunt nevoita sa imi fac temele si le fac asa cum pot eu, nu ma controleaza nimeni. Apoi acasa voi reactionati asa cum ati reactionat si fata se inchisteaza si mai mult. Pe undeva e clar ca nu si-a dat seama de scrisul urat si apoi voi ati exegerat insistand iar ea a explodat cu contracararile de genul:"sunt temele mele si sa ma lasati in pace". Mi se pare reactie normala la copil. Dar nu la voi. Prin ceea ce ati facut dupa reactia ei, cu foile si restul... Fara suparare, subscriu la ce au scris fetele mai sus. VOI trebuie sa va schimbati atitudinea fata de copil, sa gasiti metoda prin care sa o determinati sa scrie frumos si sa se poarte altfel cu voi. [flo] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url] [url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]

mickyyy, eu cred ca ai asteptari prea mari de la cei din jurul tau. daca nu ma insel, acum cateva luni ai avut un subiect in care ne povesteai cat de nemultumita erai de faptul ca sotul tau parea ca nu-si da tot interesul sa-si gaseasca un job, ca nu avea CV-ul facut cum trebuie, ca nu stia cum sa "se vanda" la interviuri, etc. aveati probleme mari cu banii, cu ratele, intarzieri la plata intretinerii, etc. tu erai un car de nervi din cauza tuturor acestor probleme, si era de inteles pana la un anumit punct. daca ma insel si nu esti tu cea in cauza, te rog sa ma scuzi. inseamna ca este un user cu un nume foarte asemanator. insa daca mi-am amintit corect detaliile, cred ca esti o persoana foarte ambitioasa si perfectionista, iar ceea ce tie ti se pare firesc, normal si foarte simplu de realizat/inteles, pentru altii nu este chiar asa. incearca sa nu mai pui presiune pe fetita, las-o sa se acomodeze in primul rand cu after-school-ul (atat ca idee, cat si ca atmosfera), pana la urma nu este chiar un capat de tara faptul ca a scris urat o data, important este ca si-a facut lectiile si inca () corect. ea s-a simtit hartuita si cumva acuzata ca minte din cauza insistentei tale de a afla motivul real pentru care a scris urat. copiii discuta vrute si nevrute intre ei, poate ca faptul ca voi inca ii controlati temele o situeaza intr-o pozitie de inferioritate fata de colegi, poate acestia rad de ea sau ii servesc rautati gratuite pe aceasta tema... v-ati gandit pentru o clipa la varianta in care fetita voastra s-a simtit cumva "pedepsita" pentru ca ati dat-o acum la after-school, desi i-ati spus ca abia la anul se va intampla acest lucru ? nu cumva ea s-a simtit mintita, inselata, pacalita si acum acesta este modul ei de a arata ca nu-i convine cum ati procedat ? e posibil ca fetita ta sa aiba un caracter puternic, sa fie mai incapatanata sau prea sensibila la critici, insa asa cum procedati acum ma tem ca o indarjiti mai tare si riscati s-o indepartati sufleteste de voi, sa devina inchisa, sa se ascunda... Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Stati putin, problema nu au fost temele scrise urat, ci raspunsul ei: e caietul meu si scriu cum vreau eu si nu trebuie sa va dau socoteala voua! Pe niciun parinte nu intereseaza cum isi fac copii temele! Doar noi suntem parinti anormali care vrem sa vedem caietul ei de teme. Si chestia asta a repetat-o chiar si dupa ce a venit sa ma roage s-o iert, ii pare rau ca s-a comportat urat, dar in continuare crede ca noi nu trebuie sa ii verificam ei nimic! Discutia a fost mult mai lunga, doar ca n-am povestit-o eu aici integral. Probabil si din cauza asta pare comportamentul "terorist" si lipsit de negocieri. Nu am pus-o sa refaca tema, din contra, am felicitat-o ca e scrisa corect, dar ca m-as fi bucurat sa fie si frumos scrisa, si am incercat sa aflu motivul tocmai pentru ca e vorba de o schimbare in viata ei (afterschool) si ea ma poate ajuta sa inteleg daca e bine sau rau. Problema e ca ea se limiteaza strict la ce i se da sa faca la scoala, nu scrie un rand in plus daca nu i l-a dat doamna, daca doamna nu-i zice nimic ca a scris cu picioarele pe caietul de matematica, atunci inseamna ca nu e nicio problema (si cand zic urat chiar e urat, inseamna scris pe diagonala, pe 2-3 randuri odata, taiat, mazgalit, etc). Nu vorbesc acum de tema de aseara, era cat de cat acceptabil scrisa, ci de teme in general. Daca stau langa ea, le scrie aproape impecabil, deci poate, si asta fara prea mare efort. Chestia cu foile am scris-o intentionat, tocmai pentru ca a fost unul din momentele in care eu si barbata-meu n-am picat de acord. Si mie mi s-a parut exagerata, insa el a zis NU n-am vrut sa intervin peste el sa zic DA si sa-i subminez autoritatea, chiar daca nu eram de acord cu decizia lui. Am discutat evident cu el dupa, fara ca ea sa fie de fata, si n-am ajuns la niciun consens. El sustine ca daca alegem un drum, trebuie sa fim fermi si consecventi indiferent cat de mica sau de mare e cererea ei, pe cand eu sustin ca nu trebuie impis totul la extrem. Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa.

Eu cred ca voi trebuie sa acceptatzi(voi parintzii)ca nu totzi copii trebuie sa fie cei mai buni,cei mai cumintzi,cei mai desteptzi,cei mai docili! Nu stiu citzi ani are fetitza ta insa eu am auzit de la al meu pe la 10 ani replicile astea,deci tot ce-i posibil s afie si o pubertate timpurie! Nu totzi copii trebuie sa accepte chestiile suplimentare impuse de parintzi,chiar daca voi parintzii consideratzi ca e un must! Caractere si caractere care mai devreme sua mai tirziu isi arata fatza! Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url]

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...