ellinia Postat Ianuarie 7, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2010 Am scris un subiect la legislative dar deja e pe a doua pagina, asa ca il pun aici: Stie cineva care este termenul la care se prescrie o fapta? Nu stiu in ce categorie sa o incadrez. In cateva cuvinte: prin 2000 sau 2001, un verisor a facut un abonament la o retea de telefonie mobila pentru telefon. Pe atunci de abia aparusera, avea 18 ani si sub pretextul ca toata lumea face asa a facut si un abonament care era relativ scump atunci si pe care bineinteles nu l-a platit, dar nici nu a vorbit deloc. I-au venit facturi o perioada si apoi tot felul de amenintari de la o firma de avocatura din Bucuresti. Nu le-a bagat in seama si dupa un timp nu i-a mai venit nimic. Intrebarea mea e cum se poate verifica daca s-au intreprins ceva msuri impotriva lui. Poate dupa CNP cumva, oricum pe numele lui nu a mai facut vreodata un abonamnet de genul asta. Astfel de fapte se prescriu sau te gasesc si dupa 20 de ani si incearca sa-si recupereze banii? Multumesc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petrean Publicat Ianuarie 7, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 7, 2010 eu am avut un asemenea caz...dupa multe scrisori primite acasa de la firme de recuperatori..firma de telefonie mi-a intentat proces pt recuperarea pagubelor...+multe cheltuieli, judecata..sume care nu se prea justificau. Procesul s-a terminat..ne-am judecat "prin lipsa"..procesul s-a judecat la noi in oras..si ei au pierdut..in sensul ca au primit doar sumele datorate,fara dobanzi..cheltuieli de judecata si alte cele. Eu una stiu ca ei nu raman fara sa recupereze daunele. Dupa fapta..respctiva...se intampla in 2004(judecata)...2 ani nu am putu face abonament..in nicioretea pe numele respectiv(sotul meu)..dupa care s-a sters totul. [copil]Vlad si [copil]Catalin-17.03.2009 [copil] Andrei Luca -15.12.2006 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Publicat Ianuarie 7, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 7, 2010 Si s-a vorbit de la numarul respectiv? La verisorul meu nu s-a ajuns la proces sau cel putin, nu a primit nimic acasa, intre timp si-a schimbat si domiciliul, sta in alt oras. Ai zis ca ei nu raman in paguba. La asta m-am gandit si eu, de ce s-au oprit la un moment dat si nu au maa eri trimis nimic. Uitasem de toata povestea asta pana a vazut el la tv o stire cu cineva care a fost dat in judecata de o firma de recuperare si a trebuit sa plateasca vreo 20.000 cu totul. Eu personal nu am vazut stirea, el mi-a povestit. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petrean Publicat Ianuarie 7, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 7, 2010 asa s-a oprit si la mine..vreo 3 luni..de unde stie ca s-a oprit dc s-a mutat??pai..normal ca s-a vorbit..altfel ce sa recupereze?el nu a vorbit de pe nr ala?sau cum?noi am avut abonament pe 2 ani..am declarat tel furat..si ei au cerut plata abonamentului...pe lunile ramase din cei 2 ani...sa nu piarda.. [copil]Vlad si [copil]Catalin-17.03.2009 [copil] Andrei Luca -15.12.2006 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Publicat Ianuarie 7, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 7, 2010 Pai statea la parinti si a plecat de acolo. Nu s-a vorbit deloc, deci era doar abonamentul de plata. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mediajust Publicat Ianuarie 8, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 8, 2010 Nu datoria se prescrie (termenul general este de 3 ani), ci dreptul la actiune. Deci in interiorul acestui termen, cel caruia ii datorezi bani trebuie sa inceapa demersurile de recuperare a datoriei. Daca n-o face in 3 ani - nu mai poate cere datoria. Daca o face - datoria va fi urmarita si executata pana la capat. Deci trebuie vazut cand au inceput scrisorile, notificarile, somatiile, si abia apoi poti sti daca intra sau in prescriptie. Cu siguranta, in contract scrie ca trebuie sa anunti in termen de X zile schimbarea datelor initiale (respectiv, adresa),deci faptul ca n-a primit notificarile pentru ca s-a mutat de la adresa declarata nu este motiv in favoarea ta. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Publicat Ianuarie 8, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 8, 2010 Am inteles, multumesc de raspuns. Chiar daca el s-a mutat de acolo au ramas parintii lui. Din cate am inteles au fost doar adrese din partea unui cabinet de avocatura, nu au fost efectiv citatii pentru tribunal. Asta ar insemna ca daca nu au dus la capat, adica nu l-au dat in judecata, nu prea mai au ce sa-i faca. Oricum sunt ceva ani de atunci. Din pacate, foarte multi au facut asa in perioada respectiva si operatorii de telefonie au avut de suferit. A trebuit sa se maturizeze cat de cat piata ca sa inteleaga oamenii sa fie consumatori corecti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mediajust Publicat Ianuarie 8, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 8, 2010 Citat:citat din mesajul lui elliniaAm inteles, multumesc de raspuns. Chiar daca el s-a mutat de acolo au ramas parintii lui. Din cate am inteles au fost doar adrese din partea unui cabinet de avocatura, nu au fost efectiv citatii pentru tribunal. Asta ar insemna ca daca nu au dus la capat, adica nu l-au dat in judecata, nu prea mai au ce sa-i faca. Oricum sunt ceva ani de atunci.Din pacate, foarte multi au facut asa in perioada respectiva si operatorii de telefonie au avut de suferit. A trebuit sa se maturizeze cat de cat piata ca sa inteleaga oamenii sa fie consumatori corecti.align="right" id="quote2">Din pacate, inseamna ca il pot oricand in judecata, daca prima notificare s-au facut in interiorul termenului de prescriptie apicabil. Dreptul la actiune prescriptibil inseamna orice modalitate de a recupera debitele (incepand cu scrisori frumoase si amiabile, pana la intelegeri sau notificari), nu neaparat actiune in instanta.Probabil ca acel cabinet de avocatura ori se ocupa de recuperarea datoriilor, ori pur si simplu a cumparat creanta (asa-zisele firme de recuperare)."Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.