Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

bebe de 9 luni care nu papa solide...si nici lapte

Recommended Posts

Bebelusa mea, care la 6 luni jumate papa cereale de-ti era mai mare dragul, a inceput incet-incet de pe la 7 luni sa manance din ce in ce mai putin, pana cand la 8 luni refuza cu inversunare si lacrimi orice venea din lingurita. Am renuntat o vreme, dar cand am reincercat m-am lovit de si mai multa impotrivire. Asa ca am luat-o pe calea BLW, care e teoretic geniala, doar ca practic lasa de dorit. Problema e ca de cateva zile, pe langa firimiturile pe care le mai baga in gurita din cand in cand, a inceput sa bea mai putin lapte...mult mai putin lapte (de la 250-300 ml la 100, si in seara asta 60!) Aveti idee ce ar putea sa fie in neregula cu ea? Nu e din cauza eruptiei dentare, are deja 4 dinti si nici nu i-am simtit cand au iesit.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

De ce zici ca practic lasa de dorit BLW? [:)] Fetita mea (10 luni jumate) mananca singurica cu fulculita ei micuta si cu manutele. Clar ca nu orice fel de mancare e pretat pt asta dar sunt multe. Si treptat poate va dori si sa o hranesti cu lingurita - pe langa ce papa ea singurica. Daca as fi in locul tau as continua cu BLW daca asa ii placea sa manance La majoritatea bebeilor care se impotrivesc linguritei la varsta asta e vorba de independenta - vor sa pape singuri. Si a mea se plictiseste (si nu vrea) sa stea sa-i dau doar eu. Asa ca tot timpul primeste sa manance si ea pe langa. La cresa acepta sa i se dea, dar acolo cred ca pt ca se indemana cu multi copii. Era si un subiect aici pe forum despre BLW

Este vorba de independenta, am trecut si noi prin refuzul total al linguritei, la 9 luni. Mai bine nu manca decat sa manance din lingurita. I-am pus la dispozitie, pe tavita de la scaunelul ei, bucatele fierte de legume (brocoli, cartof, morcov, cartof dulce), dovleac si mar la cuptor si bucatele de fructe mai moi, taiate mai mari astfel incat sa le poata apuca. La inceput nici nu-si nimerea gura, intr-o saptamana ajunsese sa se descurce binisor. Important era ca eu sa nu intervin absolut deloc. Dupa o perioada a reinceput sa accepte si lingurita si se folosea si de manuta ei [url="http://myeva.wordpress.com/"]blog[/url] asteptandu-l pe Filip (august 2011) The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Pe la 9 luni baiatul meu a inceput sa refuze laptele. Vre-o doua luni manca orice ii dadeam dar lapte nu. Cam pe la 11 luni i-am reintrodus laptele la inceput seara, cand era aproape adormit 50 ml si usurel, am ajuns ca la 1 an sa bea iar lapte. Am schimbat si formula ca sa nu mai aiba legatura cu ce refuzase. Exista astfel de perioade. Dar oricum nu te baza doar pe ce scriem noi. Mergi la medic sa o cantareasca, sa fac ao evaluare generala, sa-i faca analize daca considera necesar. Anya

Multumesc mult pt toate raspunsurile, am cautat si citit si singura informatie care se repeta e ca pe langa solide (nu se precizeaza cat) ar trebui sa bea in jur de 800 ml de lapte pe zi. louisea, la noi BLW se rezuma la a rontai un biscuit sau cateva boabe de orez expandat, castravete, ardei gras, si banana. Si chiar si asa, de multe ori ce ajunge in gura in secunda urmatoare e pe jos. Are 5 mese de lapte, una noaptea, una dupa baie, inainte de culcare (pe la 9:30-10) iar restul cam la 3,5-4 ore distanta intre. "Solidele" se intampla cam cu o jumatate de ora inainte de biberon - sa ii fie totusi foame si sa vrea sa incerce dar nu suficient de foame cat sa ajunga la supt degetelul. Da, de fiecare data pap si eu la masa cu ea, tati munceste pana seara, dar de obicei la masa de seara suntem toti 3. In total, in zilele bune bea 900 ml, in cele rele cam 5-600. Are cam 9 kg si in jur de 75 cm (destul de estimativ pt ca nu prea are stare sa fie masurata) Nu critic BLW ca metoda, doar ca mi se pare ca noi cam batem pasul pe loc. Adica dupa 3 boabe de orez chiar sa nu-i mai trebuiasca decat 100 ml de lapte?

Mickey cam atat bea si fetita mea la varsta alei tale si e sanatoasa, frumoasa si desteapta [:D] Mie nu mi se pare putin 500-600 ml putin. Eu cred ca 900 e prea mult. Poate in Ro atat se recomanda Dar dupa parerea mea cu cat mai mult lapte cu atat mai putina mancare solida. Si 5 mese de lapte e mult. Dar nu prea am inteles cand primeste lapte. "una noaptea, una dupa baie, inainte de culcare (pe la 9:30-10) iar restul cam la 3,5-4 ore distanta intre" . Una dupa baie, una inainte de culcare - dar cand face baie? nu inainte de culcare.. sorry dar nu prea am inteles Ai incercat sa nu-i mai dai noaptea atata lapte? sa-i dai la culcare, o sticla noaptea (daca se trezeste) si atat. Ea stie ca ,,, daca nu papa solide primeste lapte, si daca asta vrea ea nu ajungi nicaieri sa-i tot oferi lapte dupa. Iar 9 kg e ff bine pt varsta ei. Asta inseamna ca ceva tot mancanca. Da-i si altceva inafara de cele enumerate de tine. Mancare adevarata. Bucatele de cartofi (fetitei mele nu-i plac fierti ci numai facuti in cuptor), paste, painica, legume fierte, fructe, piftelute , avocado etc. etc. Si a mea mai arunca pe jos si inca mai face cand vine vorba de legume dar eu nu ma las. E frustrant si numai chef de strans de pe jos nu am intotdeauna (dupa o zi de munca), dar m-am documentat ca e cel mai important pas catre ne-mofturime [:D] (ce cuvant am inventat :) Plus ca ,, copii ar avea nevoie sa guste de 7-10 ori de multe ori dintr-un aliment pana il accepta Iar ea e la o varsta cand natural baga in gurita. Daca nu-i place ce-o oferi, incerca sa-o oferi alimentul respectiv alta data. Nu uita ca stomacelul lor e micut si ei nu mananca f mult la fiecare masa. A mea primeste papa la fiecare 3 ore (si asa primea si la 9 luni) Cerealele eu le fac in casa (terci) si servesc cu piure de fructe ca si "sos". Poate fetitei tale i-ar place Sper ca nu te-am ofensat cu ceva [flo] Iti spun doar din experienta mea si din ce m-am tot documentat si eu

Aaa [:D] Si e f bine ca mancati impreuna. E f important. Si daca ea nu vrea sa pape mult o lasi in pace. Nu-i da atentie deosebita (desi poate e greu). Ii pui in fata sa manance 2-3 alimente taiate sa le poate lua si gata. Vorbiti si aveti o atmosfera buna. E clar ca ia putin timp si minunea nu apare peste noapte dar continua. Daca te intereseaza cum avea a mea programul de masa la 9 luni sa-ti zici ca-ti trimit PM :))

Programul de azi, de ex a fost asa: papat 120 ml la 3 dimineata, foit vreo juma' de ora pana sa adoarma la loc, trezit la 7, joaca, papat pe la 8 (200ml), de la 9 la 10 nani, de pe la 11 la 12 am fost la plimbare si am hranit cateii cu resturile de biscuiti, la 13:30 papat 100 ml, somn pana la 15; pe la 16 deja ne era foame si a mai bagat 150 ml de lapte, ne-am jucat cu tot arsenalul de chitaitori, pe la 18 inainte de somnic obligatoriu la cererea drei inca vreo 100 ml, si - surpriza serii - somn pana la 21, clar am ratat ora de baie dar ne-am adaptat din mers, a plimbat-o tati de manute prin casa, la 22 faceam baia, la 22:30 150 ml de lapte si nani. Azi am avut chiar 6 mese...dar incerc din rasputeri sa fiu flexibila si sa ii dau ce cere. Ce am uitat sa mentionez mai sus e ca inainte de biberoanele de la pranz, dupa-amiaza si seara, a stat in scaunel si s-a jucat cu mancarea. I-am dat de toate, de la mancare de bebelusi din comert, la fructe si legume proaspete sau gatite la abur, si foarte putine au avut succes. Da, am incercat de mai multe ori, gatit in diferite feluri, dar daca nu e suficient de ferm sa nu-l poata strivi cu degetelele nu va manca. Pediatra ne-a spus ca "fetele sunt mai mofturoase si daca nu incepe sa manance serios pana la 1 an vorbim atunci" - doar ca grijile mele au incept acum. Da, te rog chiar trimite-mi programul fetei tale, m-ar ajuta enorm!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...