LindaZ Publicat Ianuarie 12, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 12, 2010 Buna! Vreau sa incep sa fac masaj regulat copiilor mei, dar nu stiu ce crema sa folosesc. Uleiurile nu imi plac si nu vreau, cremele de masaj pentru adulti au componente care incalzesc local si nu mi se par potrivite (nu stiu daca toate), cele pentru bebelusi sunt prea grase si nu-mi vine in minte ce-as putea folosi. Inca nu am fost prin farmacii sau la plafar, dar poate ati folosit voi ceva cu succes si stiti sa-mi recomandati. Merci. Mihaela Zaharia www.parenting.ro Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
conchita Publicat Ianuarie 12, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 12, 2010 Citat:citat din mesajul lui LindaZ cremele de masaj pentru adulti au componente care incalzesc local si nu mi se par potrivite (nu stiu daca toate), cele pentru bebelusi sunt prea grase si nu-mi vine in minte ce-as putea folosi. Linda, la ce anume componente te referi? cum incalzesc local? eu am folosit Aveeno pentru bebelusi (nu e deloc grasa, intra in piele instant) pana asta-vara cand am inceput si cu de-astea pentru adulti, organice, bazate pe shea butter si ulei de masline, plus shea butter neprelucrat. mai folosesc si Aveeno, dar alternez. am incercat si de la Huggies, imi amintesc ca am renuntat pentru ca avea un parfum puternic. uleiuri n-am folosit niciodata. masajul l-am oferit neintrerupt de cand s-a nascut, zilnic dupa baita... [url="http://madeinromanika.wordpress.com/"]made in romanika[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AgnesLuca Publicat Ianuarie 12, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 12, 2010 eu ii fac masaj indian, folosesc ulei de migdale bio, deci sunt putin off topic, insa ma gindeam ca ar fi fain sa vorbim la aceast topic despre masajul bb in general ( tipul de masaj, cind si cum il facem, cu ce ) mihaela, daca esti de acord cu extinderea subiectului, o sa revin cu detalii Agnes si Alexa (21.06.2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nuschu Publicat Ianuarie 12, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 12, 2010 Mihaela, eu folosesc pt bebe crema Welleda, cu galbenele. E organica, nu lasa film gras si nici parfum artificial nu contine. Mai folosesc, de asemenea, Lipikar-baume (balsam) de la La Roche Posay. Asta e mai alunecos, insa e indicat pentru pielea lui cu tendinta atopica. Pe prima o poti comanda pe net, iar cea de-a doua se gaseste in farmacii. Mai folosim si untul de shea (karite), la care se refera si Conchita, insa el e mai grasos (la Body Shop, sau tot asa, pe net). Mentiune cu magazinele tip Plafar: ai grija ce cumperi, daca ti se recomanda ceva, ca nu tot ce gasesti la Plafar e natural (cu atat mai putin organic, daca te intereseaza si aspectul asta). Inainte sa cumperi, uita-te pe eticheta singura, vezi daca are parabeni si alte prostii. Mie mi s-a recomandat cu toata siguranta un sirop de afine (pt a-i indulci biscuitii lui bebe) si, ajunsa acasa, inainte de a-l folosi, am vazut ca, intr-adevar, nu continea zahar, dar continea conservanti potential periculosi (acetsulfam, benzoat de sodiu etc.) Eu nu ii fac masaj in sensul propriu, pentru ca nu are rabdare sa stea. Baia il revigoreaza (contrar a ceea ce am citit prin carti :-))), asa ca nu fac decat sa-l ung putin, sa nu i se usuce pielea. Conchita, pe mine m-ar interesa sa aflu despre masaj, mai ales ca incerc periodic sa-i induc aceasta placere. Pana acum, n-am mai reusit sa-l tin locului de la 4-5 luni, cand a inceput sa se miste independent. ************ Nus Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tala Publicat Ianuarie 12, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 12, 2010 Agnes, poti sa dezvolti, te rog? sunt sigura ca mihaela nu se supara. Si eu ii fac masaj baietelului meu (cat a fost bebe am folosit ulei extravirgin de masline - mirosea ca o maslinuta, e adevarat, dar macar stiu ca nu l-am imbuibat cu tot felul de chimicale), apoi am inceput sa-i iau de la plafar diverse uleiuri. ce inseamna, deci, masaj indian? mamica de sef mic (08.09.2006) Bucurie! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LindaZ Publicat Ianuarie 13, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 13, 2010 Sigur ca nu ma supar si chiar ... am nevoie. Fiindca am facut un curs de masaj scurt acum cativa ani, dar nu mai tin minte foarte mult, asa ca ieri mi-am scos cartile din dulap, una nu are poze, e pentru sportivi si una are. Nici copiii mei nu stateau prea mult cand erau mici, acum cel putin fiica-mea sta ca are 5 ani si i-a placut aseara. Am gasit o crema - unt de corp cu unt de shea, piersica si avocado, la un plafar de langa mine, nu e cine stie ce, am sa mai caut. Dar la primul plafar la care m-am dus aveau doar creme de masaj pentru adulti si nici una nu mergea pentru copii - stiu ca unele au cofeina, altele nu stiu ce mai au, ca incalzesc local - sau or fi ale mele doar pentru celulita ca eu ma doar doar pe coapse. Am sa mai incerc si cu ulei poate daca intra repede in piele nu uleiesc hainele si prosoapele. Multumesc. Sper sa continuam. Mihaela Zaharia www.parenting.ro Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AgnesLuca Publicat Ianuarie 13, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 13, 2010 masajul pentru bb se practica in India de mii de ani, este cunoscut in Europa in primul rind datorita cartii lui Leboyer "Shantala", o carte extraordinara nu doar legata de masaj, ci de relatia mama-bebelus in general. se adreseaza bb mic, din cite stiu se poate face pina pe la un an jumate. se face direct pe pamint, podea, deci in contact cu solul si bb trebuie sa fie complet dezbracat eu am facut un curs (sunt f populare aici) de masaj armonios conform Bruno Walter (masaj indian adaptat conditiilor copilului european) incerc sa pun un link la un filmulet care arata tehnica de masaj, gasit pe net, este apropiat de ce fac si eu http://www.youtube.com/watch?v=Fq8wcpKxuXc sper sa puteti vedea masajul il fac dimineata sau seara inainte de baie mihaela, daca poti, incearca uleiul de migdale pur, nu ramin urme deloc pe haine si nici nu miroase decit foarte discret mi-ar place mult sa aflu detalii si de la voi [pup] Agnes si Alexa (21.06.2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tala Publicat Ianuarie 14, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 14, 2010 Agnes, multumim pt link. Cred ca instinctiv i-am facut puiului meu masaj asa cum arata si in filmulet (doar ca pe pat, nu pe jos) si, intradevar, era un moment savurat de amnadoi. Eu fac mereu masajul dupa baie (ca sa ramana uleiul pe piele) nu stiu daca e chiar bine (ma gandeam ca apa si sapunul usuca). Acum nu mai sta sa trag de el cum faceam cand era bb, mai mult il framant, intercalat cu gadiliciuri si alergaturi prin pat. Nasa noastra s-a socat cand a vazut ce 'tratament' aplic copilului (ea nu a facut nici un fel de masaj fetitei ei de teama sa nu-i faca rau, doar ca acum e f putin flexibila, ii sare mana din cot f des si usor si ma gandesc ca este o consecinta a acestui fapt), dar baiatul meu sta, cade in niste pozitii in care eu una nu cred ca as supravietui...iar el se ridica, se scutura si o ia de la capat. Cred ca este cu adevarat important masajul la bb (nici eu nu refuz nici o ocazie, de ce sa nu recunosc), mai ales ca micutii nici nu se pot misca si cred ca amortesc si probabil au tot felul de senzatii daca ne gandim la ce ritm alert de crestere sunt supusi in primele luni de viata. mamica de sef mic (08.09.2006) Bucurie! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AgnesLuca Publicat Ianuarie 14, 2010 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 14, 2010 tala, cu multa placere ! [flo] pentru instinct, face mai mult decit orice curs in cazul bb mai mare cred ca solutia masajului dupa baie e singura, deoarece tb sa-l speli cu-adevarat, in cazul bb mic ca al meu, baia se poate face numai cu apa ca n-ai ce sa cureti prea mult, asa ca uleiul ramine pe piele. si leboyer in carte compara masajul, vazut dinafara, cu o lupta Agnes si Alexa (21.06.2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.