Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Salut tuturor! Am si eu o nedumerire... de la ce varsta putem da copiilor nostri must? Stiu ca e foarte sanatos si plin de minerale, iar fetita mea are 1 an si 8 luni si are greutati la scaun, in sensul ca e mai tot timpul tare, tare. Am must preparat de mine, e bun si natural 100%. As putea oare sa ii dau cate putin, vreo 20-30 ml? Cred cu tarie ca o va ajuta cu scaunul, insa nu am gasit nicaieri pe Internet informatii legate de varsta de la care poate fi consumat, iar la doctor nu imi vine sa merg pt atata lucru. Multumesc mult si bun gasit![pk]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Mustul fermenteaza destul de repede, dar nu previzibil. Adica depinde foarte mult de concentratia de zahar a strugurilor, de temperatura si probabil si alti factori. De aceea concentratia de alcool a mustului poate sa fie acceptabila azi si maine nu. Deci ti-as recomanda un alcoolmetru daca este pentru consumul copilului. Pe de alta parte mustul fermenteaza si in stomac dand niste dureri de burta foarte nasoale. Sucul de struguri stors si baut imediat nu este must, acela cred ca e inofensiv, eu as merge pe varianta asta.

buna, mai bine folosesti preparate naturiste din farmacii, pentru reglarea tranzitului intestinal. exista Lassa Baby, pe baza de smochine, de exemplu; mai sunt si altele, desigur, intreaba medicul sau intereseaza-te la o farmacie naturista. corect ar fi sa incerci mai degraba sa determini ce anume provoaca aceasta constipatie. cate lichide consuma fetita ta pe parcursul unei zile ? are in alimentatie suficiente legume, fructe, fibre din cereale ? papa iaurt ? si as mai adauga ceva in legatura cu mustul : poti sa fii sigura ca este natural 100% in conditiile in care NU ai stropit strugurii (via) cu substanta denumita popular "piatra vanata". stiu de la bunicii mei ca fara stropire, via nu avea rod, era atacata de daunatori. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) Printesa mea este in concursul Pampers, aici http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043 Multumim pentru orice vot primit ! "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Eu cred ca prin must te refereai la suc de struguri (ne sau minim fermentat - adica maxim 2 zile la frigider). Daca mustul deja pisca - copilul va fi primul care-l va refuza. Eu am copiii ceva mai mari (4 si 7 ani) si le dau must (de la faza de suc pana se sifoneaza ff putin) si socata/suc de trandafiri care sunt si ele fermentate. Nu au avut niciodata probleme (nici macar n-au iesti mai des "afara"[:D]). Cat despre "natural"....mai e ceva natural astazi? Nu zic sa le dam mancare numai la Mc, dar nici sa exageram in cautarea naturalului absolut. Anya

Daca ai must pe vremea asta inseamna ca l-ai fiert, deci nici gand sa piste sau sa mai fermenteze. Si daca e asa, inseamna ca e un suc de struguri care nu cred sa-i dauneze in vreun fel copilului. Socrul meu fierbea mustul si-l pastra peste iarna asa dulce cum era la inceput (inainte sa fermenteze). Nu mai spun ce placere pe copiii mei! Baietelul meu avea putin peste un an iarna trecuta si a baut si el, nu in cantitati mari, dar nici sa-i calculez mililitrii. Era un suc si atat. Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009) http://www.dropshots.com/dochia

Bee, e asa cum spui tu. Stau la curte, vita nu o stropesc cu nici un fel de substante si rodeste fara probleme (o parte, alta e prea batrana). Toamna, in ziua in care am cules strugurii si i-am zdrobit, am pus mustul in sticle inchise ermetic fara a adauga nimic (zahar, conservanti) si le-am inecat intr-un ceaun cu apa, apoi le-am fiert asa cateva ore bune. La asta ma refeream cand am spus ca e natural 100%. Se pastreaza fara probleme, este ca si proaspat. Personal cred ca e mai sanatos decat un suc proaspat de struguri cumparati din super-market sau chiar si de la piata. Aia clar sunt stropiti cu ceva. Asadar? Merge sa ii dau putin?

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...