Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Aveti caine in casa? Este bine sau nu?

Recommended Posts

As dori sa-i cumpar copilului meu care are 4 ani si jumatate, un catelus, rasa Labrador Retriever (dar va sta la casa, in curte).

Intrebarea mea este: aveti un animal de companie in casa, respectiv in apartament? Ma gandesc, daca va dori sa-l aduca si in apartament? Eu nu sunt de-acord cu asta, ma gandesc ca nu este prea igienic, mi-e teama de firele de par ale catelului, sa nu le inghita baiatul, sau sa fie vorba de altceva, doamne fereste. Cum convietuiti impreuna? Este un lucru bun pentru copil, sa aiba un animal de companie langa el?

Multumesc

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Fi`mea are un fel de bichon.

Toata ziua sun bot in bot [8D] Asta de 2 ani incoace.

Un caine cu vaccinurile la zi, deparazitat, intretinut, curat, nu poate aduce dacat beneficii [flo]

Asta in caz ca nu este nimeni alergic la parul de caine, evident.

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">

______________________________________________id="red">

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVIDid="blue"> [flo2]

Daria, eu am auzit tot felul de povesti, cum ca parul de caine inghitit, duce la formarea unor chisturi, care trebuie operate s.a.m.d....De-aici frica mea legata de aspectul caine-casa-copil. Stiu ca este bine sa aiba un "prieten", cu care sa creasca, dar ma gandesc la avantaje-dezavantaje.

La curte este mai usor, dar acolo stam numai vreo 2 luni, vara, cand vine iarna ce fac cu el? Ma gandeam sa-l las acolo, dar mi-e mila...

Zina,eu te sfatuiesc sa te gandesti fff bine inainte si sa cantaresti totul.De ce?

Pt ca un caine e un suflet,se poate atasa enorm de mult de voi,iar tu trebuie sa fi sigura ca poti convietui cu el si mai mult ca vei avea grija de el.Este o responsabilitate f mare..ca nu te poti juca asa,vreau catel,vai a facut pisu pe covor ,du-l inapoi..[:D]

Mai mult copilul se poate atasa enorm de catel si sa i-l iei ca nu-ti convine tie nu stiu ce sau ti se pare prea greu..iar nu-i bine.

Un catel este minunat,insa gandeste-te ca va fi un membru de familie,asadar trebuie ingrijit,hranit corespunzator,vaccinuri,dus la veterinar mereu asta inseamna timp si bani..De asemenea,trebuie sa cunosti rasa,sa citesti despre ea..Nu ins ca daca este si dragut puiutul este si perfect pt stilul vostru de viata..Unii au nevoie de ff multa mancare,altii au probleme de sanatate(cu oasele ori mai stiu eu),altii lasa mai mult par,altii ajung la peste 60kg,au nevoie sa alerge mult sa-si consume energia,altii sforaie,altii rod mult si-s mai zapaciti:))..si tot asa.

Mie imi plac catelusii,am avut..acum insa nu mi-as mai lua pt ca nu am timp si stiu clar ca este o responsabilitate imensa,ca si cum familia se mai intregeste cu un membru.Insa asta este acum..poate mai tarziu voi mai cobori garda,caci stiu ca-s minunati pt copilasi..sunt niste parteneri loiali si minunati pt joaca.Nu mai vorbesc ca poti si responsabiliza copilul cu ocazia asta..Dar,repet,fiecare isi stie buzunarul,ce accepta,ce nu accepta,cat il tin nervii..

La casa e mai usor decat intr-un apartament..si asta datorita faptului ca nu trebuie sa cobori nu stiu cate etaje la 5 dim ca trebuie sa iesi cu el sa-si faca nevoile...uite mie acum nu-mi mai vine dupa o noapte nedormita sa ies cu un catel la 5 dim fie ploaie,fie vant,fie ger..plus ca nu as putea ca doar nu las copilul singur in casa,iar la 5 dim e clar ca nu l-as trezi sa mergem jos:)))Deci eu sunt constienta de ce pot si de ce nu pot momentan,ce inseamna un catel,ce cheltuieli ai,etc etc..

Un catel nu inseamna doar joaca si jiumbuslucuri,inseamna si responsabilitate,grija.

[flo]

POZE CU NOI

[mamica] de David Christian[copil]

Speranta si incredere pentru David id="red">

Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.id="red">

Chisturile respective sunt date de paraziti, nu de firelede par. Daca este vaccinat si deparazitat corespunzator catelul, acest pericol nu ar trebui sa existe.

Am marfa la bazar umanitar DC id="red">

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for meid="size1">id="blue">

Parul ala ajunge in stomac si de acolo in wc[:D]

Despre ce vorbesti tu este altceva.

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">

______________________________________________id="red">

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVIDid="blue"> [flo2]

Problema este daca un Labrador Retriever s-ar simti bine intr-un apartament. Altfel stau lucrurile cu bichonul sau cu un caine mai mic. (Daria, salutari Selei, este o scumpa [:)][pup]) Si mai cred ca este bine ca un caine sa locuiasca de la bun inceput intr-un loc, nu cand inauntru, cand in curte.

Zina, fara suparare, dar eu te vad ca ultima persoana pentru care un catelus in casa ar fi benefic.

Si vorbesc ca fost posesor de caine in apartament 18 ani si mama de 2 copii.

Un catel in apartament cere o groaza de sacrificii, cere iubire neconditionata, presupune sa ai timp, dispozitie si resurse materiale pentru hrana, educatie, doctor.

Unul la curte cere ca o persoana sa fie mereu acolo cu el nu sa vina o data pe zi si sa il hraneasca.

Acela, din punctul meu de vedere este un catel chinuit.

Pentru copil, un catel este un prieten minunat dar doar in conditiile in care parintii copilului isi doresc din inima acel catel si stiu ce reprezinta prezenta lui in viata lor, ca familie.

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...