Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Sunt suparata...

Recommended Posts

Speram sa fi ramas insarcinata, chiar eram convinsa ca am multe din simptomele specifice sarcinii (stiti cum e, cand te gandesti foarte mult la asta, incepi sa fii convinsa...si e cu atat mai mare dezamagirea). Nu sunt. E a treia luna cand incerc si nu se prinde. Stiu, sunt femei care incearca ani de zile. Problema e ca noi am hotarat ca o sa incercam doar cateva luni, pentru ca am ceva ani, pentru ca vreau sa imi schimb serviciul si pentru ca fiica-mea e deja destul de mare (5 ani) si o diferenta de varsta mare intre copii nu mi se pare o idee prea buna. Plus ca peste 2 ani o sa inceapa scoala si atunci cred ca va avea nevoie de de multa atentie din partea noastra. Cu fiica-mea am ramas insarcinata din prima luna; pe atunci nu aveam nici o graba si nici nu imi doream foarte tare o sarcina. Poate tocmai de aia s-a intamplat asa. Sotul meu isi doreste foarte mult inca un copil. Mult timp am tot refuzat ideea unui al doilea copil (in primul rand pentru ca mi-ar fi greu sa il cresc, fara ajutor din partea parintilor), dar am realizat ca de fapt si eu imi mai doresc unul. Abia acum inteleg dezamagirea pe care o simt in fiecare luna femeile care incearca sa aiba un copil si nu pot. Mi-as fi dorit foarte mult ca asta sa fie cadoul meu de Craciun pentru sot; nu a fost. Incep sa cred ca nici nu o sa mai fie. Luna asta mi-am facut teste de ovulatie. Nu prea stiu cand ar fi trebuit sa le fac, am facut in zilele 10 – 14 si in ziua a 13-a a doua liniuta a fost aproximativ la fel de colorata ca cea de test (dar nu chiar la fel). E posibil sa am o problema? Din ce am auzit, in cazul in care as avea o problema cu ovulatia ar trebui sa fac un tratament, care banuiesc ca dureaza iar eu nu prea mai am timp. Nu am vrut sa postez la "Mamici aspirante", am vrut doar sa imi spun oful. Sincer, nu stiu in ce directie sa o iau acum. Sa merg la medic si sa incerc sa aflu daca am o problema cu ovulatia (nu stiu prea multe despre asta), sa mai incerc asa 1-2 luni si ce-o fi o fi, sau sa ma opresc si sa ma apuc serios de cautat un alt serviciu si sa ma multumesc ca am un copil sanatos si destept, caruia sa ii acord in continuare toata atentia mea?.... Poze: http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna, inainte de a cadea prada disperarii, cred ca ar fi bine sa discuti cu sotul tau, sa-l convingi sa-si faca macar o spermograma. este foarte posibil ca problema sa fie la el. faptul ca acum 5 ani ati reusit sa concepeti un bebe din prima incercare nu constituie din pacate o garantie a faptului ca sotul tau este si acum "fertil". facand aceasta analiza, macar aflati in ce directie veti merge cu investigatiile si tratamentele medicale. si inca ceva : stresul este de foarte multe ori factorul care impiedica aparitia unei sarcini. cumnata mea si sotul ei au incercat timp de 8 luni sa devina parinti, in conditiile in care amandoi erau ok, sanatosi tun si fertili (ca sa zic asa). dupa ce au fost intr-un concediu de vis in alta tara, la scurt timp dupa revenirea in tara cumnata mea a ramas insarcinata din prima incercare. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) Printesa mea este in concursul Pampers, aici http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043 Multumim pentru orice vot primit ! "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Recunosc ca la treaba cu spermograma nu m-am gandit, din start am spus ca problema e de la mine, mai ales ca am mai si avut niste dereglari. Stresul e cam greu de evitat, stiu cum e cu teoria, dar, vorba aia, ma omoara practica. Principala mea problema e ca speram ca totul sa se rezolve mult mai repede, pentru ca sunt presata rau e timp. Poze: http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#

A, revin, ca mai am doua nelamuriri: - testele de ovulatie le-am facut in perioada cand a aparut secretia similara cu albusul de ou. Doar ca, daca e sa ma iau dupa teste, nu prea a existat ovulatie. Cand anume ar trebui sa apara secretia respectiva? Sa mai repet testele si luna asta? - in urma unei ecografii, dr a vazut ca am endometrul mai gros decat ar trebui si mi-a recomandat tratament cu Duphaston. Recunosc ca mi s-a parut cam prea sumara examinarea pentru a-mi fi recomandat acest tratament (am citit prospectul si m-am minunat), asa ca am mai intrebat si un alt medic, care mi-a spus ca nu e cazul de tratament. Acum incep sa ma intreb daca nu ar fi trebuit sa il fac... Poze: http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#

Si eu zic, in primul rand, ca ar trebui sotul tau sa-si faca o spermograma, sa stiti din start daca il "eliminati" din categoria posibilelor probleme. Cu testele de ovulatie...la mine n-au functionat nicicand. Adica aveam toate simptomele ovulatiei - glera cervicala abundenta, dureri moderate ale ovarelor, etc. Dar mie testele imi aratau ca urmeaza sa am ovulatie pste vreo 4 zile. Si chiar am avut odata contact exact in ziua cu glera cervicala, desi testul imi arata ca ioc ovulatie acea perioada, si peste 9 luni am nascut un baietoi de toata frumusetea! asa ca ia-te dupa semnele corpului tau, vei sti cu siguranta cand e momentul! Iar in ce priveste stresul....asta da problema! stiu ca e greu, dar chiar trebuie sa te detasezi. eu am incercat 1 an si jumatate pana am ramas insarcinata cu primul copil, si eram terminata cu stresul. degeaba imi spunea dr. mea ca pana nu ma relaxez nu am nici o sansa sa raman insarcinata! doar cand dupa 1 an si ceva, urma sa fim nasi la o nunta si eram f.f.fprinsa cu ultimele pregatiri, si nu m-am mai gandit la "problema" mea, in acea luna am si ramas insarcinata! [:D] Iar la al doilea copil am ramas din prima, caci nici nu ma gandeam ca as putea ramane - dat fiind cat m-am chinuit prima data. Asa ca , intr-adevar, incearca din rasputeri sa te relaxezi, sa nu te gandesti nonstop la sarcina, si cu siguranta pana vei zice "bebe" te vei si trezi cu el in brate! [pup] Alina, mami de Alexia (25.01.2006) si Lucas (24.03.2008)

ralucutza77, treaba cu stabilitul unei perioade scurte pt incercare e un factor de stre suplimentar. Daca tu si sotul tau va doriti un copil, nu va propuneti termene limita, ca asta va streseaza si va incurca pe amandoi. Si, din experienta catorva prietene patite, as zice sa nu te mai agiti cu perioada de ovulatie. Pt. simplul fapt ca ovulatia nu-i musai sa se produca la fix - ci poate sa fie mai repede sau mai tarziu decat mijlocul ciclului. Eu insami am ramas insarcinata cu primul copil cu 3 zile inainte de data la care trebuia sa-mi vina ciclul (nu m-am protejat, convinsa fiind ca in acea perioada nu voi ramane...). Cu al doilea am ramas insarcinata dupa 3-4 zile de la terminarea ciclului - puteam deci sa tot incerc la 14 zile, ca ovulul meu era dus de mult... Eu din asta am tras concluzia ca, daca vrei bb, nu trebuie sa faci altceva decat... sex fara griji, fara planificari, cand ai chef si poti - iar bebele vine el cand e sa vina. Cat despre diferenta intre copii - baietelul meu are aproape 6 ani, eu am 35 si asteptam de pe o zi pe alta al doilea copil... Ma gandesc si eu ca o diferenta mai mica ar fi prins bine, dar am cunoscut familii in care diferenta e si mai mare si e ok. Si baietelul meu va merge la scoala, iar eu ma bucur intr-un fel ca voi fi acasa in primii lui doi ani de scoala, ca sa nu vina acasa cu cheia la gat, neavand cine sa-i incalzeasca mancarea sau sa-l ajute cu un sfat la teme. Deci pot fi si avantaje. Ar fi pacat sa renunti la ideee doar pentru ca mai trec cateva luni pana sa se intample. "Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii" (A. Saint-Exupery, "Micul print")

Se stie ca problemele de infertilitate se supecteaza abia dupa un am de incercari, batuti pe muchie, nu dupa 3 luni... [bibe] Ca trebuia sa iei sau nu Duphaston, iar nu inteleg cum tu te-ai lamurit (bine ca ai mai ajuns si la alt medic sa-ti spuna ca de fapt nu ai nevoie de asa ceva). Banuiesc ca nu ai facut pana acum nici un fel de investigatii (hormonale, endocrinologie etc. etc sunt atatea de analizat). Mai bine cauta un medic serios sa iti puna in brate lista cu analizele de facut (tu si sotul) si ... have sex! [:D] (asta daca vreti intr-adevar copil). Mai departe ce vei face in viata, banuiesc ca stii ca sfaturile sunt subiective. Mi-e imposibil sa-mi inchipui ca tu-ti vei largi sau nu familia dupa un sondaj pe site! [:D] Si diferenta intre copii, o aiureala! [:-@] Eu cred ca este mult mai important ca fata sa aiba un frate/o sora, sa nu se simta singura pe lume cand tu si sotul veti inchide ochii decat sa fie copil unic si tot ce presupune acest lucru. (parerea mea, eu nu concep sa am doar un copil) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0
Se stie ca problemele de infertilitate se supecteaza abia dupa un am de incercari, batuti pe muchie, nu dupa 3 luni... [bibe] Ca trebuia sa iei sau nu Duphaston, iar nu inteleg cum tu te-ai lamurit (bine ca ai mai ajuns si la alt medic sa-ti spuna ca de fapt nu ai nevoie de asa ceva). Banuiesc ca nu ai facut pana acum nici un fel de investigatii (hormonale, endocrinologie etc. etc sunt atatea de analizat). Mai bine cauta un medic serios sa iti puna in brate lista cu analizele de facut (tu si sotul) si ... have sex! [:D] (asta daca vreti intr-adevar copil). Mai departe ce vei face in viata, banuiesc ca stii ca sfaturile sunt subiective. Mi-e imposibil sa-mi inchipui ca tu-ti vei largi sau nu familia dupa un sondaj pe site! [:D] Si diferenta intre copii, o aiureala! [:-@] Eu cred ca este mult mai important ca fata sa aiba un frate/o sora, sa nu se simta singura pe lume cand tu si sotul veti inchide ochii decat sa fie copil unic si tot ce presupune acest lucru. (parerea mea, eu nu concep sa am doar un copil) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Da, stiu ca 3 luni e putin, am o prietena care a ramas insarcinata dupa 2 ani de incercari. Ma intrebam insa daca ar fi o idee buna sa incep sa ma agit, poate totusi am o problema, avand in vedere dereglarile de care spuneam. Nu mi s-au facut nici un fel de investigatii, dr s-a uitat pe rezultatul de la ecografie si a zis "poate ar fi bine sa luati vreo 3 luni Duphaston". Tocmai pentru ca mi s-a parut f superficial "diagnosticul" nu am luat. AM fost si la Tutunaru la un control si a spus ca endometrul e ok (avea 1,7 cm) si ca nu am de ce sa iau nimic. Si nu am vrut sa fac un sondaj pe site, am simtit doar ca am moralul la pamant si ca vreau sa vorbesc despre asta cu alte femei care au fost in situatia mea. Va multumesc pentru raspunsuri. Poze: http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#

Raluca, eu cred ca e mult prea devreme sa-ti faci probleme, spermograma la sot etc. 3 luni e f putin, stai calma. Incercati sa folositi la maxim perioada ovulatiei, iti vei cunoaste organismul in timp si va veni si bb cu siguranta. [:)] Si poate nu ar fi rau sa postezi si la "mamici a doua oara " ( la aspirante), ai sa vezi ca drumul va fi mai usor cu alte fete alaturi. Mami de [url="http://b3.lilypie.com/H3aap3/.png"]fetita[/url] [copil] [fetita] si de [url="http://b1.lilypie.com/lFF2p2/.png"]baietel[/url] [bibe] [baietel]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...