Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Dupa 4 zile de spitalizare si 5 de boala propriu zisa (gastroenterocolita cu Rotavirus) ne-am externat ieri (joi) si fetita mea de 5 ani fara o luna prezinta urmataorele simptome/ comportament: - stare de apatie si somnolenta, abia merge, poate insa sa vada un film cap-coada - monosilabica, da/nu de cele mai multe ori - doarme cu ochii deschisi - mananca f putin (azi cca 20 guri de carne fiarta, jumatate banana, 12 guri supa, 1 biscuite, 3 sticksuri, cca 700 ml apa/ ceai/ medicamnte) - scaune moi/ abundente 5 - urinat de cateva ori - fara febra Pare pur si simplu ca se stinge si topeste. Iar dormitul cu ochii deschisi ma inspaimanta pur si simplu. Va rog, daca ati trecut prin asta, am nevoie sa stiu ca e OK, s-a mai intamplat si nimic rau nu se poate intampla atata timp cat e hidratata. Multumesc
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

e slabita mah iubita...si daca doarme mult inseamna ca e si dezhidratata.niste saruri de rehidratare ii dai?are vreo medicatie de luat contra diareei?tineti regim strict?daca nu vrea mancare,n-o obliga.insa hidratarea e esentiala... fiica mea are un an jumatate..am tras-o si noi cu ROTAVIRUSUL urat de tot.3 saptamani..1 de spitalizare!abia ce si-a mai revenit! sanatate[flo]
Blackmoon Lady&lipishtocul [url="http://community.webshots.com/album/577818956NLHJud?vhost=community&vhost=community"][copil][/url]
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Are Hidrasec 3g /3 ori pe zi, plus enterolactis, plus debridat. Regimul e strict, mancare nu vrea dar mananca ce am scris in mesaj. Nu stiu daca este deshidratata, 700 ml/ zi + hidrasec, plus ca urineaza. Ma innebuneste somnolenta si somnul ei cu ochii deschisi, si faptul ca spune "mi-e bine. doar vreau sa dorm". Azi a dormit de la 11 la 12:30 si din nou de la 13:00 la 16. In rest a stat culcata in pat, si am scos-o afara in brate pentru o ora.

hidrasecul e pentru enterocolita,ca are si propietati de hidratare e altceva,insa eu intreb strict pentru rehidratare ce i-ai dat?daca nu i-ai dat nimic inafara de cele indicate mai sus de tine,eu iti propun HUMANA ELEKTROLIT.Sunt pliculete,se gasesc in farmacii si sunt ok.ia cugust de banana.un plic pe zi dizolvat in 250 ml lichid:apa,ceai,lapte. lapte iti recomand HUMANA HN...special pt antidiaree..costa aprox 40 lei cutia si se foloseste si pt cei adulti. ia-i si un probiotic,caci probabil flora intestinala e data peste cap de la microb.noi am f olosit ENTEROL..dar si DICOFLOR.[pup]
Blackmoon Lady&lipishtocul [url="http://community.webshots.com/album/577818956NLHJud?vhost=community&vhost=community"][copil][/url]
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

HUMANA ELEKTROLIT am in casa dar pot sa ii dau peste Hidrasec? Lapte nu pot sa ii dau, il bea doar cu cereale cu miere ceea ce este exclus acum. Iar de convins nu am nici o sansa, nu poate cand e sanatoasa, acum cu atat mai putin. Pe rol de probiotic are Enterolactis care teoretic e foarte bun si eficient

fata mea, cand ne-am intors din spital..nu voia sa mai manance nimic.refuza carnea,banana..doar orez accepta, paine,sticks si grisine(fara seminte).greu,dar foarte greu a reinceput sa mnance.. aiurea la Rotavirus e...ca pentru cateva zile are scaun normal...apoi da iar in diaree sitot asa.. ii poti administra si un plic de smecta pe zi,daca spui ca persista scaunele moi... iar cat despreochii deschisi..e letargica,asta e cauza.trebuie stabilizat faza cu diareea:hidrasec,smecta,derbidat.trebuie refacuta flora:enterol,dicoflor,probiotics baby.. si trebuie rehidratat organismul..e slabit...microbelul e puternic[pup]
Citat:

da...ii poti da.citeste prospectul la Hidrasec si vei vedea ca nu are proprietati ale saruri de rehidratare.. uite aici prospectul: http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2744 scrie clar in asociere cu hidratarea orala..adica face si asta,dar nu e strict pentru
Citat:

si prospectul la HUMANA ELECTROLIT http://reclama/detalii.php?cod=HU12 Scrie clarcompenseaza rapid pierderile de apa si electroliti sanatate! ps:nu rezulta nicaieri ca asocierea cu hidrasec sau alt medicament ar fi interzisa.si din moment ce pediatra fiicei mele si pediatrul infectionist mi le-au recomandat pe reteta.. noi asa am avut tratament.. -derbidat -calciu carbonic -enterol -furazolidon copii -smecta -humana elctrolit-prima oara -dicoflor -smecta -hidrasec -humana elctrolit-a doua oara
Citat:

Dormitul "cu ochii deschisi" si ce mai povestesti sunt semne de deshidratare. 700 ml lichide/24 de ore e putin la un copil de 5 ani, care presupun ca are cam 15 kg. Mai pierde lichide si electoliti si prin scaune. Ar trebui sa bea minim 1500 ml/24 h. Ii dai in continuare sarurile de la Humana, poti si 2 plicuri/zi. La externare era in aceeasi stare sau s-a modificat dupa ce ati ajuns acasa? Poti merge din nou la camera de garda, sa o mai vada un medic. Nu e de glumit cu deshidratarea la copii. Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...