Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Apa plata vs apa de la robinet (apa vie si moarta)

Recommended Posts

Cautam informatii pe Google si am ajuns pe aceasta pagina. Povesteam cu cineva despre apa plata si apa de la robinet. Si zicea ca apa plata este o "apa moarta". Intr-un fel ar avea dreptate. Ma gandesc la experimentele lui Masaru Emoto. Tot el spunea ca apa poate fi incarcata in schimb. Deci poate deveni "apa vie" prin rugaciuni. Asa cum spunea si Iisus. Voi ce pareri aveti ?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Si eu cred ca apa sfintita de la biserica este incarcata si ca este apa vie. Stiam ca aghiasma se bea pe nemancate si nebaute, la fel ca si pasca... Oare ma insel ? Ma gandeam ca am putea si noi insine sa spunem o rugaciune de exemplu si in acest mod apa sa capete acele proprietati. Binenteles ca apa se "incarca" in functie si de credinta fiecaruia ! In Biblie se specifica ca daca ai credinta si nu ai iubire nimic nu ai. Ma gandesc ca trebuie sa ai credinta, dar mai presus trebuie sa ai iubire. Iubirea descrisa in Biblie pentru aproape.

Eu nu cred in apa incarcata sau in vreun alt fel de apa trasformata prin vreun ritual religios. Iubirea pentru aproapele este un rezultat al credintei, ca si speranta. Dar ca sa putem avea in noi aceasta iubire, trebuie sa fim noi insine oameni noi, prin moartea fata de pacat prin jertfa lui Isus, si prin invierea la o viata ca a Lui. Iarasi, lucrul asta nu-l putem face singuri, prin puterea noastra, ci tot cu ajutorul Lui. Si, odata ce suntem oameni noi, toate lucrurile lucreaza in folosul nostru, daca traim de dragul Lui. Tot in Biblie spune ca nu ce se baga in gura spurca pe om, ci ce scoti din gura. Asa ca..poate conteaza mai putin daca bem apa pe stomacul gol sau nu... Din puctul meu de vedere, apa sfintita este un idol, la care ne inchinam, crezand ca ea are vreo putere in sine. Ea este doar apa, indeiferent unde a stat si ce compozitie are. Doar Isus ne transforma si ne curata, atunci cand ii cerem Lui asta. Desigur ca e mai bine sa bem apa curata decat murdara si tratata chimic in fel si chip, asta tine de bunul simt. Elena si Antonia (03.05.2007)

Laina si in viziunea ta Isus nu e un idol la modul in care vorbesti despre El? Nu de alta, dar din ce imi aduc aminte, spunea sa ne rugam Tatalui. Eu nu imi aduc aminte sa ne fi spus rugati-va Mie (adica lui Isus) sau traiti prin Mine (adica prin Isus). Eu nu imi aduc aminte sa scrie nicaieri in Biblie ca nu putem face nimic fara El sau Dumnezeu. Eu imi aduc aminte ca nu putem face nimic fara credinta. Cu credinta putem muta si muntii din loc, ca atare nu vad de ce cu credinta nu am bea si apa incarcata. Nu astept raspuns. Subliniez doar niste contradictii. Literele mari sunt trecute numai spre satisfactia celor care doresc sa le vada cu litere mari, altfel dumnezeu nu cred ca s-ar supara numai noi suntem in stare dat fiind ca atunci cand s-a scris biblia nu existau nici litere mari sau mici si nici semne de punctuatie

Ioan 15:5...chiar in acest verset Isus spune "fara mine nu puteti face nimic." Galateni 2:20 "..nu mai traiesc eu, cu Hristos traieste in mine" Ioan 14:6 "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la tatal decat prin mine." si cred ca esti de acord ca exista un dumnezeu in trei persoane, nu-i asa? Nu am nimic cu cea apa incarcata. Numai sa nu crezi ca ea in sine are putere. Un idol este un lucru bun pe care il ridici la rang de dumnezeu si te inchini lui (a se citi "te bazezi pe el"). Isus este dumnezeu, deci nu imi fac probleme in aceasta privinta. Nu ma agat nici de literele mari, dupa cum ai vazut. [flo] Elena si Antonia (03.05.2007)

Nici apa de la robinet nu e cine stie ce ... vie. Devine din ce in ce mai riscant sa o bei [:)] As considera apa vie apa dintr un izvor.... Stiti cum se zice, ca mancarea gatita cu dragoste are gust mai bun. Gandurile bune sunt folositoare oricand, oriunde...... Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655"]cronicile vizigotului[/url] [url="http://www.tocanadecuvinte.blogspot.com"]TocanaDeCuvinte[/url] Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Are dreptate Laina. Dar daca ne gandim mai bine atunci apa este un subiect minor referitor la alte divinitati la care ne inchinam... "American Idols" oare ce inseamna aceasta emisiune realizata de americani ? Oare de aceasta nu zice nimeni nimic ? Eu am facut o simpla referire la apa. Dumnezeu a spus ca trupul nostru este templul Lui si ca trebuie sa avem grija de el. Intr-adevar zice si ca e mai bine sa-ti dai o mana, daca mana te-ar face sa pacatuiesti... Cateodata este mai important ceea ce spunem si gandim decat ceea ce mancam si ce bem. Cred ca am deviat cam mult de la subiect. Imi cer iertare.

• 3 weeks later...
Eu cred asa: Apa e sfintita de Preot, prin rugaciunile pe care le face pentru aceasta. Acea apa intr-adevar se ia pe stomacul gol, pe nemancate si trebuie luata cu credinta. Asa ne invata credinta ortodoxa si asa este. Nu o vad ca idol. Cand beau apa sfintita, ma inchin lui Dumnezeu si fac o mica rugaciune de multumire pentru faptul ca s-a milostivit si mi-a mai daruit inca o zi in viata mea si a familiei mele. Acea apa sfintita prin rugaciunile curate ale Preotului, va curati si intari interiorul trupului meu, si va face sa fie cat mai mult posibil, "altfel". Aici, depinde si de mine - cat doresc si ma lupt eu, sa raman in acea stare de curatie... Toate elementele lasate de Sfintii Parinti in Biserica Ortodoxa(apa sfintita, tamaia, mirul, etc au valoare vie, pentru ortodox, nu sunt formale, chiar daca au devenit in timp, pentru multi doar de fond. Nu sunt idoli, ci lucruri vii, palpabile, ce dincolo de ele, il vedem intotdeauna pe Dumnezeu. Pentru ca apa de la Boboteaza are o putere deosebita, fiind Sfintita printr-o indoita chemare a Sf. Duh in cursul rugaciunii de sfintire, iar Sfintirea are loc in insasi ziua in care Mantuitorul a sfintit apele, botezandu-Se in Iordan. De aceea si slujba Aghiasmei mari este mai lunga si mai sarbatoreasca decat a Aghiasmei mici, iar cantarile si rugaciunile ei pomenesc si preaslavesc indeosebi Botezul Domnului in Iordan. Caci apa aceasta, avand intr-insa darul si puterea dumnezeiasca a Sfantului Duh, a facut adesea multe minuni, insanatosind bolnavi, tamaduind rani, aparand de rele, de necazuri si de primejdii. Iar ca sa revenim la subiectul initial:), noi consumam apa de la robinet in prezent. cand era copilul mic, ii fierbeam acasa apa si o lasam sa se raceasca in mod normal. Acuma, ca e marisor deja, nu o mai fierb. Apa plata mai cumparam, dar rar... E preferabil apa plata, desigur, insa poate nu e atat de plata nici cea care se zice ca e plata:) Adinella "Cand Isus era pe cruce, tu erai in inima Lui!"

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...