Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

" Dupa luni bune de trezit de 3-4 ori pe noapte, ai da orice sa te odihnesti de seara pana dimineata. Nu dispera! Daca bb a implinit 4-5 luni, e pregatit sa renunte (treptat) la mesele nocturne, astfel ca amandoi sa dormiti macar 6 ore la rand.Iar de la 6 luni , il vei obisnui sa stea nemancar de seara pana dimineata.

5 reguli pt reusita:

-mesele de noapte trebuie reduse treptat, una cate una,iar cu timpul, scoase cu totul din program.Iata cum:

* e important ca ultima masa (cea de la 23)sa fie consistenta;

* cand se trezeste noaptea sa manance, scade treptat portia de lapte, inlocuind-o cu ceai;

* nu-i permite sa se culce cu biberonul in gura;

* nu merge la el de indata ce incepe sa scanceasca! Asteapta cateva minute, fiindca e posibil sa se linisteasca.Plange in continuare? Du-te sa-l calmezi, dar pe cat posibil, evita sa-l iei in brate,mai ales daca-l alaptezi.Verifica daca scutecul e curat sau daca nu-i e prea cald sau frig, mangaie-l usor si mergi inapoi la culcare.Nu-i da laptic decat daca e absolut necesar!

* Peste cateva zile, nu-i mai da deloc mancare noaptea.Trezeste-te cand plange doar cat sa-l linistesti (fara sa-l iei in brate, daca nu plange in hohote).Pune-l in patut apoi si lasa-l sa adoarma, chiar daca e nevoie sa revii de mai multe ori sa-l mangai, pana se linisteste.Incetior se va obisnui."

Iata un articol dintr-o revista...Sunt ff interesata de acest subiect..numai ca as vrea sa aud experientele voastre..asa "din carti" pare un pic ...aiurea...De exemplu eu daca il las pe Iustin sa planga in hohote se trezeste de-a binelea si nici ca mai doarme pana dimineata...Deci cum , cand si in ce fel ati ales momentul ca, copilul vostru sa inceteze sa mai pape noaptea???[pup]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Articolul este prost.

P.S. Ma intreb ce inseamna masa consistenta (masa de la orele 23 fix despre care se pomeneste in articol) in cazul unui copil de 4-5 luni.

~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã - din jurnalul unei mãmici de bãietel ~id="Comic Sans MS">id="limegreen">id="size1">

Si eu zic ca e prost [:)].

Ba eu ma duc si abia astept sa o iau in brate daca plange [:)].

Ma intreb si eu ce inseamna "absolut necesar"...

A mea inca se trezeste noaptea sa manance, desi are peste 1 an. Asta e, cat mai stau acasa cu ea rezist, dupa ce ma intorc la servici mai vad.

Eu, Piscotel (14.04.2005), Sufletel (04.06.2006) si Atomix (28.03.2010)

http://paturicipentrupitici.blogspot.com/

Si al meu face un an saptamana viitoare si mai multa lume ma intreaba ..cum , inca se mai trezeste noaptea??[alcool]...Nici mie nu-mi convine dar nu stiu cum sa fac sa il dezvat de a manca noaptea...practic noaptea el mananca cel mai bine....Astept inca pareri de la mamici care au depasit aceasta etapa![flo]

oana, nu tu alegi, ci copilul, asta ar trebui sa fie clar deja.

stiu si inteleg ca esti obosita, ca ai ramas in urma cu somnul, ca ai da orice sa dormi o noapte intreaga fara sa te trezesti.

insa pune binele copilului mai presus de binele tau, ai rabdare, va trece si perioada cu treziri si mancat nocturn, vei recupera orele nedormite. daca nu-i mai dai copilului sa manance noaptea, in conditiile in care el cere insistent, crezi ca-i faci un bine ? sincer, ma indoiesc.

chiar daca ti se pare o vesnicie pana atunci, incearca sa ai rabdare.

daca nu mai rezisti, incearca macar o noapte pe saptamana sa dormi in alta camera (vineri sau sambata noaptea) si sa aiba grija sotul tau de cel mic pe timpul noptii.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Prost articol. Nu sunt de acord cu inlocuitul cu ceai. De asemenea, eu merg la copiii mei imediat cum aud un sunet, chiar si cel mai mic. Fetita mea inca se mai trezeste noaptea (cam de 2 ori) si imediat merg la ea, o mangai, ii dau lapticul si se linisteste. Am incercat sa-i dau apa inainte, gandindu-ma ca ii este sete, dar imediat se face inteleasa ca vrea lapte [:D]. Sigur nu o sa bea lapte noaptea pana la majorat [:D]. Baietelul meu a renuntat la mesele de noapte de la 5 luni, insa nu sunt toti copilasii la fel.

Roxana, mami de [bonjovi]Mateiid="red"> (29.11.2007) si de [zana]Mariaid="red"> (08.09.2009)

Iar ajungem la vesnicul ceai atit de indragit...Adica da-i in loc de lapte, ceai...ce rezolvi?

Maya mea are acum aproape 5 ani insa niciodata nu am lasat-o sa plinga noaptea si m-am trezit la ea de cite ori a fost nevoie, la ce virsta a fost nevoie. Ea a cerut lapte multa vreme noaptea si i-am dat pina...tirziu. Am pus pe primul loc nevoile copilului...somnul meu...nu a ost si nu este atit de important incit sa "disper", cum scrie in articol.

Fiecare copil e diferit, are ritm de crestere diferit si cred ca mai bine sa-l lasi pe el sa hotarasca daca ii e foame sau nu.

Singura chestie cu care sint de acord in articol este ca nu e bine sa-l lasi cu bibi de lapte in gura, pe post de suzeta.

Si ca sa raspund la intrebarea oanei_lex, eu nu am ales momentul, fata l-a ales, cind a fost ea pregatita.

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:

http://aloneinholyland.blogspot.com/

Articolul e o aiureala....Eu i-am dat bibe noaptea atata vreme cat el a vrut..A renuntat el la bibele de noapte,incet incet,iar eu m-am mulat dupa programul lui si dupa nevoile lui si nu invers.Nu mai cere bibe noaptea de la 1 an,1 an si ceva nu mai retin,insa tot se trezeste aproape in fiecare noapte,plange, merg acolo si stau cu el,il iau in brate..asta cu ''evita sa-l iei in brate'' mi se pare asa ,o prostie...Eu vesnic l-am luat in brate,ca doar numai asa se calma copilul..si asta indiferent de motivul pt care plangea.[:D]

Masa la ora 23 mi se pare aiurea..ce masa sa-i dai unui bb mic la 23 cand se presupune ca ar trebui sa doarma?Tot bibe nu?[:D]Ca doar nu iei bebelusul din patut somnoros sa-l indopi cu mancare.[:D]

Eu zic sa astepti,o sa-si scoata singurel lapticul de noapte.[flo]

POZE CU NOI

[mamica] de David Christian[copil]

Speranta si incredere pentru David id="red">

Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.id="red">

Oana, mie articolul mi se pare foarte ....indiferent- la nevoia copilului.

Uite, fetita mea are 2 ani si 3 luni.

daca imi cere noaptea sa manance, eu ii dau. la prima cerere. Nu o las sa planga.

E simplu: imi cere, ii dau.

Daca cere si mananca tot, mie mi-e clar ca ii este foame.

Apoi...faza cu trezitul si luatul in brate: eu nu am putut sa fac asta.

Am petrecut o luna-doua, anul trecut, cand, brusc, ea - care dormea numai in patutul ei, ca asa vroia ea- nu a mai vrut.

Eu, initial nu mi-am dat seama ca ea vrea cu noi in pat si faceam ture-ture toata noaptea la ea. Concluzia,dupa aproape doaua luni, a fost ca eu eram zombie si nici ea nu se odihnea.

Deci - la primul scancet, e la noi in pat.

Are nopti in care nu cere deloc, pana dimineata, are nopti cand cere la 12 noaptea, alteori la 4-5 dimineata.

So, experienta mea e ca atunci cand cere noaptea sa manance, ii dau.

cand cere sa se bage in sufletul meu, ii satisfac cerinta.

Si sincera sa fiu, cel mai bine ma simt atunci cand dormim toti 3 in pat, cu ea la mijloc:)

BAZAR UMANITAR

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

* e important ca ultima masa (cea de la 23)sa fie consistenta;

align="right" id="quote2">

Din experienta mea copiii se odihnesc cel mai bine noaptea culcati in jur de 20-21. 23 mi se pare mult prea tarziu pentru culcare, cu atat mai mult pentru a manca la ora aia din noapte o masa consistenta! Experimentand am observat ca foamea de pe parcursul noptii nu este influentata de ultima masa ci de felul in care copilul a mancat pe parcursul intregii zile. Daca privind la tot ce a mancat copilul respectiv pe parcursul unei zile tragi linie si e suficient (nu neaparat din punct de vedere cantitativ) atunci copilul va dormi bine. Degeaba ii umplii burta cu cereale seara, astea nu compenseaza eventualele carente.

Exemplu de zi dupa care fetita mea de 1an (abia acum incerc sa scot mesele de noapte, caci accepta o plaja variata de alimente) se mai trezeste noaptea doar o data pe la 5...
-iaurt cu cereale dimineata
-in parc fructe, orez expandat de rontait
-acasa carnita/galbenus ou + legume fierte cu sau fara zeama sau lapte (san)
-somn
-fructe sau lapte (san)
-mamaliguta cu branza, paste cu sos de rosii si cascaval
-lapte(san)
-cel putin 300ml apa peste zi(si apa e f importanta)

Chiar daca la oricare dintre aceste mese nu a mancat mai mult de doua lingurite (de oboseala sau din lipsa de chef) cand tragi linie alimentele acopera dupa parerea mea necesarul de nutrienti si intotdeauna dupa o astfel de zi se odihneste bine noaptea. Insa nu este logistic usor sa introduci atatea mese unui copil mic care doarme si ziua destul de mult sau chiar daca nu doarme e prea obosit/agitat sa accepte mancarea. Si cand nu reusim...se simte noaptea prin treziri mai dese (2 sau 3 in loc de 1) indiferent de cat de consistent cantitativ a mancat la ultima masa.

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

* cand se trezeste noaptea sa manance, scade treptat portia de lapte, inlocuind-o cu ceai;

align="right" id="quote2">

Sunt total impotriva ceaiului ca obicei. La o raceala da, dar nu spre a inlocui laptele.

In rest nu ma pot pronunta pentru ca fetele mele n-au folosit niciodata biberonul, insa au apa la dispozitie toata noaptea spre autoservire. Cea mare cu paharul pe noptiera, cea mica cu canita cu pai in pat.

Le-am lasat sa planga oricand n-am putut sau n-am avut cu se sa le fiu de folos (in diverse circumstante, noaptea, ziua, etc). Sigur ca ideal ar fi sa ii pupam in fund toata ziua dar in viata idealul e mai greu de atins. Pana la urma ne-am descurcat, ne-am adaptat unii la altii, noi la copii dar si copiii la noi. Vreau sa spun cu asta ca si copilul se poate adapta la nevoia parintelui de somn.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...